Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boş bir kağıdı imzalayıp verdim, hemen sonra geri aldım..? [Hukuk]

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Sorunun iyi anlaşılması açısından olayı anlatacağım.İş arıyordum ve bir kırtasiyede işe başlamak için gerekli evrakları topladım işe başlamadan önce iş sahibi boş a4 kağıdına ad soy-ad ve imza atmamı istedi.Nedenini sorduğumda kimileri kefil ister,kimileri senet imzalatır biz de bu uygulamayı yapıyoruz,işten çıkacağın zaman imzalı kağıdı geri veririz dediler.Basiretim bağlandı sanırım ve ad-soy ad imzayı attım ama çalıştığım 1-2 saat içinde ne işe konsantre olabildim ne de çalışmamdan zevk aldım.Yetkililerden birisine ya imza attığım kağıdı bana geri verin işe öyle devam edeyim ya da imza attığım kağıdı geri verin işten ayrılayım dedim.Diğer yetkiliyle görüştükten sonra imza attığım kağıtla beraber diğer evrakları da getirip işime son verildi.Şimdi aklıma takılan sorun şudur: Bu imzalı olan kağıt scannerdan taranıp,taranan kağıt tarafıma verilmişse ve esas kağıt onlardaysa ve bu kağıdı diledikleri gibi doldururlarsa bu kağıttakiler hukuken geçerli olabilir mi veyahut bu kağıdı tarattırıp,aslını bana verip taranmışı kendilerinde olmak kaydıyla tarattırdıkları kağıdı doldurup herhangi bir hak kazanabilirler mi?

Valla o anda basiretim bağlandı sanırım.İmza attığım kağıdı geri aldım ve kontrol ettim tükmükle ıslak imza mı değil mi diye,imza dağıldı.Açığa imzanın kötüye kullanılması dava konusu,sonradan doldurulan evrak da sanırım geçersiz sayılıyor.Bu konuda usta birisinden destek almam gerek sitede varsa tabi.

Orjinal evrağı geri aldığınızdan eminseniz bence bir sorun çıkmayacaktır (imzaladığınız kağıdın arkasına bakarsanız imza kabarıklığını fark edersiniz). Kaldı ki ilk kez gittiğiniz bir yerde, ilk kez gördüğünüz insanlar sanıyorum? Sizi kumpasa getirecek bir süreç olmadığına göre canınızı sıkacak bir plan da yoktur.

onun amacı istifa ederken kendileri yazacak üstünü engellisin diye sırf çıkarken sorunsuz atarız düşüncesindelerdir maalesef bu ayrım özelde oldukça sıkıntılı bi durumda ıslak imzalı olanı aldıysanız hiç bi problem çıkacağını sanmıyorum.

Yaptıkları şey çok çok saçma..
Ne alaka boş bir kağıda imza attırmak. Ne bilelim istediğin gibi doldurmayacağını,
Sözleşme yap vs imzalayalım işe girerken yada çıkarken ama daha işe yeni girmişsin boş kağıt imzalatmak ne alaka ilk defa duyuyorum!!
Çıkarken tazminat vs. istemeyesin diye imzalatılır ama bu ?
Böyle bir şeyle bir daha karşılaşırsanız imzanın hemen bitişiğine şu sebepledir diye not düşün.
Boş imza atmayın.

imza attigin kagidi bilebilirsin. az dikkatli bak. fotokopi immzayla sana kolay kumpas kuramazlar inatciysan.bir sekilde esasi aranir belgenin. ama ispat edene kadarda anandan emdigin burnundan gelir.
seni birsey olunca safca kandirmak icinmi bunu yaptilar diycem.
birdaha aklinda olsun bos kagida imza babana bile verme.

Yüzde 45 ve üzeri şizofreni raporu alacağım yakında aranıza katılıyorum.Sonuçta gerçek imza bile olsa üstünün sonradan doldurulması suç teşkil eder diye düşünüyorum.İşin tuhafı adamlar günde 5 vakit namazını kılan dininde kişiler gibi gözüküyordu belki de buna kandım.boş kağıda ımza atmak - Avukatasoruyorum - Avukata Soru Sor Burada imzadan sonra doldulan evrakın geçersiz diye yorumlandığını gördüm ve internette bununla ilgili yığınla dava örneği var.İşe girerken beyaza imza atmış yığınla insan var.Sanırım rahatsız olduğumdan da takıntı yapıyorum.

Hangi devirde yasiyoruz bu nasil bir durum boyle.Boş kagida imza atmakta neymis yaziklar olsun boyle zihniyete.Ucuz kurtulmuşsunuz gecmiş olsun.

Güncel.Konuyu rusihaka bildirdim ve imzayı attıran o adama gidip bir belge imzalattım imzalı kağıdın aslını verdiğine ve aramızda herhangi bir borç alacak ilişkisi olmadığına dair.Ama adam sadece imzasını attı,adını soyadını yazmadı.

Üst Alt