Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biraz da gülelim mizah tadında: Miras prosedürleri!

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
ben bir engelliyim
bildiginiz gibi yakınınızı kaybedince 4 ay içinde veraset harçlar vergi dairesinde intikal yaptirmak gerekiyor

-bu işlem için vergi dairesine gidersiniz elinize bir beyanname ve bir liste tutuştrurlar bunları hazırla gel hemşerim derler

-tamam dersiniz ortada babadan kalma bir gecekondu vardır onuda belediye kentsel dönüşüm için belediye elimizden almıştır ama beyan etmek gerekirmiş, birde köyde dededen kalma 150 metre kare yer

-belediyeye gidersiniz biz tapu kaydı vermiyoruz der tapuya gönderir
-tapuya gidersiniz o parselde isminiz çıkmıyor der tekrar belediyeye gidersiniz

-belediye araştırır isim neden çımıyor meger anlaşma yaptıgımız için o parselde sadece belediyenin ismi yazıyo der tekrar tapuya gönderir

-tapuya gidersiniz o parselin kagıdını çıkarır karşısında belediye yazıyor bunu belediyeye götürün der

-okey belediyeye götürürsünüz kentsel dönüşümde oldugu için rayiç bedel henuz çıkmamıştır vergi dairesine böylece söyleyin der (oh be bunu hallettik dersiniz ama ne mümkün)

-sıra gelir köydeki 150 metre kare arsanın rayiç bedeli ve tapu kaydını almaya binersiniz köye gidersiniz ilçenin tapusuna varana kadar malumunuz öğleden sonraya kalırsınız neyse işimi halledip akşama dönüyüm dersiniz ne mumkun hemşerim sabah gelip başvurucaksın öğleden sonra işlem almıyoruz derler vaşşşşşş dersiniz yalvarır yakarırsınız ama nafile boynunuzu büker şehre dönersiniz

-işi araştırıp yaşadıgınız şehirden de köyün tapu kaydını alabileceginizi öğrenirsiniz bu sefer uyanıklık edip sabah gidersiniz ama bu seferde işlem 1 hafta ile 1 ay içinde gerçekleşir karşıdan izin istenecek telefonunza mesaj gelecek v.s rayiç bedeli 80TL olan arsa için benden yaklaşık 75TL harç çıkarırlar ödersiniz yeterki işim halledilsin

-tapu kaydı gelir rayç bedeli burada yazmaz ee bunu nereden alacağız onu biz vermiyoruz köye gitmeniz lazım ulan ben sizin dersiniz ama nafile tekrar köye gidiersiniz bu sefer öğleden önce rayiç bedel kagıdınızı alırsınız

-vergi dairesine gidersiniz tamam ben evrakları hallettim beyannamemi alın dersiniz yok olmaz bankadan ölüm tarihindeki bakiyeyi gösteren kagıt eksik olmuş der bakın bu benim hatam kaul ediyorum onu getirmem gerekirdi

-gidip onu alırsınız vefat tarihinde bakiye 5TL dir bunuda beyan kagıdına işledikten sonra

-tekrar vergi dairesine gidersiniz butun işlerim tamamdır ordaki kadın memur evrakları inceler oda ne kentsel dönüşümdeki gecekondunun rayiç bedeli belli değilmiş ee ne yapıyım hem belediye hem tapu rayiç bedelini bilmiyor kentsel dönüşümde oldugu için kadın şef yönlendirir şef inceler işin içinden çıkamaz müdüre yönlendirir müdür belediyeye gir rayiç öğren der yahu müdürüm gittim onlar veremiyor henuz kentsel dönüşüm diyorum o zaman tapuya git ya onlarda vermiyor (ille öğren benim sorunum değil)

-tekrar belediye ve tapu turundan sonra yine rayiç bedel öğrenemedikten sonra

-tekrar vergi dairesi tekrar aynı tartışmalar

-en sonunda vergi dairesi demesinmi ya kentsel dönüşümdeki daire teslim alınmadan beyan etmeye gerek yok onu sil sadece koydeki arsayı yaz yeterli küfür etsen daha iyiydi ama napcan işte işim bitsin de kurtuluyum şurdan lütfen dersiniz ama ne mumkun

-bu seferde taaa köye gidip ilçeden aldıgım rayiç bedel 2018 yılına aitmiş babam 2017 kasımda vefat ettiği için 2017 yılına ait rayiç bedel gerekliymiş

-arkadaşlar ben 150metre bir arsa için çektiklerimden dolayı veraset filan vermekten vazgeçtim

-3 ay oldu işi yapamayınca en sonunda pes ettim

-varsın onların olsun

-devlete bagışlıyorum

-ne yaparlarsa yapsınlar

-veraset filan vermiyorum

-ya rahmetli babamın malı mülkü çok olsaydı acaba neler gelirdi başımıza :)

siz siz olun mal mülk bırakıp gitmeyin

Kunta bu yazdıkların tamam da senin kardeşin değil miydi engelli olan?

Geçmiş olsun ben yinede peşini bırakmayın demek isterdim eğer iş işten geçmedi ise ama geçti ise sessiz kalayım

Üst Alt