Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözümü ve bir parmağımı kaybettim. Emekli olmak istiyorum..?

murtizo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sayın admin bi sorum olucak

ben 1997 de iş kazası geçirdim ve sağ gözüm tamamen görmüyr. raporum var
2004 de sağ parmağım iş kazasında kptu diktiler ama sakat kaldı
ben hasekide heyet e girdim bana %28 rapor verdiler 2007de aldım raporu

4800 günüm var 1/1/1989 sigrta girişim var ben de torba yasadan yararlanır mıyım emekli olmak istiyrum ne yapmam lazım

aydınlatırsanız sevinirim saygılar

muratkardes oncelıkle gec mısolsun raporu gozdenmı aldın yoksa parmktanmı gozdense 32 verıyorlar parmktan verdılrse ıkısıne bırden gırsene 28 emeklıyapmıyorlar bırde vergı ındırımı alman gerek yoksa olamassın ben sag gozden 32 aldım bırde sag eldende eklendı hepsı 59 oldu vergı ındırımde aynıydı yenıden rapor al ama tek rahatsızlıga orandusukoluyor

Bir göz için %27 gibi bir rapor verilir. Parmak için ise aşağıdaki tablodan yararlanmanız gerek. Her iki oranı Balthazard formülü ile toplayacaksınız, ve eğer oran %40 ve üzeri olursa, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz...
Bunun için defterdarlığa gidip sakatlık indirimine başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edeceker. Hastaneden verilecek %40 ve üzeri rapora karşılık 3. dereceden sakatlık indirimi elde ettiğinizde, sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuracaksınız. 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim şartlarını fazlasıyla tamamladığınız için, hemen emekli edileceksiniz.
Ama dediğim gibi, sakatlık oranı cetveli'ne göre toplamda %40 ve üzeri rapor alabilmeniz şart. Bu haliyle bu oranı almanız mümkün görünmüyor.

ust_ekstremite_amputasyonu.png

ppeki hocam diyelim bunları yaptım ve emeklilik için kabul oldu alacagım maaş ne olur beni geçindirirmi galiba malüllükteki emeklilikte çalışamıyoruz sizce ne kadar maaş öderler uğraşmaya değermi saygılar

Murat;
Emekli maaşı toplam kazanç tutarından hesaplanır toplam kazancınız nedir?

Murat;
Asgari ücret ten yatmış ise 700 civarı emekli maaşı bağlanır ama bu tamamen bir tahmin ....

Üst Alt