Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek fonksiyon bozukluğu nedeniyle askerlikten muaf olur muyum?

qRumpy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çocukken idrar yollarımda kaçak vardı ameliyat oldum ve kapandı. Sintigrafime göre sağ böbreğim doğuştan küçük ve %15 çalışıyor sol böbreğim normal % 85 çalışma fonksiyonlarında bu durumda askerden muaf olur muyum ?

Büyük olasılıkla evet muafiyet sağlar..tabi Kreatinin değerin ne durumda bunlarda önemli.

@qRumpy,

@OğuzHan112,
Kreatinin normal seviyede çıktı. Eski sintigrafiyi kabul etmedi yeniden istedi onu daha çekmedim gün verdiler, Ultrason çekildi
Tsk sağlık yönetmeliğinde böyle bir madde var kreatine bakılmaksızın bu durumdayken muaf vermesi gerekmez mi ?

B) 1. (Değişik:RG-15/4/2020-31100-C.K-2413/38 md.) Görüntüleme yöntemleriyle varlığı saptanan, böbrek sintigrafisinde tek böbrekte fonksiyon bozukluğuna yol açmış üriner sistemin doğmalık ya da edinsel patolojileri ya da ameliyatları; her iki böbrekte ileri derecede kalisyel deformasyon, skar dokusu, çoğul taş oluşumu gibi komplikasyonlara yol açmış üriner sistemin doğmalık ya da edinsel patolojileri ya da ameliyatları; fonksiyon bozukluğuna bakılmaksızın renal ptozis hariç her türlü renal ektopi ve ototransplantasyon.

Çekin bakalım son sonuçlara göre tekrar konuşuruz.. bunu takibini yapan dotora da sorabilirsiniz.

@qRumpy,

İlk mesajımda söyledim zaten.. büyük olasılıkla muaf tutulacaknız.

Takipli olduğum hastanede gitmezsin diyorlar. Oldu ki sağlık kurulu gidebilir raporu verdi buna itiraz edebilir miyim bilginiz var mı ?

Üst Alt