Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar sebebiyle emekli olacak tanı alma şartları nedir?

sucre_

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
28
Selam arkadaslar dokuz eylulde yattım 5 kez ekt gordum bakirkoyde 15 gun yattim. Malulen emeklilik icin basvuru yapcam ama malulen emekli süreli mi süresiz mi bilgisi olan var mı

konu dişi birsey sorucam bipolardan hastanede naslı yattınız ben daha ilaç zor yazdırıyorum doktorlar diyor birseyin yok

@isimsiz343434,
Bilmiyorum doktor zorla yatirdi 3 tane guvenlik uzerime cullandı igne vurdular uyusturdular baya sonra kapattilar iceri

Sen yatmayı kolay mı sanıyon. Allah düşmanı mı düşürmesin bakırköy çok zor

ben 12 yıldır tedavi görüyorum, ama hastanede yatmıyorum, hiç de yatmadım, çalışıyorum, raporum yüzde 45, artık çalışmak istemiyorum ve hastalığımın çekilmez olduğunu düşünüyorum, prim ve sigortalılık sürem de yetiyor, sgk ya dilekçe versem hastande yatış şartı arar mı ve raporumun yüzde 60 ın üstünde verirler mi, çünkü artık çalışamayacak kadar kötü olduğumu düşünüyorum.

@yyakup Evet SGK gidin sevkinizi isteyin rahatsızlığının hastlalik listesinde var ise hastane buna kanaat getirirse emekli olabilirsiniz.

sgk hastalık listesinde bipolar var sanırım 1800 gün bir de sigortalılık süresi 10 yıl olmalı, şartlar tamamsa e devlet üzerinden başvurabilirsin ama sonrasını sgk dan takip etmelisin bana gerekli evrakları göndermesiler ben gidip hastaneye sevkimi almıştım.

Eğer kontrol muanelerinizde ilaçlardan fayda gördüğünüzü doktorunuz tesbit etmişse emekliliği unutun. Geçmiş olsun.

Sevgili @OturanBoğa

Bu (SGK HASTALIK LİSTESİ) 'ne göre artık bipolar rahatsızlığı en az oran olarak, en düşük oran yani "Kısmen Düzelen" olarak mı değerlendiriliyor. Ben bunu merak ettim. Çünkü eskiden "tedaviyle tam düzelir" şeklinde bir alan vardı. Şimdi ise yok.

Bu konudaki sizin görüşümüz nedir.?

@karmasikadam,

SGK Hastalık Listesi'ne göre Bipolar için tanı şöyle sınırlandırılmış:

6. Bipolar bozukluk
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen, progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen​
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen​

Evet evet... bende tam olarak bu konudaki düşüncenizi merak ettim. Eskinden "Tedaviyle Tam Düzelen" vardı. Artık bunu yazmamışlar. "Tedaviyle Tam Düzelen" şeklinde rapor verebilir mi ki doktorlar?

çorba ettiler herşeyi

Üst Alt