Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ile vasi atandı ama razı değilim ve kaldırmak istiyorum!?

kabullendim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Biriniz bana hukuki anlamda yardimci olabilir mi lutfen? On onbes sene once dedeme araba carpti. Ben carpan araba sahibinin arastirilmasi icin dilekce yazdigim da savcilik karari ile hastaneye yatirildim. Once bipolar teshisi kondu sonra f28 sin dediler. Savcilik vasi atamis. Vasi durumu kaldirilabilir mi? Ozurlu olmadigim doktorlarca bana soyleniyor. Ozurlu olmadigim halde neden vasi ataniyor. Yardim bu konuda bilgi verebilecek bilgili biri bana cevap yazsin lutfen

Bes senedir ilac kullaniyorum.eskiden kizinca kendi kendime soylenirdim.trajikomik anilarimi hatirlayinca kendi kendime gulerdim.uc senedir bunlari yasamiyorum.doktorun biri bes sene atak gecirmez isen ilaci keseriz diyor.biri omur boyu kullanacaksin diyor

F28 hafif duzeyde sizofren demek. Hastanin cocuklarindada %15 oraninda f28 gorulur

Ben simdi evlenmek isyeri acmak kosgepten hibe ve krediye basvurmak icin on sene mi beklemeliyim. On sene sonra vasilik durumum ortadan kalkar mi

Desenize bu devirde adam yaralamanin cezasi yok

Ilacimi kullaniyom zaten alti ayda birde kontrole gidiyorum.bunlari yaparkende yanimda vasim olmuyor

Tesekkur ederim bilgi icin. Peki vasiligin kaldirilmasi kendiliginden mi oluyor.

Avcilarda kapali spor kompleksi yok malesef. Tek yapabildigim spor okula giderken yaptigim 20dakka gidis 20dakka donus yolunda yurumek

Annem babam hastaneye benle hic gitmez gitsede ilaci kesin der kesin cunki anneme kalsa sabah yada aksam ilacimi icmesemde olur.bazen ilacimi icerken ilacsiz hastaligi yenmeye alis der

Ilacimi duzenli kullaniyorum ben annemi dinlemiyorum o konuda. Babam da kaldirtmak istiyorsan bana gerek olursa gelirim diyor. Ama nasil bir yazi yazmaliyim kaldirtmak icin onu bilmiyorum ne yapmam gerektigini bilmiyorum.bu yuzden sordum burda ne yapmaliyim diye

Nerde adresi yazarmisiniz rica etsem

Mesaj yazdim ama gittimi anliyamadim telefondan internete baglaniyorum da. Insallah gitmistir ve yanit yazar. Tekrar tesekkur ederim.

[FONT=sans-serif]Sefaköy tek vesait yarım saat yaklaşık[/FONT]

kabullendim Vasilik kaldırılması için önce tedavini yürüten doktor ile konuşman gerekir . Doktorun vasilik kalkması uygundur raporu ile sulh mahkemesine dosya açtırman gerekir . Mahkemede vasilik iptalini neden istediğini belirtip devlet hastanesi sağlık kuruluna sevk istemen gerekir . Sağlık kurulu raporu ile vasilik kaldırılır veya yasal danışman atanması yapılır .

Araba dedeye çarpmış sizi hastaneye neden yatırdılar pek anlamadım orayı

flora19

Aynen ben de orayı merak ettim. Arabayı çarpan şahsın araştırılması için verilen dilekçeden sonra neden yatırdılar hastaneye?

Psikolojik rahatsizligi olanlar icin yeni yasa taslagi hazirlaniyormus.psikolojik sorunlari olanlar bu yasaya gore evlenebilcek ehliyet alabilcek cocuk yapabilcek hatta hastaneleri denetleme kurumu kurabilcek. Yasanin ayrintilarini yazamiyorum bilgisayarimda cunku taslak. Bu taslagi okuyan var mi

Flora19 ve esilaa ben dedeme carpan araba sahibinin arastirilmasi icin dilekce yazdim. Savcilikta beni psikologa gonderdi.insan hayati kadar bu memleketde ucuz bir sey yok da ondan. Artik bunlari es gectim. Hastane cikisim olduktan sonra doktorun yazi yazmasi gerekiyordu. Yani vasimin kaldirilmasi gerekiyordu oda olmadi. Hala ben niye cezalandirildim anlamakta gucluk cekiyorum.ama bir daha hakkimi hukuki olarak savunma niyetinde degilim.biri gozumu oydu ise gozunu oyucam sacimi cekti ise sacini cekicem bu ulkede baska turlu hayatta ve ayakta kalinmiyormus.hukuk yolu ilede sadece cumhurbaskanlari ve onun akrabalari hak hukuk savunabiliyormus bunu anladim.

bu arada uzun sure aradan sonra yazabiliyorum.kusuruma bakmayin.derslerim yogundu uzun suredir buraya giremiyorum.bir haber okudum okudugum haberi paylasmak icin girdim.o esnada yazilarinizi okuma firsati buldum. Herseye ragmen hayat devam ediyor.madem bilirkisi raporu hazirliyamiyorum bende meslek degistirir bastan okur yuksek lisansimi yurt disinda yapar bir dahada bu ulkeye donmem olur biter. Baska carede kalmadi zaten.hasta bir orman muhendisi olarak bu ulkede is bulmak neredeyse imkansiz.ysni yasa umarim bu ayrimciliklarin onune gecer.

Psikolojik rahatsizligi olanlar icin yeni yasa taslagi hazirlaniyormus.psikolojik sorunlari olanlar bu yasaya gore evlenebilcek ehliyet alabilcek cocuk yapabilcek hatta hastaneleri denetleme kurumu kurabilcek. Yasanin ayrintilarini yazamiyorum bilgisayarimda cunku taslak. Bu taslagi okuyan var mi

MAYDONOZ

bipolar hastalığında atakların ne zaman geleceği belli olmaz sinsice bekler en ummadık dönemde atak gelişir..sen sadece manik atak geçiriyorsun iyiki depresif atakların olmuyo..kesin bipolarsan kronik bir hastalıktır mutlaka tekrarlar

kabullendim Kısıtlı kişinin yani vasi atanmış kişinin evliliğini sormuşsun .

Vasi atanan kişinin evlilik ehliyeti yoktur . Evlenecek kısıtlının sağlık kurulundan evlilik yapması uygundur 3 hekim imzalı rapor alması gerekir . Evlilik yaparsa karşı tarafın itirazı ile evlilik müesesesi ortadan kalkar ve manevi tazminat hakkı doğurur .

Vasi atanmış kişi sulh hukuk mahkemesine müracaat ederek kısıtlılık halini ortadan kaldırırsa veya kısıtlılığın yasal danışman atanmasına kararı verilirse evlenebilir .

Yasal danışman atanmış kişi hanesinden izin alıp evlenebilir . Karşı tarafın itirazın da yasal danışman evliliğinden haberim ve onayım var derse evlilik devam eder .

Evlenmeden önce karşı taraftan rahatsızlık gizlendiyse evlilik butlan yani geçersiz kılınır ve manevi tazminat hakkı doğar .

Evlilikten sonra rahatsızlık oluşmuşsa boşanma sebebi sayılmaz . Boşanma gerçekleşse bile manevi tazminat talebi red edilir .

Yok ben yeni yasal tasaridan bahsediyorum.bu yasaya gore bizlere evlilik cocuk yapma ve bakma hakki taniyormus yetersiz bir yasa taslagi ama yinede bir adim okudunuzmu taslagi.blok da yasa taslaginin ve taslakla ilgili oneri formunun bulundugu web sitesinin adresini paylastim.

Hatta bu taslaga gore tedavi merkezlerinin denetiminde hastalarda yer alabilecekmis bir kurul gibi birsey olusturacaklarmis.bu iyi hsber cunki hastanelerde ne mahremiyetin kaliyor nede hijyenin.en basitinden f tipi ceza evinde bile yoktur heralde bu uygulama banyo toplu yaptiriyorlar havluda herkesin kullandigi havluyu kullanmak zorunda kaliyorsunuz ne hijyenik nede mahremiyete saygiya uygun bir sistem bu. Belki hastalar denetime gecerse bu uygulamadan vazgecerler

Aynen öyle toplam 13 kez hastanede yattım,oraya bi yattın mı bütün sosyal hakların gidiyor ceza evi belki iyidir ordan..sana evden havlu giysi vs kabul etmiyorlar.herkesin kullandığı sabun herkesin kullandığı havlu herkesin suratına sürdükleri pis traş köpüğü.az hakkını aramaya kalktın mı iki üç güvenlikle kıcına bir iğne hadi doğru uykuya 2 hafta pert yatarsın..ALLAH düşürmesin

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
bu adreste
Ruh-Sagligi-Yasa-Tasarisi-Gorusu-Degerlendirme-Formu ve RUH SAĞLIĞI YASASI TASLAĞI inceleyiniz formu doldurun ve yollayın özelliklede denetleme kurullarında hastalarında olmasını talep ediniz ki biz hastaların hakları tam manası ile savunulabilsin.

sizin vasiniz kim. öncelikle onu bilmek isterim. mahkeme kararıyla vasiliğiniz kalkar

kabullendim

Neden dedene araba çarptı diye seni hastaneye yatırsınlar bu hikayede bazı kısımlar eksik sanki...

Üst Alt