Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolardan sonra parathormon yüksekliği..?

osmangazi

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
228
2 aydır endokrinle gidiyorum. Kalsiyum yüksek çıktıktan sonra çeşitli testler yapıldı. 24 saatlik idrar tahlili, kemik ölçümü, 3 kere kan tahlili, boğazdan ultrason. Zaten daha önce nodülum var 2 adet, biyopsi yapıldı, 6 ayda bir kontrol verilmişti. En son nükleer tıpta paratiroid sintigrafisi çekilecek. Adenom ya da hiperplazi olup olmdığına bakılacak. Bu süreçte yıprandım, dışarıda ağlama ataklarım oldu. Depresifleştim, bugün de biraz hareketlenme ve çok konuşma durumum oldu. Bir kağıt verdiler tahlil 4.5 5 saat sürebilir yazıyor.

En kötü ne olabilir bu tahlil sonucu?
@OğuzHan112

Öncelikle bipolar bozukluk veya herangi bir psikiyatrik tanınız var mı?

Adenom iyi huylu tümörler dir..yayılma yapmaz büyüme sınırlıdır, genellikle başta parotis ve diğer tükürük bezleri olmakla beraber tiroid bezinde görülür.

1 cm ve üzeri olduğunda opere edilmesi tavsiye edilir, korkutacak bir durum olduğunu sanmıyorum,yersiz endişelenmeyin,

Sonuç en kötü şu olur..her ihtimale karşı tiroid bezi çıkartılabilir..Adenom ve hiperplazi korkulcak bir şey değil..için rahat olsun..kötü bir şey yani kötü huylu bir tümör olsaydı şimdiye kadar çoktan tanı netleşir di.

@osmangazi,

Evet bipolar bozukluk hastasıyım. 2000 yılından beri ilaç kullanıyorum. Asistan doktor lithurilin de etkili olabileceğini söyledi. Ayrıca levotron da kullanıyorum.
Kaburgalarım sık sık kırılmaya başladıktan sonra doktora danışmadan d vitamini aldım herşey ondan sonra başladı. D vitamininin kesilmesine rağmen kalsiyum yüksek çıkınca parathormana bakıldı. Sol böbrekte de taş var ama çok küçükmüş üroloji ilaç bile yazmadı. Ayrıca basur da var nadiren kanama geliyor. Kremini genel cerrah yazmıştı onu kullanıyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim.

İçin rahat olsun..korkulacak bir durum yok.. tiroid sorunu daha çok bayanlarda görülse de erkeklerde de kısmen sıkca görülüyor.

Netice olarak en fazla troid bezi alınır..sıkma çanını.. troid bezi alınmış binlerce insan var,

Böbrekte taş hemeroid dışındaki Diğer yazdığın şikayetler bunalmaya bağlı manik atak,sık eleyip sık dokumamaya çalış..

@osmangazi,

Paratroid sitrinrafisi yapıldı geçen pazartesi. Dünde endokrin doktoruna gittim öğleden sonra tekrar ultrason çekileceksin dedi. Öğleden sonra ultrason çekti. Ben kaktım gidiyorum birini daha çağırdı. Troid sintigrafisi nde bir şey bulamamı SD lar dedi. Hocasıymış geldi, ılgınç vaka bu dedi beni bir daha yatırdılar hocası baktı ultrason lâ. Uzun zamandır böyle birşey görmedim dedi ilk doktor. Biyopsi yapacaz dedi, ben biyopsi oldum dedim yeni. 2 tane iğne batırdılar dedim. Bu başka dedi paratiroid vs. Bir şeyler söyledi anladın mı dedi evet dedim😀
Haftaya salı tekrar biyopsi yapacaklar. En kötü ne olur dedim seni bir gün yatırır yakma işlemi yaparız dedi. Acaba yakma işlemine karar verirlerse şehir hastanesinde mi yaptırsam yoksa başka veya özel bir hastanede mi yaptırsam?

@OğuzHan112

Tekrar biyopsi istendi ve 2. Kere biyopsi yapıldı.

KİTLE LEZYONU RDUS İNCELEME: Sol tiroid inferiorunda yaklaşık 13*18 mm boyutunda hipoekoik lezyondan PTH yıkama yapıldı.

Sonuç ve Öneriler​

Öneri : Sonuç bulgu kısmında yazılmıştır.

Bunu yazmışlar. Tahlil sonucu ne anlamı geliyor acaba?

@OğuzHan112

Anlayacağın şekilde yazayım.

Alınan lezyon parçasını yıkayıp,yıkama suyundan parathormon seviyesine bakılmış..her hastane de yapılmıyor bu,kesin sonuç için oldukca başarılı bir yöntemdir.

Çıkan sonuç pozitif/negatif yazılmamış mı?

Sonucu doktoruna mutlaka göster.

@osmangazi,

Teşekkür ederim. Hayır negatif veya pozitif yazmıyor.

Olsun..sıkıntılı bir durum yok.

Daha öncede yazmıştım,kötü bir şey olsaydı şimdiye kadar netleşir di.

Sonucu doktoruna göstermeyi unutma.

@osmangazi,

Hocam sizinde çok vaktinizi aldım ama son kez şöyle bir şey buldum tahlilleri m'de.

PARATHORMON (PTH) (SERUM/PLAZMA)
  • Kurum Adı
  • Sonuç 555.3
  • Sonuç Birimi pg/ml
  • Referans Değeri 12 - 88
  • Rapor
  • Tarih 07.01.2025

Üst Alt