Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. 94 sigorta başlangıcım ve 4105 gün primim var. Emeklilik..?

gurciii

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 30 yıldır insüline bağımlı tip 1 şeker hastasıyım. Aynı anda böbrek hastası oldum ve 1,5 yıl diyalize girdim.
Diyalize girdiğim dönemlerde %94 özürlü raporu aldım.
Yaklaşık 6 ay önce yani 2009 nisan sonu böbrek nakli oldum. Böbrek nakli sonrasında özür oranım %64 oldu.

Aşağıda belirttiğim bilgilere göre emekli olabilmem mümkün mü? Yardımcı olursanız sevinirim:

Doğum tarihim : 06.06.1977
SSK başlangıç tarihim : 01.07.1994
Prim ödeme gün sayısı : 4105 (Devam ediyor)

01.07.1994'teki sigorta başlangıcı staj mahiyetinde miydi?

Nakilden sonra %62 işgücü kaybı verilmesinin nedeni nedir? Genellikle %40-45 veriliyor diye biliyorum? Acaba "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" mı söz konusu?

%40 böbrek nakli için %40 ta Tip 1 şeker hastalığı için veriyorlarmış.
Birden fazla özür olduğu için BALTHAZARD HESAPLAMA TABLOSU ile hesaplanarak oran % 64 oluyormuş.

Staj Başlangıcım 1 Şubat 1994 nomal ssk başlangıcım 01 Temmuz 1994 .

Bu arada benim adım da Bülent. Abicim şimdiden teşekkürler.

Not: Bir önceki mesajımda özür oranımı yanlış yazmışım. % 62 değil % 64 olacaktı.

Sigorta başlangıç tarihiniz 18 yaşını tamamladığınız tarihtir: 06.06.1977 + 18 = 06.06.1995

Vergi indirim hakkı elde etmek için -çalışırken- defterdarlığa başvurup %60 ve üzeri raporla 2. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz: (06.06.1995 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekli olabilirsiniz.
Yani, ister çalışarak ister çalışmadan 06.10.2011 yılında emekli olabileceksiniz. Tabii, 2. dereceden vergi indirim hakkı eelde edeceğinizi varsayarak söylüyorum

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Hocam ilgi ve alakanıza sonsuz teşekkürker. Yardımlarınız için çok sağolun.

Üst Alt