Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hastalıktan olan komplikasyonlar da emeklilikte toplanmayacak mı?

murat220

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Şunu merak ettim. 2017 de müsküler distrofi kas hastalığından bacakalrdan %60, kollardan %20 baltazara göre 68 olarak hesaplanmıştı. Aynı hastalık olduğu için toplanması ve %60+20=80 olması gerekmez miydi.
İkincisi baltazar olmasa bile yüzde 60 ile de engelli emekliliği olmam lazım. Bu yıl da kalp yetmezliğinden pil takıldı. Vergi indirimim de var. Şu an emeklilik dilekçesi versem emekli olma durumum ne olabilir.

Son düzenleme:
murat220

2008 sonrası çalışmaya başladıysan:
bagkur.PNG

Sigorta başlangıcın hangi yıl ? Ödenmiş sigorta primin kaç gün var ?

murat220

Hangi statüde çalışıyorsunuz? İlk kez sigortalı olduğunuz tarih nedir?

OturanBoğa
657 sayılı kanuna göre 2001 de işe girdim. 1999 kasımında asteğmenlik başlangıcı ve 1999 ağustosta yedek subay okulu başlangıcım var.
2017 yılında sürekli %68 aldım.

murat220

Yani 4c kamu görevlisi misiniz? Öyle ise hemen emekli olabilirsiniz bu rahatsızlıklarla.

OturanBoğa
Normal 657 sayılı kanuna tabi teknik hizmetler kadrosunda mühendisim. Engellilikten olurum ancak sürekli hastalıkların oranını değiştirmeleri emekli olduktan sonra yüzde 40 altına düşürmelerinden korkuyorum. Bu durumda ortada kalma riski var. Asıl EYT den olur muyum onu merak ediyorum. Bana göre olmam lazım ama SGK nin işi belli olmaz.

@murat220,

Emekli olduktan sonra yen ve düşük oranlı rapor çıkartmadığınız sürece kontrole çağırmazlar. Kaldı ki müsküler distrofiden de oran düşerse, o hooo o, yandı bu millet!

Üst Alt