Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir göz görmüyor. 5726 gün toplam primim var. Emeklilik için ne yapmalıyım?

anahtar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sevgili aradaşlar,1969 doğumluyum.Bir gözüm 1991 tarihinde trafik kazasında görme refleksini tamamen kaybetti.Diğeri ise mesleğimin bilgisayar kullanmakla ilgili olmasından dolayı sağ gözüm yorulmaya başlıyor...Vergi indirimi mürecaatım olmadı.
SSK ya 1987 de kaydım var ve SSK=3120 ve Halen devam eden Bağ Kur hizmetim ise 2606 (SSK+BAĞ=5726) Buna göre takip etmem gereken ve almam muhtemel sonucu iletirseniz sevinirim.Direk rapo alıp emekliliğe mürecaat hakkında vs...
Selam ve sevgiler...Metin Durmaz

Sakat statüsünde erken emekli olabilmek için %40 ve üzerinde işgücü kaybı olmalı. Oysa bir gözün görmemesi halinde maalesef %40 ve üzerinde işgücü kaybı oranı verilmiyor. Bu da (eğer işgücü kaybına neden olan başka bir sakatlığınız yoksa) erken emeklilik şartlarından yararlanamazsınız anlamına geliyor.

Sevgili Oturan Boğa,Öncelikle ilgine teşekkür ederim.
Mesleğim icabı diğer gözümünde yorgunluk (iş görmede sorun) oluşması artı sakatlık değeri oluşturur mu?

Olabilir, ama bu kayıp topam işgücü kaybı oranını %40'a tamamlar mı, ondan emin değilim. Çok düşük bir ihtimal...

Bülent Bey,
Benim de bir gözüm doğuştan görmüyor, bu sebeple askerlikten de muafım.
Ben de çok sorun yaşıyorum.
Önceki kanunla tek gözden özürlülük, vergi muafiyeti ve erken emeklilik gibi örneklerin olması nedeniyle herhangi bir yere dava açılabilir mi? Açılabilecek bu davada rapor alınabilmesi ve erken emeklilik hakları için geçmişteki örnekler emsal teşkil eder mi?

2006'dan önce tek gözün görmemesi haline %40'ın üzerinde bir işgücü kaybı oranı veriliyordu. O zaman defterdarlığa vergi indirimi için başvuran ve o hakkı elde eden kişiler bugün erken emekli olabiliyorlar (emekliliklerinde yeniden rapor istenmiyor. Vergi indirim belgesi almayı kazalınmış hak sayıyor kurum).

Eğer 2006 öncesinde %40 ve üzerinde bir raporla İş-Kur kaydınız yapılmış ama vergi indirim belgesi almamışsanız; veya 2006 öncesinde %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğu bir sağlık kurulu raporuna sahipseniz, işi hukuki zemine taşıyabilirsiniz.
Konuyla ilgili tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/huk...usurduler-emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html

İşkur kaydı, vergi muafiyeti hiç birşey yok. Sadece askerlikten muafiyet var. Sormak istediğim tek göz nedeniyle daha önce vergi muafiyeti veya emeklilik hakeden kişiler olduğu kesin. Bu kişileri göstermemiz açılabilecek davalarda bizlere emsal olmaz mı?

ada benimde bir göz dogustan gormuyor ötekı astıgmat bende senın gıbıaskerden muaf raporum var malıye sevkı ile %32 verdiler kişisel muracatla %55 verdiler aradakı farka bak malıyeye gıttıgımde de bu olmaz biz sevk edecegız diyorlar ama bosuna uğrasma vergı ındırımı alamazsın dediler

Üst Alt