Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben bipolar bozukluk hastasıyım doğal haliyle antipsikotik ilaçlar kullanmaktayım. Engelli raporu almadım. Şu an durumum stabil. Acaba ehliyet değişim sürecinde sağlık raporu alırken sorun çıkar mı?
13 senedir bipolar tedavisi görüyorum. %40 raporum var bipolardan. 2017'de ehliyeti ve kimliği çok basit bir şekilde değiştirmiştim. Kimse de sormadı bana '' senin raporun var mı ? '' diye.
Ama şimdi değişti mi bilmiyorum ama sonuçta para vererek değiştireceksin. Devlet para aldığı işte zorluk çıkarmaz.
Eski tip B-A2 kodlu ehliyetim var. manuel vites arabam var ama yenilemeyi düşünüyorum. Yeni tip ile değiştireceğim ama yeni tip ehliyet ile otomatik vites araba kullanabilir miyim?
Kamuya bağlı yerlerden (Sağlık Ocakları veya Devlet Hastaneleri) başvuru yapacaksan mutlaka sorun olur, sistemde kullandığın ilaçlar görünüyor çünkü. Bir ihtimal özelde belki sorun çıkmayabilir. Ehliyet geçerliliğin yine on yıl olur ama senden her sene veya üç senede bir kontrol muayenesi raporu isterler.
Ben gittim özel hastaneye. Sistemden rapora baktı. Sonra bana biz veremeyiz devletten al dedi. Devlet hastanesine randevu bulamadım. Heyetlerden alınabileceğini kestiremedim. Uzak bir ilçeye gittim. Doktor önce benden alma dedi. Sonra kalktı kisitladi beni. 3 yıl Ticari taşıt ve resmi araç kullanamaz kısıtı koydu ehliyete. Sonra itiraz ettim, yine aynı maddeden kisitladilar.
Yani kaçış yok yeni duzenlemeler böyle. Muhtemelen kısıt sonunda yine kısıtlayacaklar.
@testertr, psikiyatrik rahatsızlıklar arasında bazı küçük farklılıklar farklı adlı teşhislere dönebbiliyor. Bu yüzden genel anlamda psikiyatrik tedavi gören kişiler aynı muameleyi gösteriyorlar.