Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir antika dükkanı açmak istiyorum. Ne yapabilirim?

Ercan Yılın

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%45 a tipi psikoz engelli raporum var.turistik bir şehirde yaşıyorum ve ortaçağla ilgili kılıç balta ve küçük süs eşyaları satan bir dükkan açmayı düşünüyorum.geri ödemesiz hibe kredi veren kurumlara müracaat edersem yardımcı olurlar mı? hangi kurumlara başvurmalıyım? ve dükkanı açmadan önce herhangi bir eğitime girmem gerekiyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.

Ercan Yılın

Engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelerin desteklenmesi adına İŞKUR Hibe desteği var. Ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linkten alabilirsin.

https://www.iskur.gov.tr/duyurular/iskur-engelli-istihdamina-yonelik-desteklerini-arttirarak-surduruyor/

Projen onaylanırsa, Belli sınıflamalar dahilinde en fazla aşağıdaki şekilde hibe desteği veriliyor:

1- Kuruluş İşlemleri Desteği
İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, sigorta, ruhsatlar gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL.

2- İşletme gideri desteği
Sözleşme imza tarihinde sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım ve kira) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL. (*Tarım ve hayvancılık projelerinde kira desteği verilemeyeceği için işletme gider desteği en fazla 5.000TL olarak hesaplanmalıdır.)

3- Kuruluş Desteği (vergiler dahil toplam 36.000 TL)

ÖNEMLİ NOTLAR:
1- Toplam tahsis edilecek bütçe miktarı, hiçbir şekilde vergiler dahil 50.000 TL’yi geçemez.
2- Kuruluş işlemleri desteği kapsamında işletmenin kurulması için gerekli olan bütün yasal prosedürler araştırılacak ve toplam giderler ayrıntılı olarak belirlenecektir. Hiçbir şekilde depozito, abonelik, hava parası gibi giderler karşılanmayacaktır.
3- İşletme giderleri kapsamında su, elektrik, iletişim, ısınma, kira, tanıtım (tabela, el ilanı gibi giderler) giderleri 12 ay boyunca destekleneceği için tahmini gider miktarları belirlenerek % 60’ı talep edilecektir. Tarım ve hayvancılık projeleri hariç olmak üzere aylık kira giderinin %60’ı ve toplamda 6.000TL yi geçmeyecek kadarı karşılanır. Kira giderinin ödenebilmesi için işletmenin kira sözleşmesi ve bankaya ilgili mevzuat gereği kira bedeli olarak yatırıldığına dair dekontun/ödeme belgesinin ibrazı zorunludur. İşletme kirası için stopaj ve ortak giderler de desteklenmez.
4- Proje kapsamında; proje sahiplerinin üçüncü dereceye kadar (üçüncü derece dahil) kan ve kayın hısımlarından ve bunların sahip/ortak oldukları işletmelerden; işyeri kiralanması, hayvan ve demirbaş malzeme alımı yapılamaz.
5- Kuruluş desteği kapsamında işletmenin faaliyete geçmesi için gerekli olan giderler vardır. Bunlardan hangilerinin Komisyondan talep edildiği hangilerinin proje sahibi tarafından karşılanacağı açık bir şekilde belirlenmelidir. Bütün bedeller vergiler dahil olmalıdır. Piyasa fiyat araştırması yapılarak bedeller tespit edilmeli ve muhtemel fiyat artışları da dikkate alınmalıdır. İşyeri kirası, tadilat ve inşaat işleriyle ilgili giderler ile işlenerek veya doğrudan satılacak ürünlerin bedeli desteklenemeyecektir.

İşini kurarsan başarılar diliyorum. Zor bir yol, hibeyi alsan bile yapacağın iş, para kazanman, kara geçmen kolay olmayacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

Üst Alt