Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma durumunda engelli aracı nasıl paylaşılır?

cemal1453

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
arkadaslar şuan boşanma aşamasındayım ben 2019 yılında evlenmeden daha önce sahibi olduğum aracı satıp kendim ortapedik engelli olduğum için 2019 mddel Toyata marka arac aldım bu aracı 105000tl ye akdım bunun 23000tl sini eski aracımdan gelen pata 17000 tl sini eski eşim kredi çekti 40000tl peşinatını öyle verdilk kalan 65000tl yide kendim kredi çekip aldık 2023 nisan ayında esim boşanma davası açtı evleri ayrıldık bu tarihten sonra kredi ödemelerini ben yaptım son taksiti yeni bitti bu araç nasıl paylaşiılr bu konuda hukuki bilgisi olan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Aslında kişisel mülk sayılıyor ama malların yarı yarıya paylaşılması kanunu ile isteyebilir eşiniz...kredi ödemelerini sizin yaptığınızi ispatlayin....hakimin taktirine kalıyor genelde....bunları boşanma avukatıniza sorsaniz daha iyi anlatır aslında...

o aracı satacaksınız yarısını eşine vereceksin yada satmadan tutarın yarısını eşine vereceksin.
Bu yüzden tüm malınızı mülkünüzü evlenmeden önce alın.

hocam satış yapılır ya da aracın fiyatı konusunda mutabık kalırsınız. Kredi ödeme tutarınızı düştükten sonra eşinize yarısını borçlu olacaksınız.

Örnegin kredi tutarı düşüldü. Geriye 500 bin kaldı. Aracı satmam derseniz eşinize 250 bin borcunuz var demektir.

Bence arabayı çok kafaya takma ama NAFAKA konusunda mutlaka bir avukata danıs. Ve nafaka konusunda yüksek bir miktar belirleme, Anlaşma ile boşanırsanız her sene enflayon oranında artış maddesi asla ekletmeyin. Geçen sene % 60 bu sene & 50 oranında artış oldu nafakalarda ciddi oranda sizi zarara sokar.

Söz meclisten dışarı ama artık eşiniz sizin tanıdığınığınız insan değil. Sizden ne kadar fazla mal alabilirse o kadar mücadele edecek. Eski eşim böyle bir şey yapmaz asla demeyin

@sevals dediği gibi mutlaka TECRÜBELİ bir avukata danısın.

Yukarıda yazdığın her şeyi ispat edeceksin mahkemede, evlenmeden önceki malını, satış tarihini elde edilen geliri, sonrasındaki kredileri, kredi ödemelerini, son kredi ödemelerini hepsini ispat eden çıktıları sunacaksın mahkemeye, mahkeme zaten bunun için bir süre şartı koşar, replik dublik dedikleri savunma yazıları yazılır. Mahkemece verilen zaman dilimlerinde elindeki delilleri mahkemeye sunacaksın, burada dikkat etmen gereken kısım zamanlamalar o yüzden bir avukat zorunluluğu var. Geçmiş olsun şimdiden.

arkdaşlar benim anlamadığım engeklli aracı kişsel mal kabukl ediliyorsa neden boşanırken diyer eşin onda yarı oranda hakkı oluyor bu araç onun hayatını idame ettirmesi için gerekli bir araç hadi boşandı aracı satıp yarısını vermek zorunda kaldı yeni bir araç alacak parası yoksa nasıl araçsız işini görecek bence kanun bu maddeyi engellinin madur olmaması için düzenlemeli

20 yıllık eşim bana boşanma davası açmıştı,bende dedim ki eğer anlaşmalı boşanmak istiyorsan tek kuruş vermem nafakada vermem tek celsede bitti gitti kuruş vermedim herkes yoluna çocuklarımla hayat mücadelesine devam

@cemal1453,

Kişisel mal olarak sayılmaz. Evli iken aldığın her şey senin Cep Telefonun dahil ikiye bölünebilir. Maddi değeri olan eşyalar evlendikten sonra alındı ise ayrılırken yarı yarıya bölünür.

Ayrılıklarda ne olursanız olun yara alırsınız. Maddi ve Manevi kaybınız illa olacaktır. Avukattan bilgi almak şart

@Polmiks,
Arkadaş gayet net anlatmış evlenmeden önce evin ya da araban varsa bölünmez ama evlendikten sonra alınan her şey yarı yarıya bölünür.

@cemal1453,
Anlaşmalı boşanmaya bak yoksa ev, araba, arsa hepsi yarı yarıya gider. Burada hukuk malları evlenmeden ve evlendikten sonra diye ayırıyor yani ayrıca maaşının 4/1 nafaka olarak kesilir. Çocuk varsa ona ayrı boşandığın eşine ayrı ödeme yaparsın. Geçmiş olsun bu nafaka ve tazminat olayları yüzünden kimse evlenmeye cesaret edemiyor.

En iyisi evlilik sözleşmesi yapmak😂

Moderatör tarafında düzenlendi:
benim maaşımdan filan kesinti yok kuruş vermedim.

@turan1977,
Mahkeme nafaka kararı verirse seve seve vereceksin. Vermezsen bir süre sonra Hapis ve icra işlemleri oluyor.

@Polmiks,
ya kardeşim boşandık gitti anlaşmalı daha ne mahkeme kararı,gidiyorsan tek kuruş istemeyeceksin dedim öyle evraka imza attım

@turan1977,

Kadinin maasini katip aldigin birikimlerin ustune oturarak vicdanin rahat ettiyse yuh
Ortak cocugunun gecimine katki demek olan nafakayi odemiyorsan cok vicdansiz baba olmalisin

Bende evlendim ayrıldım 3 yıl evli kaldım ama colugum çocuğum yoktu.anlasmali ayrıldık.2001 yılından bu yana bekarım yalnız yaşıyorum fiziki engelim yok.bazen buradaki arkadaşlara üzülüyorum

Tamam aracı evlendikten sonra aldım bu aracı alırken peşinatını evlikten daha çnceye ait aracım vardı o arabayı satıp peşinatnı verdim artı geri kalanına kendim kredi çektim bu araç engelli aracı ötv sini ödemeden aldık zaten evi 3 yıldan fazla ayrıyız krediyi yalnız ödüyorum ne kadar güzel boşanırken yarısını ona vereyim

@engellibilgi,
Cezaevinde yatanların çoğu nafaka ve tazminat cezası yüzünden yatıyor. Gelirine göre hakim karar veriyor. Benim komşum yaşlı emekli olduğu hâlde hem kızına hem eşine nafaka ödüyor. 500bintl tazminat ödedi. Emekli maaşından nafaka kesiyorlar.

@cemal1453,
Araba senin üzerine galiba dava süreci başlamadan hemen arabayı sat yoksa eşinin avukati üzerine tedbir kararı koydururur ve satış yapamazsın. Başka ne varsa sat derim mahkeme süreci başlamadan taşınır ve taşınmaz tüm mülkleri sat ve güvendiğin birinin hesabına parayı koy. Boşanma davası bitince hakim kararını verdikten sonra parani arkdasindan alırsın.

@GRAHAM BELL,
Kadının maaşına katıp ya da katmadığı bir durum söz konusu değil. Örnek 25 yıl evli kalan eş boşanıyor ve tartışmalı boşanma kadın ev hanımı ve hiç çalışmamış diyelim yine tüm mallar eşit şekilde ikiye bölünür. 25 sene bu kadın ev işlerini yapmış, yemek hazırlamış ve çocuğuna bakmış gibi durumlar kadını hak sahibi yapar. Anlaşmalı boşanan sayısı az tazminat ve nafaka ödemez zaten herkes tartışmalı boşanıyor. Kadın arkadaşıma donuna kadar alacağım diyor. Takmış kafayı 4 yıldır boşanma davası sürüyor. Düğünde takılan altınların kamera kayıtları ne rezillik ya... arkadaşıma arabana tedbir konulmadan sat dedim. Sattı ama evi satmamis salak😂 simdi bir şey satış yaparken eşin onayı alınıyor yani artık bunun önünü kestiler.

bu arada arkadaşlar eşim benden maaş olarak daha çok alıyor lendisi hemlşre aile hekimliğinde kadrolu

@cemal1453,
O zaman sen, eşinden nafaka ve tazminat iste hakime eşimi seviyorum ve boşanmak istemiyorum de işi yokuşa sür.

Ben iki kere boşandım. Bu yollardan geçtim. Hocam avukata dava açtıktan sonra değil dava açmadan gideceksin. Eşine de biraz düşünelim seni seviyorum merak etme ben seni üzmem kafam yerinde değil diyeceksin zaman kzanacaksın

avukat sana zaten en az zrarla nasıl çıkman gerektiğini anlatır.

arkadaşlar anlaşmalı boşanmayı denedim aslında boşanma sartları istediğim gibi idi ama iki tane çocuğum var onlar için kendime dedim bencilik yapma bunlar için kendini zorla bu çocuklar babasız büyümesin dedim mahkemede boşanma şartşarını yerine getirerem deyince hakim davayı red etti benim niyetim bir şekilde evliliği toparlarmıyım diyeyeydi ama araya aileler girince iyice karıştı evi ayırmıştı çocuklarımı göstermemeye başladı ben adanalıyım ben adanada eşim se saimbeyli lçesinde hemşirelik yapıyor orada kalıyor çocuklarla aslında evlililiğimiz evliliğin başindan beri iki ayrı evde yaşamak zorunda kalmaktan birde eşimin para konusundaki savurganlığından kaynaklı iki çalışan olmamıza rağmen tek elimizde olan mal kredi borcunu kemdi ödediğim bir engelli aracı var ortada paylaşılacak mal başka yok ikimizinde banka borçları ve kredi borçları var malesef

hiçbirşey vermeyin eşinize mahkemde hepsini kendim aldım deyin madem hak idaaa ediyor ispatlasın o zaman aldığını

@engellibilgi,

valla güzel diyon da abi avukatların dini imanı para derler soru sormak bile mesele.. zamanında çok avukat ihtiyacım oldu gidemedim ordan biliyorum...

@ozmuşlu,

1. Mal mülk ne varsa her şey ikiye bölünür yok öyle ben kazandım sen kazandın ispatlasın muhabbetleri hukuki işler öyle yürümez. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
2. Avukatlar hayrına iş yapacak değiller Devletin kanunlarla belirlediği tutarları isterler.

@cemal1453, Dostum evlenmek.kadar.boşanmakta.var. Herkes.bir.şey.soyler bu gibi.bir durumu.yasarken insanın psikolojisi yerinde olmuyor. oncelikle.olması gereken olur her şeye biz karar.veremeyiz

Eğer.bu işin sonunun geldiğine inaniyorsan avukata.git.kulaktan bigilerle.is.yurumez

argaşlar zaren çekişmeli fava açmış eşim nisan 2023 den beri devam ediyor sona geliyoruz duruşmada karşi tarafın bir şahidi gelmediği için dava uzadı büyük ihtimal şahit dinlenirse dava biter diyor avukat boianma biterse mal payşaşim davası zaten devam ediyor dava sonucuna göre ilerleyecek her kes için adaletli olan neyse ben razıyım hakkımda hayırlısı

@cemal1453,

Çekişmeli boşanmalar 4 sene sürüyor. Yalnız son zamanlarda hükümet boşanma davalarını hızlandıran bir sistem şunun dedi.

@Polmiks,

doğrudur sende kendine göre haklısın..
zamanında çok avukatlık işim oldu hiç kimse yardımcı olmadı o yüzden avukatlardan yana dertliyim .. :(

Size özel sayilmasinin nedeni yani özel olmasının nedeni vergi dairesinin imzalattıgi belge olması....yani siz kullanabilirsiniz ya oyuzden....ama mal paylaş gereği de ortak oluyor eşiniz.. işte burada hakim taktiri giriyor devreye....yani bununla ilgili yargıda önceden ne gibi kararlar verilmiş bı netten araştırın.... Yargıtay'a giden bı dava var mı diye bakın ...nette çoğunu bulursunuz....

Üst Alt