Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir diz altı ampütasyon emeklilik için hangi düzeyde tanı sağlar?

devrim_07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 12.05.2005 SSK girisim var vergi indirimi aldım 20 yıl 4400 gün prim şartı vardı 7020 gün primim doldu geçti bile 20 yılın dolması mayıs ayinda Doluyor ve emekli olacaktım ortepedik engelliyim sağ diz altı ampute orta diye geçiyor 19.12.2024 yeni saglik raporu çıkarttım süresiz ve bağımsız %40 oran verdiler tek hastalık. benim durumum yeni yasaya göre emekli olabilecekmiyim? yoksa yine heyeti yönlendirip iş gücü kaybı oranına mı bakacaklar? @OturanBoğa @Bilgi Hazinedir @BnymnYldz

Son düzenleme:
@devrim_07,

Tekrar rapor almanız gerekecek. Engelli raporunu unutun. Tek hastalıktan "Çalışma Gücü Kaybı" yönetmeliğine göre en az "Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı" alabilirseniz emekli olacaksınız. Bu raporlarda % ? oran yazmıyor. Hafif, Orta ve Ağır çalışma gücü kayıpları var. Engelinizin bu yönetmelikte arayın. Detaylara göre kontrol edin.

Ayrıca 20 yılda beklemenize gerek kalmıyor. Çalışma süresi 18 seneye düştüğü için eğer yeni yönetmelikten rapor alabilirseniz hememen emekli olabilirsiniz.

merhaba benim engelim sağ diz altı amputasyon yani protez ayak kullanıyorum sürekli raprum var oranı %40 Çalışma Gücü Kaybım nedir Hafif, Orta ve Ağır mı cetveldeki karşılığı nedir @OturanBoğa @engellibilgi
@Bilgi Hazinedir birileri yorumlarsa çok sevinirim normal de mayıs ayında emekli olacaktım

@devrim_07,

SGK Hastalık Listesi'ne göre

5. Diz altı

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

a. İki taraflı proksimal
b. İki taraflı orta
c. İki taraflı distal

Orta düzeyde çalışma gücü kaybı
a. Tek taraflı proksimal
b. Tek taraflı orta
c . Tek taraflı distal

Listede bu şekilde yaziyor kendin degerlendir

@devrim_07,

Çalışma gücü kaybı başka. Raporda yazan oran başka. Zaten başka olduğu için emekli olunamiyor. Mesela Benim kalpten yüzde 50 raporum var ama işgücü kaybı daha az değerlendirildiği için emekli olamadım. İşgücü kaybı diye bir şey uydurmuslar. Kimseyi emekli etmemeye yeminliler...

Merhaba arkadaşlar diz altı ampusyon olup yani diz altı protez kullanan engelli arkadaşlardan 2008 sonra emekli olan var mı ? var ise iş gücü kaybı olarak ne verdiler düşük,orta,ağır ve emekli olabildiler mi benim gibi engelli arakaşlarda lütfen cevap ve yorum bekliyorum.

Üst Alt