Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulak 20 desibel diğer kulak 38 desibel ise hangi oranda rapor verilir?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
iyi günler...1 kulak 20 desibel diğer kulak 38 desibel iş gücü kaybı yüzdesi varmı varsa ne kadar teşekkürler...tunç ballı

İş gücü kaybı farklı hesaplanır ama özürlülük için oranı sorarsanız bu kayıplarla %15 alırsınız.Dolayısıyla özürlülük oranı %40 tan başladığından özürlü sayılmazsınız derim.

işitme kaybı

%15 oranını nasıl hesapladınız bana biraz yüksek gibi geldi başka rahatsızlıklarımda var ama raporlarımda işitme kaybı işlenmemişti daha önce tekrar rapor almayı düşünüyorumda ondan sordum teşekkürler tunç ballı

İki kulaktaki toplam db kayıplarını toplayıp 2 defa 2'ye bölünmesi ile yani 4 'e böldüğünüzde yaklaşık fikir veriyor.
Mesela benim 105-107 db toplamı 212'dir.
4'e böldüğünüzde 53 çıkıyor ki zaten bana da %50 özür raporu verdiler.
Zaten 40-60 arasında kaldığınız sürece 3-5 puanın o kadar önemi yoktur.
Saygılarımla
Bülent Özçelik

selam bülent abi

Abi bende işitme kaybı var her 2 kulaktan da birisinde 50 desibel diğerinde de 60 disibel
askerde 6 ay kaldım çürüğe ayırdılar

şimdi ben özürlülük raporu alabilir miyim onu öğrenmek istiyorum

sayygılar

caner ÜNAL

Bülent'in yazdığı, işitme kaybı oranlarını topla ve dörde böl önerisi işe yarıyorsa, (50+60) / 4 = %27 gibi bir rapor verilir Caner

neyi toplyoruz hava kemik konuşmayı alma eşiği tedirgin edici ses yüksekliği
bunlardan hangilerinin toplamı

Üst Alt