Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma davaları ne kadar sürer? [Hukuk]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
başlığı görüpte bu adam ne zaman evlendide şimdi boşanmaktan bahsediyo demeyin sakın :D olay şu ;) şimdi benim evlenebilmem için bulduğum daha doğrusu buldurduğum kız :D 22 yaşında 70 yaşında bi adamla evli :eek: öğrendiğim kadarıyla kız 13 yaşındayken bu 70 yaşındaki muteber :D tecavüz etmiş :eek: sonrada ailesi kızı bu zata vermek zorunda kalmış kızın bide 1.5 yaşında bide kızları var şimdi kız boşanmak istio kısmetse boşandıkdan sonra sözleşip evlenmeyi düşünüoz öğrenmek istediğim boşanma davası yeni açcak olursa boşanma davası ne kadar sürer acaba

:D:D basari kolay gelsin işin zor kızın yaşina bakıp aldanma senden olmayan bir çocuk var ortada o çocugun sorumlugunu üstlenmek kolay değil benden söylemesi duyumlarima ğöre adanain bir köyünde kız oğlan kızlari düğün yapmadan veriyorlarmiş sadece bin tl başlik parasi isteniyor araştir istersenhmede 18-22 yaş arasi ;)

Başarı para sızdırmak için tuzak falan olmasın.Mahkeme masrafları diye senden para tırtıklamaya çalışmasınlar.Dikkatli olmanı tavsiye ederim.

uyarın için saol vilanjik arkadaş daha kızı bile görmedim sadece resmini gördüm :D ama daha sonra konuşucam herhangi bi para verme falan söz konusu değil... prens arkadaş :D adananın hangi köyü hiç duymamıştım bu olayı eğer vere vere kızları bitmediyse bizde bi tane alalım şöyle temiz yüzlü cinsinden :D

Prens hangi köy merak ettim yaf.:D:D

Şu an evli olan bir insanla evlilik planları kurmanın yanlışlıklarını, etik olmayışını sana anlatmak gereksiz heralde yaptığın şeyin yanlışlığının farkında olduğunu düşünüyorum. Sana sadece hukuki kısmını anlatayım evli olan bir insanla sözlenmek bir suçtur.Yani evli bir insanla sözlenilmez ve evlenme planları kurulamaz ve adam da mahkemede bu kadın benim eşimken şununla evlilik planları yaptı derse bayan baya bir zor duruma düşer ve evet bu o zaman uzar. Boşanmak için haklı sebepleri varsa bu dava uzun sürmez. Yani istemeden tecavuz eseri evlenmiş ve mutsuzsa emin ol bunlar doğruysa çok çabuk boşanır. Hukuk insanın vicdanına ters değildir zaten..Ama iş bildiğin gibi değilse ve şu an ki evlilik planını karşı taraf mahkemede ileri sürerse boşanma davası yılları da alır...

cresentdark arkadaş önce dediğimden bi alıntı
kısmetse boşandıkdan sonra sözleşip evlenmeyi düşünüoz
demişiz zaten önce boşancak sonra plan yapcaz ben o kızlan hiç görüşmedim bile zaten sadece komşusundan duyma yani kulaktan duyma bilgiler var sadece oda komşuya sölemiş boşanmak istediğini yine o komşu aracılığıyla boşandıktan sonra bakıcaz bu işlere ben davanın ne kadar süreceğini merak ettim sadece ama seninde tahmin ettiğin doğru olabilir yani tecavüzle olan bi evlilikle mutlu olunmaz heralde ondan boşanmak istio olabilir bencede

yanlışlık yok demi adam 70 yetmiş yaşında.

y abu iş banada çoook uzun geldii
niye daha kolay bi kıs bulmuyosun
????

evt duyduğuma göre adam 70 yaşında nerdeyse 50 yaş fark var :eek: şöyle bi gül gibi bişey bulamadık bizede hep böleleri denk gelio :D daha öncedende evlenir gibi olup evlenmediğim olmuştu tecrübemiz vardır evelallah :D

karşılıklı anlaşmalarda tek celsede bitiyor....

Anlaşmalı boşanma talebi ile boşanma davası açılırsa, dava tek celsede sonuçlanır. Anlaşmalı olarak boşanma davası açılmadığı takdirde ise, dava en az bir sürer. Karşı taraf (davalı) mahkeme kararını TEMYİZ ettiği takdirde en az birbuçuk yılda da yargıtay kararının sonucu gelir

Yıl başarı yıl. :)
Ve anlaşmalı boşanmayı aklınızdan bile geçirmeyin,adamın keyfi yerinde boşanmak isteyen o değil,neden yanaşsın ki anlaşmalı boşanmaya?
Ama 50 yaş farkını gören hakim de fazla uzatmaz sanırım burada söyleyemeyeceğim gerekçeler öne sürebilir bayan.
Davayı uzatacak olan sadece prosedür olacaktır,duruşma günü verme,temyiz vs.

bekle adam ölsün sonra al :)) zaten şunun şurasında ne kalmış ki

boşanma davaları iki türlüdür birincisi anlaşmalı ikincisi çekişmeli.anlaşmalı davalarda eşlerin ikiside herhangi bişey talep etmeden boşanmaya karar verirler ve bu çok uzun sürmez muhtemelen 1. duruşmada bitebilir.ancak bu durum tabii ki hakime bağlı.yani iki tarafta anlaşmalı boşanma isteselerde hakim boşamayabilir(düşük bir ihtimal).
çekişmeli de eşlerin biri diğerinden herhangi bir talepde bulunursa dava süreci uzar.şahitler dinlenir deliller toplanır vs.iş uzar.

bize miras değil kalsa kalsa hava kalır :D iremsu demek istediğim aynen öyle ama yazı şeklim değişik :D

yuva yıkanın yuvası olmazmış.... hele bir de ortada çocuk varsa....
sonuçta onların bir yuvası var nasıl kurulduğu bizi ilgilendirmez yuva yıkmak çok günah diyorum.

bir de tuzak olabilir diye düşünüyorum... dikkatli olmanı tavsiye ederim

valla yuva yıkmak çok günahmış benimde evli bir sevgilim var boşancam diyor ama bana güvenerek boşanırsa vicdan azabı çekerim hele birde 70 yaşındaki adam kalakalır ortada yazık günahtır empati yapmayı becerebilsek hiç sorun kalmayacak ortada

olayın ne olduğunu tam bende bilmiom bi kaç gün sonra öğreneceğimi zannediom yuva yıkma falan söz konusu değil ama ne olduğunu öğrenmeye niyetim var tam olarak neden boşanmak istio mesala mesala zulüm gördüğü içinmi yoksa parasal sorunmu eğer parasal sorunsa bu konuda ona bende yardım edemem çünkü zengin değilim :D bana gelecek olan para için gelcekse hiç gelmesin :D herşey para değildir elimden geldiğince bakarım ederim o kadar oda bana destek olursa mutlu bi şekilde gidilir

ya zaten kadın mesut olsa boşanmak istemez daha beni bilmio bile boşanmak isteyip sonrada tekrar evlenmek istiomuş benim duyumum bu

ne yuvası yaa 70 yaşında adam tecavüz ederken genç kızın hayatını karartması ne peki...
siz zannediyonuz mum ışığında yemek yiyen birbirlerini aşkım diyen aşıklar sandınız herhalde.
kız boşanmadan bahsetmese arkadaşımız talip olmazdı zaten.

kayaozesen;
Adam ortada mı kalır dediniz?
Bırak kalsın be arkadaş,yaşına bakmadan gencecik kıza tecavüz ederken pek de masum görünmüyordu ama.
Böyleleri elbet diğer tarafta hakettiği cezayı bulacaktır,ancak bizler bu tarafta da biraz hırpalandığını görmek istiyoruz.

evt duyduğuma göre adam 70 yaşında nerdeyse 50 yaş fark var :eek: şöyle bi gül gibi bişey bulamadık bizede hep böleleri denk gelio :D daha öncedende evlenir gibi olup evlenmediğim olmuştu tecrübemiz vardır evelallah :D
evleneceğin insan hakkında ne biçim düşünyorsun nasıl düşünce bu? ayıp ya ayıp böyle terbiyesizlik olurmu? üstelikte evli bir bayandan bahsediyorsun?

:D:D basari kolay gelsin işin zor kızın yaşina bakıp aldanma senden olmayan bir çocuk var ortada o çocugun sorumlugunu üstlenmek kolay değil benden söylemesi duyumlarima ğöre adanain bir köyünde kız oğlan kızlari düğün yapmadan veriyorlarmiş sadece bin tl başlik parasi isteniyor araştir istersenhmede 18-22 yaş arasi ;)
Çukurova kültüründe ve özünde de başlık parası hiç olmadı ki, olsa bile bunların Adana kültürü ile ilgisi olmayan kesimlerle alakası vardır. Adana en çok göç alan illerin başında gelir. Bu şekilde bakıpta degerlendirmek sağlıklı sonuçlar çıkartır. Duyumlara inanmasak daha iyi olur arkadaşım. Böyle basit ve seviyesiz bir konuda Adananın isminin geçmesi hiç de hoş değil bence

evt hatcea etrafta hiç kız yok ben bulamadım ve en sonunda iş şansa kaldı :D valla bi çok kişi üstüme gelio şimdi sertleşecem o olcak :D iyisimi şöyle deyim sizin hatrınıza evlilikten vazgeçtim konuda kilitlensin :D benden bu kadar :cool:

Başarı nireee ???
Dava daha başlamadı bile yaf :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt