Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastalığım ile malulen emeklilik deneyimim 2023

Konular
4
Reaksiyonlar
18
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere malulen emeklilik ile ilgili başvurumu nasıl yaptığımı, şu an durumun ne olduğuyla alakalı kendi deneyimlerimden bahsedeceğim.

Öncelikle kendimden biraz bahsetmek istiyorum; 33 yaşımdayım. 2020 yılında "Kronik Böbrek Yetmezliği" tanısı konuldu ve tedaviye başladık. 3 yıl boyunca diyalize girişi erteledik ancak 30.03.2023 tarihinde periton diyalizine başladık ve 24.08.2023 tarihinde vücudumun periton diyaliz kateterini kabul etmemesi dolayısı ile tedaviden kalıcı olarak vaz geçtik. Ocak ayında bir otelde resepsiyonist olarak çalışmaktaydım. Oradaki çalışma arkadaşlarım bana engelli raporu alabileceğimden bahsettiler, bende biraz araştırma sonucu rapor almak için, devlet hastanesinde sağlık kuruluna başvuru yaptım ve o zaman diyalize girmediğim için %80 oranında bir engelli raporu aldım ve ben olayın bu kadar olduğunu düşünürken benim hastalık ilerledi ve ben diyalize girmeye başladım. Sonrasında biraz daha araştırma yaptığımda "Malulen Emeklilik Başvurusu" yapabileceğimi öğrendim. Ancak ben o zaman bu durumu erken emeklilik olarak SGK ya danıştım ve onlarda bana %80 engelli raporum olduğu için dediler ki; 15 yıl sigortalılık ve 3960 güne ihtiyacım olduğunu söylediler. Ancak benim sorumun hatalı olduğu olduğunu yaptığım araştırmalar sonrasında anladım. Benim sormam gereken soru; "Malulen emekli olabilir miyim?" olacaktı. Sonrasında %60 oran ve 1800 gün ile emekli olabileceğimi öğrendim. Bu arada çalışırken vergi dairesinden 1.derece vergi indirimi aldım.

Malulen Emeklilik Başvurusunu Nasıl Yaptım?

Halihazırda almış olduğum %80 oranlık engelli raporumu.
Diyaliz katerinin takıldığını gösteren, başhekim onaylı epikriz raporunu alıp 25.05.2023 tarihinde SGK,EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ(MALULİYET) başvuru yaptım.

04.07.2023 tarihinde MALULİYET VE SAĞLIK KURULU SERVİSİ ara karar verdi ve beni tekrar hakem hastaneye sevk etti.

25.07.2023 tarihinde sağlık kuruluna sunulmak üzere tekrar bir durum bildirir rapor aldım ve bu raporu hastane SGK bölge müdürlüğüne kendisi yolladı.

03.08.2023 tarihinde rapor SGK bölge müdürlüğü, malulen emeklilik servisine ulaştı.

18.08.2023 tarihinde ellerine ulaşan raporu, MALULİYET VE SAĞLIK KURULU SERVİSİ ilettiler.

24.08.2023 tarihinde farklı bir bilgi daha istemiş olacak ki kurul, başka bir bilgi dosyası daha sunulmuş.

İşin özü şu ki; 2 ay - 3 ay sonra vs. aylığınız bağlanır söylemlerine pek inanmayın zira herkes için süreç ne yazık ki aynı işlemiyor.

Şuan beklemedeyim ve aylığın bağlanmasını bekliyorum. Takipte kalın ilerleyen süreci de sizinle paylaşırım. Ne zaman bağlandı? Ne kadar bağlandı gibi akıldaki soruları da cevaplandırırım.

Aklınızda olan bir soru var ise lütfen paylaşın, cevaplandırmaya çalışırım.

01.12.2023 itibariyle emekli oldum. 7500 tl den

Selam sonuç ne oldu aylık bağlandı mı malulen emekli olabildiniz mi

Nevin06

Merhaba, haber geldi. 01.12.2023 tarihi itibariyle emekliyim. Biraz uzun sürdü, ancak oldum. E devlette ve bankaların emekli maaşı işlemleri bölümünde emekliliğim görünüyor.

emininceoglu
ayni süreçten geçmiş arkadasım 90 5yıllık olarak almıs ve 7500 en düsük maas aliyormus bobrek yetmezligi sebebi ile diyalizdeyken basvurup almıs ve basvuru tarihinden sonra birikiyor olabilir tam emin deyilim

Üst Alt