Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biri beni facebookda hırsızlıkla suçlamış! Ne yapmalıyım?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar cok acil yardim. Birisi polis asker sevenler mekaninda benim profilimi paylasmis. Guya ben dun onun arabasindan 10 bin lira ve sirkete ait evraklari calmisim. Giderkende telefonu dusurmusum telefonda benim facem cikmia. Ben bu kisiyi tanimam etmem, ben hayatimda 1 lira hirsizlik yapmadim. Zaten %40 ruhsal engelliyim. Bir de bu kisiyi taniyanlar polisi arasin demis. Ben zaten hastayim. Sabah bunu gorunce daha cok hasta oldum. Her an kendime zarar verebilirim. Bu durumda ne yapabilirim. Lutfen yardim edin.

Su an gidip kendimi aticam bu sacmalik son bulmaZsa

Önce sakin ol kardeşim seni kimse yapmadığın bir suç için cezalandıramaz gerçekten haklıysan bu kadar telaş içinde olmana gerek yok ailenle veya yakınınla bir polis karakoluna git durumu iza et ve bu iftirayı atanlar karşısında şikayetçi ol ama önce sakin ol sakin olmazsan iş çıkmaza girer git efendi efendi Polis memurlarıyla konuş yanında engelini belgeleyen rapor veya kimlik kartın olsun birde hastalığın şizofreni mi?

Yok yineleyen deprasyon ve bipolar

Gruptan beni cikarmislar. Elimde bir belge yok.

O zaman dediğimi yap ya Karakola yada Adliye Siber suçlarla Mücadele müdürlüğüne git en yakın zamanda durumu anlat Şikayetçi olmayı da unutma belki biri seni tanıyordur işlediği suçu senin engelini göz önünde bulundurarak senin üzerine yıkmaya çalışıyordur işin yoksa hemen hallet derin kafan rahat olsun..

Sen yinede git anlat durumu kişi veya kişilerin adının ver..

hakanyildiz Photoshop yapmış yada o esnada kasıtlı açmış olabilirler facebook'unu! Önce sakin ol kardeşim benim; kimse yapmadığın suçu üstüne atamaz; Ertuğrul'un dediklerini yap! Ellerinde bir kanıtta yoksa neden korkuyorsun !? Nasıl ispat edecek senin çaldığını; herkes birbirinin profilini paylaşıp hırsızlıkla suçlasa; dünyada hırsız olmayan kalmaz ! Az sakin ol.

Telefonun nerede peki senin.
Eğer telefonun yanındaysa dolandırıcılık yapanların işi olabilir.Mutlaka Emniyete git. Siber Suçlar birimine şikayette bulun.

Telefonum yanimda. Facede paylastim bunu. Bana bunun saka oldugunu ayni linke baska biri tiklasa onun profilinin ciktigini soylediler. İnsallah bu dogrudur.

Evet çok geyik bir internet şakası bu .

Siber suçlara gitmene gerek yok .

Gül geç :)

Tröllenmişsin :cool:

SERAFİM

İnsallah oyledir. Ben bir avukata dogrudan face profili paylasmak o sucun islendigine dair kesin delil olusturmaz, oyle olsa herkes bir telefon alip birinin facesini paylasip suc isleyip sucu onun uzeri ne atabilir dedi

Mesnetsiz iddialarda bulunan kişilere maddi manevi tazminat davası açabilirsin .

Bence sen bizimle dalga geçiyor sun!:rolleyes:

Dolandırıcılık gibi gözüküyor derlerse bende size dava açacağım de geç gitsin. Kıssasa kıssas. :)
Fazla kafana takılacak bir durum yok bence. Her söyledikleri gerçek olacak diye bir durum söz konusu değil sonuçta.

Yazınızı okudum.telefonunuzu düşürdüğüm yazılı arkadaşlar size sorduğunda telefonunuzun yanınızda olduğunu söylüyorsun.korkulacak bir şey yok.sanki siz bence rüya hormussun😀 ama birinin resmini paylaşmak suçtur bunu unutmayiniz.sikayetci olursanız karşı taraf suç işlemiş.kimse kimsenin rızası olmadan foto paylasamazzzz

mustafa şahinn Abinin dediği doğru! Ama şaka babında da yapılmışsa; yapan kişi de çok yakın arkadaşınsa bir daha yapmaması yönünde uyar! Sakin ol kardeşim. Allah'ın izniyle bir şey olmaz; olsa da Alman ın Selçuk arkadaşın dediği gibi şikayetçi olursun. Şimdilik bir şeye müdahale etme. SERAFİM Abinin dediği gibi gül geç.

Biz o grupta neden olduğunu niye bulunduğunu, kimlerle sohbet ettiğini bilemeyiz. her yerde de psikolijik hastayım, sorunlarım var, deme istersen insanlar bunu kullanabilir. özellikle sosyal medya da. kendine güveniyorsan böyle bişey yapmadığını biliyorsan. ispat için uğraşmana gerek yok. kanun var yasa var. evinin yakınında ki karakola git. şikayette bulun. sonra işine gücüne bak. facendeki profilini de değiştir.

Nurtan

Yardım isteyen birine bu şekilde itham da bulunmak yanlış !biz engelliler birbirimizle kol kola olmalıyız bu şekilde birbirmizi rencide etmennin anlamı yok, eğer dalga geçiyorsa günahı boynuna ki neden böyle bir şey yapsın sabah sabah!?

DüşünürBilir

Çünkü; böyle bişey olamaz, olsa da facenin şikayet bölümü var. hemen müdahale ediyor face.

Nurtan

Böyle bir şey olamaz diye bir şey yok her gün olamaz imkansız dediğimiz ne garip olayların var olduğuna şahitlik ediyoruz Facebook öyle hemen her kişinin şikayetine müdahele etmiyor birini şikayet edin bakalım şikayetiniz üzerine kaç gün sonra geri bildirim yapacaklar? olayda endişe edilcek bir şey yok yalnız karşındaki insanla empati kurarsan ne demek istediğimi anlayabiliirsin..

Nurtan Arkadaş facebook'ta şikayetçi olmadıysa facebook nasıl görecek ? Şikayet için butona basılacak; bilmem kaç kişi şikayetçi olacak ki öyle facebook müdahale etsin!

arkadaş şikayet etse 1-2 saat sonra face bu şikayete dönüş yapıyor. resmi paylaşan kişinin de ismi resmin altında gözükür. bunu yapan biri arkadaşı tanıyordur. yoksa kimse böyle bişeyi kolay kolay yapamaz. DüşünürBilir empati kurduğum için dalga geçildiğini düşünüyorum.:)

hakanyildiz
Facede yapılan şakalardan birisi bu.O paylaşımın altındaki yorumları okursan zaten anlarsın.O linke kim tıklarsa kendi resmini görür.:D :D :D

Size iyi denk gelmiş o zaman bize 15 gün sonra dönülüyor :)

Nurtan

Empati yeteneğiniz olduğunu düşünmüyorum kişi yani @hakanyildiz belli ki bu tür olaylar ve sosyal medya konusunda bilgi sahibi değil ve gördüğü şey karşısında paniklemiş hastalığının da ruhsal depresif bir hastalık olduğunu düşünürsek bu gayet normal ve bu konuyu bize açarak paylaşarak yardım istemiş sen bizimle dalga geçiyorsun diyerek empati kurduğunuzu ve arkadaşımıza yardımcı olduğunu düşünmüyorum.

DüşünürBilir , değerli arkadaşım , tespitlerinde haklısın .

Nurtan'ın amacı yardımcı olmak yerine Hakan'ı rencide edip küçültmeye çalışıyor .

Ne ayıp .

Baska biri o gruba uye olup linke tiklamis. Kendi profili cikmis. Bu gercektende sakaymis. Bunu duyduguma sevimdim. Cok kotu bir sekilde gune basladim. Oh Allahtan sakaymis. Facede ne cins insanlar var. Herkesin sagligi yerinde degilken neden boyle sakalar yaparlar anlamak guc. Neyse sorun yokmus. Yorum yapanlara tesekkur ederim.

SERAFİM

Saygı değer abim, hiç birimiz dört dörtlük değiliz hepimiz bir eksiğiz herkesin bilmediği konuya hakim olmadığı durumlar olabiliyor ki ben aaraştırmayı çok seviyorum bundan dolayı bilmediğim konular da iş ve iş dışındaki arkadaş, abi, kardeşlerime oldukca çok soru soran biriyim yardım etmenin ve yardıma ihtiyaç olmanın ne demek olduğunu biliyorum sorun yok iş çözüldü şakaymış dedi arkadaşımız ama gerçekten böyle bir olayla karşılaşabilirdi yahu hayatta neler yaşıyoruz bumu gelmeyecek insanın başına buda bizim için bir sosyal deney gibi oldu.Son olarak biz bize yardım etmezsek kimse bize yardım etmez hepimiz yaşadıklarımızın zorluğunun farkındayız..

SERAFİM Burada yardımcı olacağımız o kadar konu var ki!
Araştırmadan, bilmeden böyle bir konunun açılmasını gereksiz buluyorum. sosyal medyayı keşke insanlar faydalı şeyler için kullansa da böyle saçmalıklara maruz kalmasak. DüşünürBilir başta dalga geçildiğini söylemiştim. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. hakan arkadaşın aracılığıyla şaka amaçlı yapılan yöntemi öğrenmiş olduk. :)

Üst Alt