Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir göz %10 gürüyor, diğeri de az görüyor. Askerlik yapar mıyım?

burak_xk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR YARDIMCI olursanız çok mutlu olurum yeni üye oldum .
sol gözümde göz tembelliği var % 10 nun altında görüyr. sağ gözüm ise +4 numara 6-7 sene önce askeri hastaneye gittim uzun incelemelerden sonra askeriğe elverişlidir raporu verdiler :) şimdi tekrar sevkimi isteyeceğim ama korkuyorum neyle karşılaşacağımı bilmiyorum bu sefer sizce ne olur.

Buna net cevap vermek çok zor. Ama bence askerlik yapmama şansın var...

dostum o kadar sey okudum sende hem göz tembelliği var hemde diger gözünde 4 numara.okuduklarıma göre sen muafsın.ama yinede bende araştırıyorum.bildiklerimizi paylaşalım

bu söylediklerine göre yapmaman lazım

Göz Kusurları toplamı 18 in üstünde ise elverişli değildir alırsın toplam kusurlarda 18 in altında ise Paşa paşa askerliğini yaparsın

Slm arkadaşlar... Tsk şu şekilde askere elverişli değildir diye rapor verdi. Raporun ayrıntıları şöyle;

Görmeler sağda 0.3 olup tashihli 0.6, solda 2 metreden Parmak Sayma olup tashihle artmamaktadır.
Skiaskopi sağ göz yatay eksende +4.50 dikey eksende +3.50, sol göz yatay eksende +4.50 dikey eksende +3.50 Dpt'dir.
Her iki göz saydam ortamlar ve fundus tabiidir. Sol gözde 15 derece Ezotropya ve Ekstrafoveal fiksasyon mevcuttur.V EP tetkikinde dalga morfolojileri bozuktur ve görme dereceleri ile uyumludur.

TEŞHİS: BİLATERAL HİPERMETROP ASTİGMAT
SOL EZOTROPYA AMBLİYOPİ​

Üst Alt