Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu doktorlar neden böyle!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Poyraz_

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
evet arkadaşlar ben normalde yüzde 44 engelli bir vatandaşım tam 3 aydır yeniden engelli raporu almak için mücadele veriyorum...
44 olan raporumda bazı sıkıntılar olduğu için vergi muafiyetinden faydalanamadığım için yenisini almak istedim nerden bileyim bizim sağlık sistemimiz bu kadar berbat kötü...
devlet hastanesi bana yüzde 39 engelli raporu verdi itiraz ettim üniversite hastanesine sevk ettiler orası daha beter çıktı bir sürü test tettik istediler emar istedi çaylak asistan doktor dedim ki üzerine acil diye not yazsanız bir an önce çekilsek bu işi sonuca kavuştursak işe grecem engelli rporu lazım dedim neden öelecen mi diyor bana doktor bozuntusu dövünce doktoru dövdü oluyor işte arkadaşlar
kim ne derse desin bu ülkede sağlık paran kadar var parası imkanı olmayan ölsün sürünsün bu ülkede devlet hastanelerinin de üniversite hastanelerinin de durumu ortada ikiside yerin dibine batsın nalet olsun....

@POWER_

Doktorları her beş dakikada bir hasta muayene etmek zorunda bırakan (bkz) sisteme küfredelim kardeşim. Günde 100 hastaya bakması istenen, covid salgınını yönetemeyip bütün yükü sağlık çalışanlarının üstüne yıkan, polisten-imamdan daha az maaş veren (bkz), uzun nöbetlerle dinlenemelerine bile fırsat vermeyen siyasilere küfredelim. Taş olsa ortadan ikiye çatlar bu sıkıntılarda insan.

Evet, özellikle üslup konusunda çok ayıp eden doktorlar var, bunu görüyoruz. Ama yukarıda saydığım şeyler benim günlük ritimim olsa, vallahi önüme geleni fırçalamadan duramam.

Bu berbat pandemi sürecinde en büyük alkışı sağlıkçılar hak ediyor. Bu süreçte benim için gerisi göz ardı edebileceğim sorunlar.
Özellikle pandemi sürecinde ve halk sağlığı söz konusu olduğunda Türk Tabipleri Birliği en güvendiğim örgütlü yapıdır ve günü geldiğinde, sağlık çalışanları hak ettikleri mesleki koşullara kavuştuğunda, eminim bizim bu türden şikayetlerimiz TTB çalışmaları ile düzelir ve sorunları çözeriz.

Not: Bu başlıkta/sitede sağlık çalışanlarına şiddet içerikli mesajlar yazanları bloklarım. Bir saniye dahi tereddüt etmem. Lütfen el insaf! Eleştiri ayrı hakaret ve şiddet ayrı!

Sana onu diyen sağlıkciya yazıklar olsun

POWER_, doktorlarda beyaz kod uygulaması var sorgusuz, sualsiz atılırsın içeri, tartışma bile…

hiç kimse babasının hayrına çalışmadı hepsi tıkır tıkır parasını aldı fazlasıyla.... bedava çalışmış gibi göstermeyin kimseyi.....

ben 3 aydır engelli raporu almak için uğraşıyorum 1 haftada bitecek işi aylarca uzatıyorlar bundan neden bahsetmiyosun ???

Allah topunun blasını versin....

bu doktorların avukatımısın biraderr tarafsız ol birazz....

POWER_

Sen yukarıda yazdıklarımı neden okumuyorsun? Ülkenin çivisi çıkmışken ve sağlık çalışanların dağ gibi sorunları ortadayken, onlarca hastane kapatılıp şehir hastanesi ucubelikleri açılmışken, binlerce uzman doktor istifa edip yurt dışına çıkmışken, yıllardır özelleştirme ile sağlık hakkı 3-5 özel hastaneye peşkeş çekilmişken, zurnanın son deliğindeki sağlık çalışanlarına mı küfredeyim? İnsaf!

YA biz ne olacaz bize günah değil mi ??? ben bugün aynı hastaneye 2 defa gittim hiçbir işimi halledemedim ...
sen yanlış yere gelmişsin usta sen doktorların sendika başkanı olmalıymıssın istediğin istediği yere gider kimseyi bu ülkede zorla tutmuyorlarr...
sen asıl hastalara helede engellilere yapılan haksızlıktan bahset biraz....

POWER_

Bu site sen bunlardan bahset diye var. Sorun hakaret ve şiddette. Bu sitede benden çok doktor-hastane eleştiren yoktur. Ama bugün sağlık sistemindeki sorunlar hakkında konuşacaksan zurnanın son deliği sağlık çalışanları.

Bir daha söylüyorum: Beni 5 dakikada bir hasta muayene etmem gereken bir sisteme dahil etseler, 10. hastadan sonra önüme gelene hırlarım. "Ben yapmam" diyen de boş laf etmiş olur.
Tıp okuyan insanlar bu ülkenin en zeki binde birlik insanları. Hayatları eşşekler gibi okuyarak geçiyor. O arada duygularını yitirmeleri de kabalık yapmaları da "normal". Düzeltilemsi gereken şeyleri düzeltmek, sonra sağlık çalışanlarını düzeltmek gerek

SENİN Zİhniyetin yanlış usta sen burda bizim haklarımızı savuman lazım doktorların haklarını değil.....
onlar birşekilde yırtmış kendini kurtarmış olan bize oldu bize... sen bunu anlamıyon analamak istemiyon ???
benim hakkımı kim savunacak peki ????

Bülent abi tamamen doğruları söylüyor ,
Anlamamakta ısrarcı olmandaki neden şaşırtıcı,

5 dakikada bir hasta gören bir hekimden ne bekliyorsun?çay kahve mi?
Tek taraflı olmak yerine şeffaf olmak yerinde olur,doktor doktor da robot değil,hayatı kayıyor 24.34 54 64 saat vs. uyumadığı oluyor, aldığı paraya da şimdi başlayacağım..
Birileri için kendini feda eden fedakar insanlardır hekimler,ve sağlık çalışanları...

Senin hakkını bu sistemi Kur'an'a sorabilir sin.eminim bir cevap alırsın...

Sende haklısın,hekimde haklı.ortada bir suclu var ama kim?
Bulmak lazım,bulup acil servise 38 saat hiç uyumadan nöböte dikmek lazım...

BANANE abi kaç dakkada hasta baktığından ben onu mu soruyorum ???
günde kaç hasta muayne ettiğinden banane ?* döner sermayeden hasta başına aldığı parayı neden söylemiyorsunuz ???
hiç kimse ayranım ekşi demiyor hayret birşey ...
burda mağdur olan benim benn sizde bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz yarın bir gün işe girecez elde doğru düzgün engelli raporu yoktur ben ne yapacam asıl ???

Ünv poliklinik yapan hekimlerin%95şi asistan hekimler,
Onlarda aşağı yukarı en az 48 saat nöbet tutuyor,kısmen 5,yada 10 dakika kestirebiliyorlar,gündüz poliklinik/gece serviste yatan hasta takibi vs,koş babam koş,o kafayla size yine iyi davranmış;)

Sağlık sistemi değişmeli,bu şekilde daha çok intihar eden hekim haberleri izleriz...

Bak ne diyorum,sende sonuna kadar haklısın.
Seni hiç bir şekilde eleştirmiyorum ötekileştirmi yorum,
Hekimleri bu şartlar altında çalışmaya zorlayan sistemi doğru bulmuyorum ...

emarı da eeg si d ehepsi yerin dibine batsın ... görüyon işte abi benim gibi sakin mülayim efendi bir adamı bile delirtip çileden çıkarıyorlarr..
beni isyana teşvik ediyorlarrr isyanlardayım usta ne olacak bizim sonumuz ??? iş yok eş yok rapor yok elimiz kolumuz bağlı cinnet geçirecem valahi...
bazı kesim insanlarda doktorların avukatlığını yapıyor fıttırıyorum....

Bahtsız bedevi öyle düşünme yani sen iş için rapor almaya çalışırken yaşamak için emar bekleyen hastalar var. Öncelik insanı yaşatmak. Dolar ve Euro kurlarının artışı nedeni ile maalesef yurt dışından tedarik edilemeyen malzemeler yüzünden beyin ve diger cerrahi ameliyatlar yapılamıyor. İnsanlar ölüyor ve doktorlar çaresiz kalıyor. Anlayışlı davranman gerekir.

Sen elektrik ve elektronik tekisyenisin istanbul'da çok rahat iş bulursun. Sivas'tan çık ve ailenle istanbul'a yerleş. Önce iş, aş sonra evlilik.

OğuzHan112

Aslında sorun burada gerçekten... Tip fakültesinde sadece asistan doktorlar ile muhatap olduk. Profesörleri ara ki bulasın. Odalarının kapısında bekledik. Bir de ilginç olan yoğun bakımda her gün başka doktor (profesörleri kastediyorum) sorumlu hastadan. İki yazı yazıp asistana bırakıyorlar bütün yükü. Doğru olan bir hastayı aynı doktorun takip etmesi değil midir?

Çileli gül

Sistem aynen bu anlattığın şekilde işliyor. Profesörlere ve uzman iyi doktorları özel hastane ya da özel muayene yerlerinde parayı verip hizmeti alırsın. Yoksa paran asistanlarla muhattap olursun. Doktor maaşları vekil maaşları ile eşit olmadığı sürece bıçak parası vermek zorunda kalırsın.

[FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=3]Doğru söylemiş asistan doktor, "ölecen mi?" diye. Tıbbi yönden aciliyeti yok ki. Doktor tıp disiplinine göre bakar meseleye. Sosyokojik aciliyetten ona ne. Tıbbı suistimal etmeyelim.[/SIZE] [/SIZE][/FONT]

Ünv de asistan doktorlarla muahatap olmak eğitim ve tecrübe edinmeleri açısından doğru bir şey,asistan,uzm.docent ve prof.
Pat diye uzm olunmuyor,ancak iş yükü çok fazla,ben bunu eleştirdim,

Sağlıklı muayene için en az 20 dk olmalı,ama malesef bir hastaya 5 dakika bile verilemiyor.kapıda bekleyen kapıları tırmalayan 10larca hasta var.
Buna bir çözüm bulunmalı....

POWER_ Arkadaşımız hemen muayene olmak hemen mr çekilmek ve sonuca bağlamak istiyor,oda haklı.
Ancak mr da bekleyen 100 lerce mr çekilmeyi bekleyen hastaları ne yapacağız,sen dur ben çekileyim mi diyelim ...

Asistan doktorlar, tek bakmıyor zaten. çalıştığı alanda eğitim görevlisinin muayene alanında hizmet veriyor. zorunlu durumla karşılaşınca hocalarından yardım isteyebiliyorlar. Asistanların sağlık alanında ilerlemesi için, bütün alanlarda olması gerekir. onlar da geleceğin Prof. Doç Dr. olacaklar.Sana gelince Power, oranı sana asistanlar vermez, kurul verir. istediğin sonucu alamayınca birilerini günah keçisi ilan etmene gerek yok! Klavyeden de sallamasyona gerek yok! her şeyin yönü, yöntemi vardır. Şu dönemler de sağlıkçıların iş yükü çok fazla, bir Prof. bir Doç Dr kolay yetişmiyor. Empati duyamıyorsan saygı duy.

Boş yapmışsın. Ben izmir de engelli raporumu çok rahat çıkarttım. randevumu aldım 4 ay sonrasına, gittim muayenelerimi oldum ve öğleden sonra raporum çıktı.

Engelliyim diyorsun, buda sağlık sorunun olduğunu belli ediyor ve bu konuda sorun yaşarsan doktoralara gideceksin. Evet, bela okuduğun kişilere gideceksin :) ne kadar ironik değil mi...

Adamlar saatlerce nöbet tutsun, gece gündüz çalışsın, pandemide evlerine gitmesin senin gibi biri gelip sonra küfür etsin, şaka gibi :)

Yazdıklarını okuyunca, aynı havayı soluduğumuza üzülüyorum. Madem işe gireceksin engellisin o zaman daha önceden halletseydin işini. 1 günde engelli olduğunu düşünmüyorum

POWER_ yanlış anlamada senin raporun süresiz ve 44 oranlı değil miydi ? yani sende yırtmış kendini kurtarmış idin neden tekrar rapor çıkartma gereği duydun ki elinde zaten süresiz raporun varken ne amaçla raporunu yeniletmek istedin belkide bu duruma düşmen de suçun büyüğü doktorlarda değil sendedir .

OturanBoğa

Bu görüşe katılmıyorum. İsterse kapasitenin bin katı iş yüklesinler bu sana insanların kalbini kırma, insanlara hakaret etme, ego eksikliğini insanlar üzerinden özellikle de gariban insanlar üzerinden giderme hakkı vermez. Hani ülkenin en zeki insanlarıymış ya hani çok okuyorlarmış ya . Baktın olmuyor basarsın istifayı gidersin bu kadar basit ki çoğu böyle yapıyor.

İkinci konu tıpta okuyan insanların ülkenin en zeki binde birlik kısmında oldukları olayıda yanlış bence. Heleki bizim gibi Abuzittin Üniversitesi, Cemal Ünivertesi kıvımanda merdivan altı üniversite cenneti bir sistemde

Özel hastaneler dışında bugüne kadar hastasına saygı gösteren dahası mesleğine saygı gösteren sayısı çok azdır bu ülkede. Mutlaka yap bi trip, ya bir hor görme, ya mesleğini savsaklama, ya buz gibi surat VS VS VS Bunu da sistem böyle ,iş yükü çok ağır vs diyerek kurtaramayız.

Size Kolsuz Agop' un hayatını okumanızı önererim. Bir tıp insanının ,bir doktorun nasıl olması gerektiğini orda görebilirsiniz. Bu satırları yazarken instagramda profosör bir kadın sağlıkla ilgili stroy atıyor. Altını çizim profösör. ülkenin profu bu :))

Ülkenin bu hale gelmesinde hep politikacılar hem kanunlar kadar güzel öğretmenlerimiz, doktorlarımız, sözde akademislenlerimiz, ahlaklı halkımız da suçlu. BENCE buda genel bir eyyolama olsun.

Makiyato

Özel hastane adı üstünde özel, hatta size çay bile ikram edebilirler. :) Gariban insanlardan olayı duygusallaştırmayın, powerin kullandığı iletişim dili çok mu güzel? Akşama kadar kapalı ortam da 1000 hastayla, yakınlarıyla uğraşan kişiler de sürekli de güler yüz bekleyemeyiz dimi ama.:)

biz sağlıkçılar bile birbirimizi ve kendimizi böylesine bir değerle savunmuyoruz... teşekkürler OturanBoğa

Çok doğrudoktorlar kolay yetişmiyor,
ve ilerde ona da hasret kalacağız,
eğitim sisstemi malum, üniv. sınavı sonuçları içler acısı.

İyi doktor, kötü doktor; iyi engelli, kötü engelli yoktur. İyi insan-kötü insan vardır. Ne kadar okusa da; cahil de olsa, doktor da olsa, hakim de olsa kötü insan kötüdür.

Ama herhangi bir olaydan veya şikayetten bahsederken "boşuna dövmüyorlar bunları" diyorsanız ben de sizi o kötü insanlarla aynı kefeye koyarım.

Geçen hafta ortopedi doktoruna gittim dizimdeki bir ağrı için. Sıram yandı, içeri girdim, doktor sinirli sinirli "Neyin vardı?" dedi. Bende "Hocam, sinirliyseniz bir beş dakika mola verin, sonra geliyim" dedim. Yüzü değişti, özür diledi. Hastasını ameliyat için yatırmış, malzemeciler euro yüzünden malzeme vermemişler; hasta kendim alıyım demiş, onuda başhekim kabul etmemiş; bir saattir telefonda bunlarla kavga ediyorum diye açıkladı. Güzelce muayene edip krem verdi.

Gidere gider, duvara tırt giderseniz; hiç bir sorununuz çözülmez. İnsanımızda anlayış kalmamış. Bu ülkede çahil her zaman vardı ama cahilin bu kadar cesaretlenmesi ve güçlenmesi son zamanlarda oldu.

OturanBoğa Bülent abi arkadaş neden askıya alınmış?
Konuyu açan POWER_ arkaş,en azından konuşma hakkı olmalı, "Uslubunu'za dikkat etmezseniz sizi askıya alacağım"şeklinde önce uyarılmalıydı, benim hiç sevmediğim bir şey,arkadaşı tanımam.askıya alınmışsa konuda silinmeli diye düşünüyorum...

Çünki arkadaş ve açtığı konu üzerinden yorumlar devam ediyor, arkadaşa nispet edilen cevap hakları doğuyor, bunu adaletli bulmuyorum.

Beni ilgilendirmez,fakat vicdanen ben rahatsız oluyorum bu tür şeylerden,soru soruluyor cevap hakkı doğuyorsa cevap hakkı olmalı...

Bir olayı anlatmak istedim.
Yaklasik 1 ay kadar önce bir hekim geldi yanimiza yıllarını kamuda insanlara hizmet vererek geçirmiş. İstifa işlemleri için kuruma geldiğinde bizim birime de uğradı eski arkadaşlarını ziyarete.
"Günde bir hekim başına düşen hasta sayısını dakika ya böldüğünüzde değil 5 dakika 3 dk anca ilgilebiliyorum, adama neyin var diye soruyorum oda bana dönüp neyim olduğunu bilsem sana gelmem diyor , haklı da ama bende haklıyım o hasta ile 5 dk daha fazla ilgilenmem diğer hastanın vaktinden çalmak demek oluyor bu seferde dışarıdaki hastalar isyan ediyor sikayet ediyor hop bu sefer soruşturma Hee haksiz bulununca maaşının.../... (657 disiplin cezasına göre degismektedir) hoop benden kesiliyor aldığım maaş oraya kesilince ben napacagim benimde giderim var. Şimdi hastaya bir şey diyemiyorsun hakli e hasta da bana bir şey demesin sistemin bu halde olmasının sebebi ben değilim. Anlayacağınız ne maddi ne manevi ne kendimize ne hastalara faydamız kalmadı bu da doktor olarak değil en başta bir insan olarak bizleri tuketiyor"

Bu kısaltılmış hali arkadaşlar, inanın hangi meslekte olursanız olun insan yaptığı iş sonucu maddi ya da manen tatmin olmadığında tükeniyor.

Öğretmenler ve sağlık çalışanları gerçekten zor durumda yaşamadan kimse bilemez inanın.

Sorun sistemde en basiti haseki e.a. hastanesini örnek vereyim size fatih yerleşkesi kapatılarak sultangaziye taşındı oraya şehir hastanesi yapıldığı için. Akıl kârimidir bu durum tamam oraya yaptın hastaneyi niye fatih yerleşmesini kapatıyorsun????

Bir çok arkadaşında bahsettiği gibi tıbbi malzemelerde dışarıdan temin ediliyor daha doğrusu edilemediği için kamu hastanesi açılamıyor var olan hastaneler oradan oraya taşınıyor....

Lütfen ama lütfen çalışan emek veren insanlardan önce bizleri bu hale getiren bu sisteme bizleri maruz bırakanları sorgulayın.... lütfen

Tabiki asistanların yetişmeleri için de hastalar olarak muhattap olacağız. İnsanlar neden birazcık eleştiriye hemen karşı çıkıyor anlamıyorum. Bir profesörün çıkıp yoğun bakımda yatan bir hastanın yakını ile görüşmesi çok mu abes? yanlış mı? 2 dakikasını bile mi veremez? size yaşadığım süreci kısmen anlatayım. Kızkardeşimi kaybettim bundan 1 sene önce. Zaten bu siteyle tanışmam onun durumuna çare aramamdan dolayı oldu. Tıp Fakültesinde yatıyordu. Şehrin en büyük hastanelerinden biri, üstelik maddi durumumuzda vardı. Herkesin bu hastane "iyi" demesi ve ilk etapta ambulansın hastamızı tıp fakültesine götürmesi yüzünden, tıp fakültesinde tedavi oldu. Sözüm ona hijyene çok dikkat ediyorlarmış gibi annemin 1 kez bile kardeşimi görmesine müsade etmediler. Hadi bunu geçtim, doğrudur, haklılardır diyelim. Hasta yakınları olarak bizde birşeyler araştırıyoruz, doktorlara bunu danışıyoruz. Asistan doktora beyin hasarını azaltmaya yönelik uygulanan oksijen tedavisi olur mu olmaz mı diye sordum. Verdiği cevap " bana googledan öğrendiklerinizle gelmeyin", yoğun bakım hastalarında sevginin ve ilginin hastayı daha iyi duruma getirdiğine yönelik birşeyler okuduğumu söyleyince, verdiği cevap "böyle bir kanıtlanmış veri yok" deyip kestirip attı. Halbuki okuduklarım bilimsel makalelerdi, denemezsen elbette veri elde edemezsin üstelik. Bir başkası ise annemin yanında çok rahat bir şekilde " beyin ölümünün gerçekleştiğini düşünüyoruz" dedi...En azından bu haberi vereceksen annemi bir yere oturtalım, "teyze şöyle otur" vs birşey söyle..Bir annenin o anki psikolojisini düşünmeden, acaba kalbi varmı? heyecan ve üzüntüden bayılır mı? demeden böyle bir haber sanki robot gibi verilmez. Bu çok basit bir öngörüdür. Çok zekiler ama bunu düşünemiyorlar, ya da yoğun çalışmaktan umursamıyorlar. Çünkü onlar için hastamızın ölmesi boşalacak bir yatak belki de, ellerinde öğrendikleri ve deneyim kazandıkları bir dosya belki de.. Bizim için bir kardeş, bir anne, bir evlat iken...Yine de buna kızmıyorum, çünkü öyle olması gerekiyor bu mesleği yapmaları için yoksa duygusal yaklaşsalar çalışamazlar...Bunlar içinde biraz eleştiri olan tespitlerimdir..

çileligül insani olarak hakli olduğunuz noktalar var.
Tabi ki eleştirecek hakkınızı arayacaksınız en tabii hakkınız.

Sadece şunu söyleyeyim kendi kuzenim anestezi mezunu ve bana dediği şu oldu abla işe ilk başladığım zamanlar iğrendiğim durumlarda oldu ameliyattan ağlayarak çıktığım gün yoktu, fakat bir süre sonra benim o duygusal hallerimin etik olmadığı ve işimi profesyonel olarak yapmama engel olduğunu fark ettim dedi.
Hangi meslekte olursanız olun bir süre sonra bu oluyor...

Sadece şunu diyebilirim size sizin yakınınızı kaybetmeniz sonucunda sağlık personelinin düşündüğü şey değil yatak sayısı zira yatak boşaldığında oraya başka bir hasta nakil ediliyor zaten yani yine sağlık personeli görevi başında.

Yatak boşalmasını bekleyen başka bir hasta veya hasta yakını oluyor aslında ve burada yine mağdur olan siz ve diğer hasta yakını maalesef.

Yani o şehir hastanesi adı altında açılan hastaneler taşıma değil de yeni açılış olsa oraya yeni tıbbi malzemeler (ki hükümet bunları kendi bütçesinden değil yine milletimizden sgk adı altında kesilen tl ler var bunlarla temin edilebilir) ve sağlık personeli atanabilse insanımız mağdur olmayacak...

Not! Tüm meslekleri yapanlar insan etik olmalarını profesyonel olmalarını beklerken beklentilerimizin getirdiği durumları bir düşünelim.

Bu arada sağlık calisanlari arasında neden sadece hekimlere sağlam bir zam verileceği açıklaması yapıldı hiç düşündünüz mü? (Fikirlerinizi merak ettiğim için sormuş olduğum bir sorudur)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt