Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Burger hastalığında ağrılar, kramplar ve pansuman hakkında bilgileriniz..?

PİSİ

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
60 yaşındaki annem bir senedir bu hastalık yüzünden ayağından parmak amputasyonu oldu ve hastalık ilerlemeye devam ediyor diz altı amputasyonundan bahsediyorlar tecrübe yaşamış olanlardan acil bilgi istiyorum. amputasyon sonucu tekrar nekrotik durum devam eder mi? damar açıcılar nekadar etkili acaba? 7 aya yakın hbo tedavisi gördü ama simdi umudumuz tek ilaç oda işe yaramazsa ne olacak. Ve ağrılar kramplar pansumanlar hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum. annem 7 aydır

yürüyemiyor ve kramplar yüzünden de bir senedir yatamıyor. lütfen bilgilendirin beni :(

slm

selam merhaba selin hanım msn adrssiniz varsa detaylı bilği verebilirim.Teşeklürler

Murat, tabii ki msn'de de paylaşın ama, buraya da yazarsanız çok sevinirim. Böylece yüzlerce belki binlerce kişi hem hastalık hakkında bilgilenir hem de tedavi konusunda fikir sahibi olur

BURGER HASTALIĞI

BURGER HASTALIĞI

SELAMLAR OTURAN BOGA ARKADAŞIMIZ ĞÜZEL BİR KONUYA DEĞİNDİ,TABİKİ BURAYA BİLĞİ YAZSAN DAHA İYİ OLACAK AMA BEN SORU CEVAP ŞEKLİNDE OLSA DAHA İYİ OLUR DÜŞÜNCESİ İLE MSN DE ANLATMAK İSTEMİŞTİM..

BURGER HASTALIĞI KILCAR DAMAR HASTALIĞI OLUP SIGARADAN KAYNAKLANDIĞI TEŞHİSİNE VARILMIŞTIR.BU HASTALIK BİR ALERJİ ĞİBİ HERKESDE OLACAK DİYE BİR DURUM YOK AMA GENELDE 40 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLERDE OLDUĞU SÖYLENİYOR AMA BEN HASTANEDE YATARKEN 20 YAŞINDAKİ GENÇLERDE DE GÖRDÜM BU HASTALIĞI. (İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ ) BU HASTALIK GENELDE YÜRÜME ESNASINDA İLK BELİRTİLERİ YAPAR,YANİ YÜRÜME ESNASINDA AYAK BİLEĞİ İLE DİZ KAPAĞI ARASINDA BULUNAN KABA ETTE KRAMP MEYDANA GELİR VE YÜRÜTMEZ, AZ BİR İSTİRAHATTEN SONRA TEKRAR KRAMP DÜZELİR VE YÜRÜMEYE TEKRAR BAŞLANIR.TAKİ BİR DAHAKİ KRAMPA KADAR.İK ANDA BU BASİT BİR KAS AGRISI GÖRÜNÜMÜNDE OLDUĞU ZANNEDİLİR.BENDE 1993 YILINDA BU ŞEKİLDE AGRI İLE BAŞLADI 1995 KASIM AYINA KADAR NORMAL BİR KAS AGRISI OLARAK GÖRDÜK ADALE GEVŞETİCİLERİ KULLANMAK ZORUNDA KALDIK.TAKİ AYAK PARMAKLARI UYUŞUNCA VE AYAKLAR ISINMAYINCA ANJİO OLMAK ZORUNDA KALDIK VE HASTALIK MEYDANA ÇIKTI.BU HASTALIKDA İLK VÜCUDUN EN UÇ NOKTALARI YANİ EL VE AYAK PARMAKLARINDA KAN AKIMININ DÜZENSİZ VE AZ OLUŞUNDAN DOLAYI YARALAR MEYDANA GELİR.BU HASTALIĞIN TEŞHİSİ KONDUKTAN SONRA SIGARA MUHAKKAK AMA MUHAKKAK BIRAKILMALIDIR.HEM SIĞARA İÇİP HEMDE TEDAVİ GÖRMEK OLMAZ ZATENDE BİR SONUÇ ALINMAZ.EGER YARA VAR İSE ( HPO ) ( HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİSİ ) %85 YARALARIN KAPANMASINA İYİ GELMEKTEDİR.YARALAR MUHAKKAK HASTA TARAFINDAN DEĞİLDE BİR UZMAN TARAFINDAN TEMİZLENMELİDİR.BİLİYORUM Kİ BURGER HASTALIĞINA YAKALANAN HİÇ KİMSE YARALI BÖLGEYİ HİÇ KİMSEYE DOKUNDURTMAZ BU ÖYLE BİR ACIKİ SADECE ÇEKEN BİLİR BAŞKA KİMSE BİLEMEZ.ACI ÇEKMEMEK İÇİN YA ( DOLANTİN ) KUVVETLİ AĞRI KESİCİ İĞRE VURDURACAK YADA BELDEN ( EPİDURAL ) TAKDIRACAK.ÇOGU DOKTOR ( DOLANTİN ) İĞNESİNİ VURMAK İSTEMEZ ÇÜNKÜ YEŞİL REÇETE İLE VERİLEN BİR İĞNEDİR VE KALBİ DURDURABİLECEK DERECEDE KUVVETLİ BİR İĞNE OLDUĞU İÇİN VURMAK İSTEMEZLER.BEN AĞRI ÇEKTİĞİMDE BAZI ĞÜNLER 24 SAAT İÇİNDE 3 TANE DOLANTİN İĞNESİ VURULDUĞUMU BİLİRİM.TABİ BU İĞNEYİ DEVAMLI VURULDUĞUM İÇİN ZAMANLA VÜCUK BAĞIŞIKLIK KAZANDI BENDE.

BEN KENDİM EGER SIGARAYI İLK SOL BAŞ PARMAĞIM KESİLDİĞİNDE BIRAKABİLSEYDİM ŞİMSİ BU DURUMDA OLMAZDIM.ÇÜNKÜ BEN BU HASTALIĞA İNANAMADIM VEYA İNANDIRAMADILAR BANA.BEN HEM TEDAVİ ĞÖRDÜM HEMDE SIĞARA İÇTİM.

BU HASTALIKDA İLK TEŞHİS KONDUĞUNDA AYAKTA YARA VAR VEYA YOK İSE KARIN BÖLGESİNİN YARANIN HANĞİ AYAKTA OLDUĞUNA VEYA AĞRININ HANĞİ AYAKTA OLDUĞUNA GÖRE SAĞ VEYA SOL TARAFDAN ( SEMPATEKTOMİ ) AMELİYATI YAPILMAKDATIR.BENİM AYAKLARDA YARA VARKEN BEN BU AMELİYATI OLDUM VE YARALAR 1 AY İÇİNDE İYİLEŞTİ VE KAPANDI.TABİKİ BEN SIGARAYA BAŞLAYINCAYA KADAR BAŞLAYINCA TEKRAR YARA AÇILDI.ŞU AN BELLİ HASTANELERDE ( İLİOMİDİN ) DİYE BİR İLAÇ DAHA VAR.SERUM ŞEKLİNDE 6 İLA 8 SAATTE 1 HAFTA UYGULANIYOR. BU İLAÇDA DAMAR AÇICI BİR İLAÇ BUNUDA TAFSİYE EDERİM BENDEKİ AYAK AGRILARINI 2.ĞÜNDE %80 İTİBARİ İLE DURDURDU DİYEBİLİRİM.

KISACASI BU HASTALIK SIĞARAYA BAĞLI BİR HASTALIK BANA GÖRE BU HASTALIK VÜCUTTA UYUYAN BİR HASTALIK SIĞARAYI BIRAKTIĞINDA UYUMAYA GEÇİYOR İÇİNCE UYANIYOR,EN ĞÜZELİ TAMAMEN BIRAKMAK SIĞARAYI.TERAPİ,HİPNOZ HEPSİ BOŞ,EĞER ORGANLARIMIZI DÜŞÜNÜYORSAK VE AYAĞIMIZIN KESİLMESİNİ İSTEMİYORSAK 1 SANİYE BİLE DÜŞÜNMEDEN SIĞARAYI DERHAL BIRAKMALIYIZ.

SAYĞILARIMLA

en kısa zamanda bu yazınızı anneme okutacağım çok teşekkür ederim

Buerger

Benım durumrumda hemen hemen muratyavuz gibi.
1980 de başladı. sol ayak 3 parmagım çürüdü, koparıp çöpe attım. Diger ikisini doktor aldı. Ancak kendi kendine kopması daha iyi.
Ayrıca sigarayı bırakmamak için uzun süre doktorlara gittim, kocakarı ilaçları kullandım. Ancak hastalık dizlere dogru yürüyünce zor olmasına ragmen sigarayı bıraktım. O güne kadar günde bir paket sigara, günde 15 - 20 adet vermidon (agrı için) alıyordum, eminönünden çuvalla gazlı bez alıp evde ütü ile sterilliyip kullanıyordum, pomatlar alıyordum.
İnanınki sigarayı bırakmanın 3 üncü günü agrım bitii, ve sabahlara kadar rahat uyuyordjm.
Acık yaram için 23 adet vermidon içtigim halde agrım gecmiyordu, ancak Ksilidin veya anestol adlı pomatı sürdügümde 3 dakikada yarayı uyuşturuyor ve rahatlıyordum.
Şimdi ise yürüyebiliyorum, ancak 100 metrede bir durup 2 - 3 dk. dinlenmem gerekiyor.
Allah herkese acil şifa versin

ben aktif bir sigara düşmanıyım ama kimseye bıraktıramadım. hep kendi kendimi yiyorum insanlar farkında olupta nasıl hala içiyorlar diye... anneme bu yazdığınızı da mutlak okutucağım ilginiz için teşekür ederim. :?

bende buradan sigara içenlere seslenmek istiyorum,değerli tiryakiler çok geç olmadan sigarayı bırakınız,sigara içenlerde 35 yaşından sonra burger hastalığı çok hızlı ilerliyor,dünya sağlık örgütünün açıklamasına göre sigarayı bırakmak eroini bırakmaktan daha zormuş,ama bırakmaya karar verdikten sonra inanın çok rahat bırakırsınız,hem sağlığınızı hem de paranızı korumuş olursunuz,sigarayı bırakma yöntemlerini google a sorarsanız binlerce sonuç çıkacaktır,burger hastalığını bir keresinde internette detaylı bir şekilde taramıştım,en büyük neden sigaraymış

Üst Alt