Kas atrofisini değerlendirmek için karşı ekstremitenin normal ve karşılaştırmaya uygun olması gereklidir. Ekstremitede şişlik veya varikozitelerin olması ölçümleri geçersiz kılar. Kas atrofisi tablosu kullanılacaksa, aynı anda periferik sinir hasarı, kas güçsüzlüğü veya yürüyüş bozukluğu tabloları kesinlikle kullanılamaz. Değerlendiren kişi hastanın bozukluğuna hangi yöntem ve yaklaşımın uygulanması gerektiğine ve en objektif yöntemin hangisi olduğuna karar vermelidir. Manuel kas testi yorgunluk durumunda doğru bilgi vermeyebilir, bu durumda atrofi ölçümü daha doğru olabilir. Uyluk ve baldır atrofisine bağlı özürlülük oranları ayrı ayrı hesaplanır daha sonra kombine edilir.
TOBLO 3,6 [SIZE=3]Alt Ekstremitenin Kas Kuvvetinin Değerlendirimi kullanmıyolarmı ben suanda cok kuvvet olmadıgından dolayı otomatik vites araba kullanmak zorunda kalıyorum debraja basamıyorum.[/SIZE]
MESTAN VE BÜLENT BEY ACIKCASI SİZLERİ RAHATSIZ EDİYORUM AMA YARIN DOKTORUN YANINA GİDİCEM BOŞ GİTMİYİM DİYE SORUYORUM YANLIŞ ANLAMAYIN.