Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliğinden malulen emeklilik için başvuru yaptım. Ne zaman sonuçlanır?

mehmet3879

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar

bende kronik böbrek yetmezliği var. 1800 günü doldurdum heyete girdim yüzde 60 dediler.
şu an çalışmıyorum 2 hafta oldu dilekceyi vereli internetden gözükmüyor
aceba bu şartlarda maaş balanır mı ne zaman nerden belli olur na kadar maaş balanır

sskya telefon açtım daha bişey yok dediler ne yapmam lazım

cevabınızı bekliyorum teşekürler

Hiç bir şey yapmana gerek yok Mehmet bekleyeceksin evraklar Ankara'ya gidecek orada incelenecek ve size cevap verilecek.Şuan için beklemekten başka çare yok..

Raporunuzu göndermişsiniz maaş bağlanıp bağlanmayacağını artık SGK karar verecek...

Başvurduğun SGK İl Müdürlüğü Hastaneden verilen raporu Bölge Sağlık Kuruluna gönderiyor. Bölge Sağlık kurulu raporu yeterli görürse emekli oluyorsun.Eğer yeterli görmezse daha büyük bir hastaneden kendi istediği şeyleride yazarak yeni bir rapor istiyor.Bunun sonucunda %60 üzeri rapor alırsan sana SGK posta ile emekliliğe hak kazandın, maaş tahsisinde bulunmak için müracaat et konulu bir yazı gönderiyor.

Bir de şuradan bilgi edinmeyi deneyin:
Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 207 88 66-67

emeklilik

arkadaş meraba ben hiç cevap alamıyorum bana bi yardımcı olun emekli olup olmadığımı örenemiyorum

böbrek yetmezliğinden yüzde 60 dediler başka hiç bir bilgim yok lütfen biraz yardımcı olun ceva bınızı bekli yorum allah razı olsun

bu bilgiyi almak için bulunduğunuz şehirdeki size en yakın sgk binasına gidebilirsiniz artık 3. şahıslar tc kimlik ile bakamıyor diye biliyorum e-devlet şifresi nedeni ile

Yukarıdaki telefonları arayarak bilgi edinmeyi de deneyebilirsiniz...

mehmet bey merhaba böbrek yetmezliği dediğinize göre diyalizemi giriyorsunuz? eğer giriyorsanız rapor oranında bir yanlışlık var %90 olması gerekiyor sgk nın yönlendirmesiylemi rapor başvurusunda bulundunuz.?

evet sgk yönlendirdi şu an da diyalize girmiyorum ben 1800 günü doldurdum sgk ya gittim hastaneye gönderdi tahliller yapıldı heyete girdim orda yüzde 60 dediler ben konuştuk larını diyorum
1997 de amelliyat oldum damar tıkanık diye böbre in biride çalışmıyormuş asker gittim ama yapamadım d 44 askerli e elverişli deil dediler ordada heyete girdim kronik böbrek yetmezliği dediler şu anda iyiyim sadece bacaklarım şiş dokdor öylededi bide dokdorlar çok şaşırdılar sen budurum da nasıl diyalize girmiyorsun diye kurban oluyum allaha allah hepimizi kurtarsın arkadaşlar belki rapor yüzde 90 dır bilmiyorum halen örenemedim teşekürler arkadaşlar cevabı bekliyorum

Arkadaşım çok acele ediyorsun öncelikle evrağın bölge sağlık kuruluna gidecek ve oradan cevap sgk il müdürlüğüne gelecek sen ara sıra tabii ki sürekli arama sgk kayseri il müdürlüğü emeklilik servisini arayarak bilgi almaya çalış sabır

bülent bey o numara ankara maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığının numarası idi (312 207 88 66-67) ama artık bakmıyorlar 10 gündür arıyorum ama cevap veren yok hatta bu konuyu bimere şikayet ettim.
Ayrıca henüz arkadaşın evrakları bölge sağlık kurulunda bildiğim kadarı ile

arkadaş lar dilekcem ret geldi şöyle yazıyor "çalışma gücünüzün yüze 60 ını kaybetmediğiniz anlaşılmış olup malüliyet aylık talebiniz ret edildi" diye evrak geldi

ben şimdi neyapmam lazım
bi de benim çalışmam lazım işkurğa gitsem olur mu
arkadaşlar mesleim şöför ona da mı rapor isterler ssk ya gittim 6 ay sonra gel dediler allah razı olsun cevabınızı bekliyorum

ben nakil olmadım yine dava aç sam olurmu amelliyat olduğum evrak larım duruyor onlarla olurmu yüzde 60 değilsin diyorlar gelen kağıda göre ben neyapıyım

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %60 ve üzeri rapor verilmesi gerektiğinden emin olun... Eminseniz, o zaman yukarıda aktardığım şekilde red kararına karşı dava açın...

raporun yüzde kaç olduğu nerden örene bilirim ret verdilerya onu

Yeniden itiraz edin raporunuzun yüksek kurula gönderilmesini isteyin eğer ordan da red gelirse dava açmaktan başka çareniz kalmaz

arkadaş lar bana rapor yüzde kaç verdiğini nerden örenirim ve salık bakan lığına mı gideceğim vallaha ben bu işleri hiç bilmiyorum kusura bakmayın hakkını zı helal edin benim şu anda raporum yüzde kaç bilmiyorum ssk ya vardım yeni ret gelmiş dedi 6 ay sonragel tekrar doktora sevk ediyim dedi başka bişey demediler

Malulen emeklilikte rapora oran yazılmaz. Dolayısıyla o raporu bulsanız da öğrenemezsiniz oranı.

Sakatlık oranı cetveli'nde geçerli olan oranlar şu şekildedir:

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik BöbrekYetmezliği
a)Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika %20
b)Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika %40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika %60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik BöbrekYetmezliği %90
Renal Transplant %70

böbrek yetmezliği

selam arkadaşlar benim malülen emeklilik ret gelmişti yüzde 60 olmadığından bende şimdi hastaneye gittim nefrolojide 2 günyattım tahliller yapıldı ve çıktım özürlü raporuna başvurdum heyete girdim yüzde 80 verdiler şimdi raporum elimde ben şimdi malülen emekli olabilirmiyim 1830 günüm var olursam buraporla nereye başvuruyum ve ilk dilek cem dikkate alınırmı ssk 6 ay sonra başvurur sun demişti allah razı olsun cevabınızı bekliyorum.....

malulen emeklilik hk

arkadaşlar bende % 40 böbreklerden raporlu olarak işe başladım.şuan 6 yıllık sgk lıyım ve eğer rapor alırsam % 60 veriyorlar bende sizinle aynı durumdayım yani 10 yıl sigortalılık süresi doldurduğumda malulen emeklilikte sorun yaşayacam.ama benim eşim hukuk börosunda çalışıyor.iş mahkemelerine bakıyorlar .emekli olursan ama mahkemede uğraşırız dedi yani aslında olmak istemiyorum ama o günkü şartlar neyi gerektirir bilemem tabiki.

bu gelişmelerle ilgili banada bilgi verirseniz sevinirim.sormak istediğiniz birşey olursada elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

saygılarımla

böbrek yetmezliği

selam arkadaşlar malülen emeklilik ret gelmişti benimki yüzde 60 olmadığından diye bende hastaneye gittim tahliller yapıldı 2 gün nefrolojide yattım ve heyetegirdim özürlülük raporu için oda yüzde 80 verdiler rapor şuan da elimde tekrar başvursam emekli olurmuyum ssk ya

böbrek yetmezliği emeklilik

arkadaşlar benim emeklilik ret gelmişti ben de itiraz ettim yüksek kurulda değerlendirilsin diye dilekce yazdım aceba ordanda mı ret gelir raporun yüzde kaç olduğunu söylemiyorlar özürlülük raporum yüzde 80 o rapor sayılmazdiyorlar lütfen bilgisi olan arkadaş sizden bu konu da yardımbekliyorum hepinizden allahrazı olsun emekli olma ihtimalim varmı sizce ....

mehmet ben nakiliyim bende araştırıyorum dialize girene yüzde 90 nakiliye 70 veriliyor senin daha önçe almış oldun rabor varmı yüzde 60 dan aşagı itaraz< edip hakem hastanesin den tekrar robor alırsın bide 1800 * 10 yıl ssk lı olman lazım mış
bende evrakları verdim çevap beklemekteyim

arkadaşım aynı sorun bende de var banada ret verdiler. bende kby yim. dava açtım 1.5 yıl oldu davam devam ediyor dava sonucunu bütün arkadaşlara ve bu platformda yayınlayacam... dava açabilirsin... ben açtım hakim tarafsız bir hastaneye gönderiyor ...

hüseyin kardeş benim günüm tamam özürlü raporum var yüzde 80 bu rapor olmaz diyorlar biz sevk edece iz diyorlar ve sevk ettiler oda yüzde 60 olmadığınız tespit edildi diye retgeldi ben de itiraz ettim yüksek kurul da değerlendirilsindiye bil miyorum ordan nasıl gelir .

mehmet3879 rumuzlu arkadaş itirazı ne zaman yaptın giden evrağın numarasını öğrenip raporunun gidiş tarihinden 15-20 gün sonra 312 207 88 69 nolu telefondan sorabilirsin

emeklilik

slm arkadaşlar uzun zamandır giremiyordum siteye benim emeklilik dilekçem ret gelmişti bende itiraz etmiştim

evağım ankaraya gitmişti ve şimdi orda işi bitmiş kayseriye göndermişler ve telefon açtım birşeydemiyorlar

ankara dosya numaranı verdi ordan ören dedi ama söylemiyorlar size yazı gelecek diyorlar arkadaşlar bukonuda bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz sizce maaşım bağlanırmı 1.5. ay oldu ret de bukadar sürermi cevabınızı bekliyorum böbrek tetmezliği allah razıolsun

Üst Alt