Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bireysel emeklilik sistemine kayıtlı mısınız?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
188
Reaksiyonlar
127
Bireysel emeklilik sistemine kayıtlımısınız? BES için hangi bankadan hizmet alıyorsunuz?

4-5 sene önce kayıt yaptırıp sonradan iptal ettirdim.

@perseküsyon, görüğüm çoğu kişi garanti bankasından bes hesabı açmış. sebebini biliyormusunuz?

Kayıtlıyım. Mantıklı bulmuyorum. Şirketim ödeme yapmasa bi dakka durmam. Yatırım yapılabilecek bir çok seçenekler var.
Altın, Yatırım fonları v.b.
%3 çalıştığım şirket %3 ben ödüyorum. Benim ödememden de %30 Devlet katkısı var.

BES hesabınız hangi şirketten açarsanız açın, diğer şirketlerin fonlarınıda alabiliyorsunuz. şirketler arasındaki en büyük fark giriş aidatı alıp almaması/ alıyorsa ne şartlarda alıyor, kaç sene kalırsanız muaf tutuyor.

çoğu kişi maaş aldığı/hesabı olan bankadan yaptırdığından (bankalar bu ürünün çapraz satışını çok sever) BES poliçesi garantidendir.

Ben BES'i uzun süreli birikim aracı olarak görüp, birikimlerimin küçük bir bölümüyle birkaç sene önce açmıştım. uzun vadeli düşündüğüm için hisse, yp ve altın gibi riskli fonlardayım. ve katkı payını çok yüksek miktarda yatırmıyorum. emekliliğe doğru (10 yıl ve 56 yaş) yavaşça daha az riskli fonlara geçmeyi ve son senelerde eğer enflasyonda düşük olursa katkı payını artırıp devlet katkısından maksimum ölçüde faydalanmayı planlıyorum.

4 Defa bozdum. İlki ile yurt dışına tatile gittim. 2 ve 3. de borçlarımı kapattım. 4. de geçen sene motoru büyütmek için bozdum. Ekim ayından beri halen kullanıyorum. 10 sene çekmeyip emeklilik ile birlikte devlet katkısının hepsini almayı düşünüyorum. Para biriktiremediğim için bes yapıyorum. Kenarda dursun biriksin.

2018-2019 yıllarında bes e girmişim unuttum gitmişti. Dün mesaj geldi 600 TL yatırılmış o yıllar arası şimdi çekmeye karar verdim ve 3500 TL ödeme yapacaklar. 5 sene hiç dokunmayacaksaniz bence idare eder bir şey. Emeklilik durumu olmayanlar aylık kazançlarının bir gününü bes e yatırmaları gayet mantıklı. Hükümet te biliyor 50 sinden sonra bir çok insan işsiz güçsüz kalacak. O zamana kadar sabredip bes yatiranlar digerlerine göre daha rahat bir hayat yaşayacaktır

Üst Alt