Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastaları emeklilik maaşları kesilecek korkusuyla nakil olmuyor!

iremsu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
bugun posta gazetesinde bir haber vardı
'böbrek hastaları nakil olmak istemiyormuş çünkü maaşları kesilirmiş diye''
gibisinden

adam hasta olmaya bayılıyor tabi
hepimizin kafasının köşesinde ki bir hayal ah keşke hasta olup
sakat olup bedavadan para alsam

bu nedir ya!

bu beyanı kınıyorum
bu beyanı yaptıran bir kişi bile varsa onuda kınıyorum.

nakillerde engelli sayılıyor cahil ve tembel haberciler araştırmadan duyduklarını haber yapıyor

Ben neyi kınadığınızı anlamadım?

Bence kimsenin sağlıklı olmaktan kaçınacağını zannetmiyorum.

oturanboğa;

neyimi kınıyorum?

bursada dün yapılan organ ve doku naklı koordinasyon toplantısında konuşan uludağ üniv.tıp fakultedi organ doku naklı koordinatörü dr.salih gülten türkiyede 50.bin böbrek hastası var böbrek nakli isteyenlerin sayısı
ise 16.bin malulen emeklıye ayrılan böbrek hastalarının çoğu emekli maaşım kesilmesin diye emekli olmuyor........para gidecek diye diyalizle yaşamayı tercih ediyor '' diye yazmış.....

para olmadığı ,sigortası olmadığı,uygun böbrek olmadığı için nakil olamayanlardan bahseden yok

bunu haber yapanında kanundan haberi yok
sizinde neyi kınadığımdan :)

hiç işte kendi çapımda kınıyorum
bu bende alışkanlık yaptı hersabah kalkıp bugün ne kınasam diyorum :) :)

organ bağışı organ bağışı diye millet çırpınırken böylesine bir söylevi kınıyorum

gereken yerlerede yazımı yazdım

benim bildiğim;mevcut durumu ortadan kaldırmadığı sürece kazanılmış hak
kazanılmıştır.Öyleyse niçin bukadar hassas olan bir konuyu bu yönde
bir açıklamayla yönlendirebiliyor.işte bunu kınıyorum........

Böbrek naklini Yeşil Kart da çalışan statüsündeki sigortalar da emekli statüsündeki sigortalar da karşılıyor. Türkiye'de parası ya da sağlık güvencesi olmadığı için böbrek nakli olamayan kişi ya yoktur, ya da bir elin parmağını geçmez. Uygun böbrek bulunması konusundaki sıkıntı tabii ki büyük...
Ama burada konu edilen haberin bunlarla hiç bir ilgisi yok. Ben hala sizin neyi kınadığınızı anlamadım. Zira haberde bahsi geçen konu yüzde yüz doğrudur ve korkunçtur! Evet, böbrek hastası olduğu için malulen emekli olan ve sonra sgk'nın aldığı bir kararla olası bir nakilin ardından emekliliği iptal edilen ve sırf bu nedenle nakil olmayan binlerce kişi var!
Şimdi, bir daha sorayım: Neyi kınıyorsunuz? Sırf çaresizlikten emekliliği iptal edilip sefil duruma düşmemek için diyalize bağlı larak yaşamak sorunda kalan insanları mı, bu dramın ilgili bir doktor tarafından gündeme getirilmesini mi, yoksa bu insanları böylesi bir ikileme mahkum eden sgk'yı mı?

bilgilendirici yazınızdan sonra kendimi kınıyorum...
maaşını nasıl kesebilir ,buna hakkı varmı? kazanılmış hak ne oluyor ozaman........

İŞTE BEN BUNU KINIYORUM...
Yoksa bu insanları böylesi bir ikileme mahkum eden sgk'yı mı?

bu sorunların içine yeni yeni giriyorum duyduklarım
öğrendiklerim beni hasta ediyor

bu saatten sonra duyarsızda olamıyor insan

Eskiden ssk bir karar açıklamış ve nakil olan kişileri kontrol muayenesine çağırmayın, demişti. Ama 2008 itibarı ile bu karar uygulanmıyor. Malulen emekli olduktan sonra organ nakli olan kişiler tespit ediliyor ve emeklilikleri iptal ediliyor. Korkunç!

2008 de ki değişikliği neye dayandırarak kabul ettiler bülent bey??

Kurumun kontrol muayenesine çağırma hakkı var teorik olarak. Yani yaptıkları şey mevzuata uygun. Ama işte bi o kadar da gaddarca!

hamalık yapmaya razıyım, yeterki organ naklinden sonra sağlıma kavuşayem.
bence önce sağlık.
sağlık olsun ,parayı nasılsa bulurum.:)

ya sizin gözden kaçırdoığınız o kadar çok ayrıntı varki
ben nakil olunca 1 yıl kendimi tecrit etmem gerekiyor toplum içine girmeyeceğim en ufak enfeksiyon bile nakil olan böbreğin düşmesine sebeb olabiliyor yani bir grip bile
şimdi bir başına insan boğazını anne baba eş dost kardeş üstüne atabilir
peki nakil olan kişinin küçük çocukları varsa ve malül maaşıda kesilirse bu kişi bir yıl kendini nasıl tecrit edecek mecburen çalışacak
mütamadiyen anne yada babadan aldığı böbrekte düşecek anne ve babasını yarım ettiği kar kalacak yanına diğer yandan kendini önce nakil için boydan boya yaracAklar sonrada düşen böbreği çıkarmak için
allah böyle ssk nında sgk nında bağkurunda ve orada çalışanlarında hepsinin belasını versin

aslında temelde işsizlik asıl sorun,
vede işsizlik maaşı...

devlet bu iki soruna çözüm getirse yani sağlam olanlar engelli listesinden
mağdur olmadan çıkabilse engellilerde haklarına layıkı ile kavuşur,
engelsiz kalma korkusuda duymazlar(geçim sıkıntısı ailesi olanlar için ...)

kendimden belirtiyim engelli olduğum da 12 yıldır bıldiğim vakıf olduğum işte çalıştırılmadım(işveren mantelitesi) ...halbukı çalışma hakkım elimden alınmasaydı emeklılık aklımda bıle yoktu.
ben ki''12 yıl bir işte deneyimli fakulte mezunu ve yabancı dil bilen biri olarak engellı olduğumda iş bulamıyorsam doğuştan engelı ıle yaşamak zorunda kalıpta kısıtlı ımkanlarla eğitim alamamışların halı nıcedir.....'''

ben 22 senelik böbrek hastasıyım bence hiç bir hastanın böbrek naklinden kaçaçanı sanmuyorum bana şuanda böbrek cıksın 10 milyarda maş alcamı bilsem maşı düşünmem hemen nakil olurum

Üst Alt