Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugün engelli oldum. 22 aralık 1993 [O an]

*CEMRE*

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Bugün engelli oldum.(22 aralık 1993)

Hava soğuk ve sisliydi.Yollar gizli buzla kaplanmıştı.sabah erkenden 6.30 da servise binmek için toplanmıştık.O yıllarda bizim oralarda,kız çocuklarını liseye göndermedikleri için fazla kız öğrenci yoktu.Bizden sonraki nesile örnek olmalıydık,bunun çabası içindeydik.Servis geldi,itiş kakış arkadaşlar minibüse bindi.Ben arkada kalmış ve yer bulamamıştım.Arkadaşların yanına sıkışarak ben de oturdum bir yere.Okul yarım saatlik bir mesafedeydi.10 dk falan gittikten sonraminibüs bir kaç kez kaydı ve yoldan çıktı.Herkes bir panik içinde bağrışmaya başladı.Bense kötü birşeyler olacağını sezmiş ve içimden "Allah'ım ölmek istemiyorum"Deyip dua etmeye başlamıştım...
Gerisini hatırlamıyorum.Ayıldığımda bütün arkadaşlar dışarı çıkmış ve minibüsün içinde sadece ben kalmışım.Bir kaç arkadaş beni araçtan çekiştirerek çıkardı.olan olmuştu,bacaklarımı hissetmiyordum.Tabi arkadaşların hiç bir bilgisi olmadığından beni oturtmakta ısrar ediyorlar,yanıma da destek için bir arkadaşı oturtmuşlardı.
ilk yardım çok önemliydi ve en yapılmaması gerekeni yapmışlardı.Şöfor bir araç bulmuş ve bizi hastaneye götürmek için sonradan gelmişti.
Artık hastane maratonu başlıyordu.Bizi hastaneye götüren otobüsün içinde yüzümü gördüm.Tanınmaz bir haldeydim,ama yinede metanetimi koruyor güçlü olmaya çalışıyorudum.
Hayallerimi ,umutlarımı,yarınlarımı ve kitaplarımı o gün o minibüste bırakmıştım...Hayat herkese ve herşeye rağmen devam ediyordu.Yenilmemeliydim hayata.Yanımda hiç bir destekçim olmasa da örnek olmalıydım insanlara.
İlk başlarda insanların o bakışları içimi acıtsa da ,rahatsız etse de ben engelimle barışık olmayı öğrendim.Onların vah vah,tüh tüh pek de gençmiş güzelmiş laflarını duymuyordum artık.
İmkanlarımız kısıtlıydı ve ben tek başıma birşeyleri başarmak zorundaydım.Üniverite sınavına girdim kazandım,açıköğretim fakültesini bitirdim.ben istediğim bölümü okuyamamıştım ama kardeşlerime destek olup okutmalıydım.İşe başladım,mücadelem hep devam etti.Çok zor günler geçirdim ama hiç isyan etmedim.Annem çok isyankardı,onunla uğraşmaktan kendimi düşünmeye bile fırsatım olmamıştı.
Allah sevdiği kullara müsibet ve hastalık verirdi.Demek ki ben de sevdiği bir kuldum.Hep olumsuz şeylerden olumlu şeyler çıkarmaya,hayata umutla bakmaya,güzelliklerin bir gün varolacağına inanarak yaşadım.
Şimdi engelliyim,ama bir çok sağlıklı insanın yapamayacağı şeyleri yapacağıma inanıyor ve güçlüyüm.Herşeyden önemlisi hayata küsüp,birilerine darılıp bir kenara çekilmek değil,bizlerin de varolduğunu başarabileceğini göstermek...
Engelliyim,güçlüyüm,umutluyum,sevgi doluyum,ne olursa olsun hayatı ve insanları seviyorum... Sevgi yüreğinizden hiç bir zaman eksilmesin...

19553212sy71.gif

Ne desem bilmiyorumki :( :) Çok güzel anlatmışsın kardeşim, herşey kader, bende 1989 da 11 yaşında kaybettim işitme kabiliyetimi. olsun şükür halimize binlerce kez, hamdolsun...

geçmiş olsun arkadaşım.beterin beteri var.bak kendini ifade edip yazı yazabiliyorsun,konuşabiliyorsun.bugünümüzü aratmasın rabbim.

----------

çok şükür...

çok teşekkür ederim arkadaşlar şükür en önemlisi

(Engelliyim,güçlüyüm,umutluyum,sevgi doluyum,ne olursa olsun hayatı ve insanları seviyorum...)
Bize yazacak bir şey bırakmamışsın..
Geçmiş olsun...

Sevgili Cemre bugün senin için önemli olan bir günün yıl dönümüymüş. Ne desem bilmiyorum. Umudunu kaybetmemen, azmin ve yaşama bağlılığın çok güzel. Her şeyin ve tüm zorlukların üstesinden gelmişsin. Bundan sonrada herşey gönlünce olsun. Mutlu bir ömür diliyorum sana...

Şu bir kaç satıra o kadar şey sığdırmışınki duygulanmamak elde deyil..
Rabbim mutluluğunu daim etsin inşaallah..

umutlarını hıc sondurmeden devam et yoluna umutla sevgıyle en guzel mutluluklarla

ben teşekkür ederim yarencim tek sıkıntı çeken bizler değiliz paylaştıkça öğreniyor insan

hayattan kendini soyutlamadıgın ıcın tebrık edıyorum senı arkadasımm...bunu yapamayan bırcok arkadasımız var.hayat herseye ve herkese ragmen devam edıyooo yasarken enkaz yıgınına donmemelıyız.....

Allah sevdiği kullara müsibet ve hastalık verirdi.Demek ki ben de sevdiği bir kuldum.Hep olumsuz şeylerden olumlu şeyler çıkarmaya,hayata umutla bakmaya,güzelliklerin bir gün varolacağına inanarak yaşadım.
Şimdi engelliyim,ama bir çok sağlıklı insanın yapamayacağı şeyleri yapacağıma inanıyor ve güçlüyüm.Herşeyden önemlisi hayata küsüp,birilerine darılıp bir kenara çekilmek değil,bizlerin de varolduğunu başarabileceğini göstermek...
İşte budur.
Kendinle,engelinle barışık olman,hayat mücadelesini bırakmaman takdire şayandır.
Bir sürü engelli arkadaşımın seni örnek almasını canı gönülden isterim.Bu zor mücadelende ömür boyu başarılar,mutluluklar seninle olsun.

Cemrem harikasın,tebrik ediyorum seni..:)

Azmin elinden ne kurtulur değilmi?yeterki iste,kafanda bitiyor tüm yapmak istediklerin,kafalarda engel olmasın kolay elde edilmesede yapmak istenenler inanmak başarmanın yarısı oluyor zaten..

Maşallah..

canım geçmiş olsun demeyeceğim geçmiş gitmiş.Kader arkadaşıyız bizi bizden daha iyi anlayan olmaz allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Cemre m Geçmiş olsun ki Bu hayatta Allah ın bizlere verdiği en büyük hediyemiz olan engellerımız var.herzaman şukrediyorum ki nefes alıyorum bazı haklardan yoksun olsam bile.Sen ne kadar engellide olsan görmedeim ama kalbın okadar sağlıklı ve büyük ki anlatmakla biteremem...Canım Rabbim bütün engellilerin dualarını kabul et........

Çok güzel anlatmışsın Cemre. Sevginin aşamayacağı engel yoktur ve hiçbir şey imkansız değildir gerçekten yapmak yada yaşamak istedikten sonra.. En büyük engeli insan kendi yaratır en büyük mutluluğu da:)

Metanetine hayran oldum...
İşte Şükretmesini bilen insan böyle oluyor demkki....
Ne mutlu sana kardeşim..
Sağlıcakla Kal.
TayTIS

ne denilebilirki bu yazdıklarından sonra bilmemki ama hayata bakışını cok sevdim umarım bu yazdıklarını okuduktan sonra içimizden kendini hayata kapatan bir arkadaşımızın hayata bakışını degiştirmesine sebeb olabilecegine eminim cemre kardeşim. hep böyle pozitif olman dilegiyle.. sevgiyle kal..

Okumaya başlarken ki üzüntümü kendine olan güvenin ve kabulleniş şeklinle mutluluğa dönüştürdün Cemre. Ömrünün sonuna kadar gücün hiç eksilmesin....

çok hüzünlendirdin bizi cemre kardeş ama hayat bu işte bugün çok iyiyiz yarın ne olacak belli değil 22 aralık bizim içinde hüzünlü bir tarih oğlumuz bekir hamzanın sipina bifidalı olduğunu öğrendiğimiz tarih tam 1 yıl oldu bu hastalıkla tanışalı ameliyatlar fizik tedavi vs.devam ediyor hayat işte kırık dökük ama umudumuz var hani dedin ya allah sevdiğine verirmiş derdi imtihan ediyor bizi aslında şanslıyız şu yalan dünyada hakiki sevgilinin allahın sevgisini kazanmışız bu bize yeter kardeşim sağlıcakla kal.Gönül Yılmaz

Kardeşim kaza geçirme anın ve sonraki yaşadıkların ve ailenin olusuz tutumu benim yaşadıklarımla aynı bende bir çok zorluğu inatla kendim kimsenin yardımı olmadan geçtim ve geçiyorum hatta sağlam iken yapamadıklarımı şimdi yapıyorum dediğin doğru ALLAH sevdiği kullara dert verirmiş hayattaki inadını ve başarı azmini kaybetmemen dileğiyle...
ALLAH kimseyi unutulmuş kullarından eylemesin

herkese çok teşekkürler hayatta herşey insanlar için yarın başımıza ne geleceğini bilemiyoruz işrte.ama en önemlisi şükretmek ve yılmamak.

sevgili arkadaş geçmiş olsun sana ne söyliceğimi bilmiyorum çünkü bende engelliyimde ondan ama yinede yaşamaya calışıyorum ben

sevgili cemre hal ve hareketlerin düşünce davranışlarından dolayı seni tebrik ediyorum. inatla yaşamaya devam et. bende bir engelli olarak senin kadar olmasada hayata tutunmaya çalişiyorum. umarım bu zorlu yolda bende senin gibi mutlu huzurlu olurum. geçmiş olsun diyorum.!!!!

teşekkürler engelimizle barışık olmayı öğrenmeliyiz.

cemrecim umut penceren hiç kapanmasın azmin ve sevgin yüreğinden hiç ama hiç eksik olmasın inş.yolun bahtın açık olsun canım

Üst Alt