Ortez/Protezcilerin bir çoğunun da üye olduğu ve dernek tarafından da uyarıldıkları derneğe mutlaka bilgi vermenizde fayda var. (
opoder = Ortopedik Protez ve Ortezciler derneği )
Geçmiş olsun
Devlet içinde devletçikler denen bu olsa gerek.
E adamlarda haklı büyük küçüğünden ne görürse onu yapar.
Benim fizik tedavi esnasında ayağımı yakmışlardı. Acil özel hastaneye gitmiştim.
Orda acilde ki dr. gitti ayağımdaki deriyi kaldırdı. Merhem pansuman ayağımı sardı beni yolladı.
Ertesi gün daha kaliteli bir özel hastaneye gittim. Allah razı olsun hekim iyi biriydi. Hemde işinin Türkiyeye göre en iyiylerindendi.
Dr. Bey bana dediki yanıklarda deri kaldırılmaz. Yanlış işlem yapılmış. E bunu yapan dr. ?
Dedim Dr.Bey bana yanlış işlem yapıldığına dair ayağımın yakıldığına dair rapor verirmisiniz.?
Onu benden isteme dedi. O kadar iyi bir insan ama meslektaşının suçlu olduğunu bile bile bana raporu vermedi
Dr. bey bana ayrıca 1 ay boyunca bedava pansuman yaptı. Ama zarar verene karşı bana yardımcı olmadı.
Burası malesef böyle bir ülke. Yapanın yanına kar kalıyor!.
Bunu niye anlattım? Sizin çözüm önerinizin olumusuz olduğunu vurgulamak için.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca aynı şey benimde başıma geldi protezimin süngeri yırtılmıştı. Cebimden para verip yenisini yaptırdım.
1 hafta sonra yırtıldı. Nereye şikayet edilir diye araştırdım. O zaman İl sağlık müd. denmişti. Gittim bi dilekçe verdim.
Firma ismi adresi vererekten. 4-5 sene oldu dilekçeme cevap bile gelmedi!.
Son olarak cebinden para vermediysen hiç uğraşma. Asabiyim, bana kimse kazık atamaz, cezai ehliyetim yok diyorsan o protezini yapanı bi şekilde aldırt.
Kır ellerini ki bidaha başkalarına zarar veremesin...
Bu ülkede cezayı devlet ancak hak etmeyenlere verir...