Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C4-5 yaralanması sonrası bizleri neler bekliyor?

Ayse66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hayirli aksamlar arkadaslar ablam bundan 2 ay once trafik kazasi gecirdi c4 c5 omur iligi kirigi varmis hemen ameliyata almislar su an 2 aydir hala yogun bakimda once nefes alamiyodu kendi basina simdi nefesini kendi alabiliyo elhamdullilahh hareket ettirirken vucudu kasiliyo bu neden oluyo acaba .... sol kolunu hafif kaldiiryo bas parmagini oynatiyo omuzlarini hissediyo bana biraz bilgi veririmisiniz ltf neler yapmamiz lazim.....

Ayse66

Sizin yapabileceğiniz şu aşamada bir şey yok hastaya moral vermek ten başka. Kasılma normal bir süreç. Olumlu bir şey değil ancak his ve hareket gelmesi çok iyi.ilerisi için umutlu olun. Ama çok zorlu bir süreç sizi bekliyor. ALLAH yardımcınız olsun

Ayse66

Çok geçmiş olsun. Kendi başına nefes alabiliyor olması çok sevindirici.

Kasılma beklenen bir şey. Ama bana sorarsanız bunun olmasını temel nedeni yoğun bakımda kötü bakıldığı için kalça ve sırtta oluşan bası yaralarıdır. Maalesef Türkiye'deki en kötü tıp alanı yoğun bakım üniteleri. O kadar kötü bakılıyor ki hastalar, yara açısından o kadar kötü koşullar var ki...

Şu anda odaklanmanız gereken şey yoğun bakımdan çıkması. Sonra iyileşme süreçleri ayrı bir konu... Sabır.

C4 C5 kırığı

Trafik kazası sonucu boyunda C4 C5 kırığı oluşmuştur. 18 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldum. Bası yarasından dolayı sadece evde fizik tedavi hareketleri yapıyorum. Sağ tarafım sol tarafıma göre daha iyi durumda. Bütün parmaklarımı oynatabiliyorum bacaklarımı katlayabiliyorum. Ellerimi yumruk yapamıyorum. Vücudumun her yerinde his var. Daha hiç oturmadım ayağa kalkmadım hastaneye gitmeyi bekliyorum. Tecrübeli bilen arkadaşlar bundan sonra durumum nasıl olur sizce?[FONT=Arial][/FONT]

Post ozzy

Gayet iyi durumdasınız şu aşamada bası yaraları geçince bikaç aylık fizik tedaviyle yürüyebilecek hale gelebileceğini düşünüyorum sadece tembellik etme yılmadan egzersize devam vücudun güçsüz düzenli antrenman şart, bide telefondur,bilgisayardır bunlara bağlanma tembelleştirir 😁

idosente
Sürekli olarak fizik tedavi yapıyorum tembellik yok uzun bir aradan sonra inşallah dediğin gibi olur yürüyebilirim. Yarın için hastaneden çağırdılar bakalım ne olacak fizik tedavi hastanesine yatıracaklar mı?

Post ozzy

İnşAllah evet fizik tedavi hastaneleri yatılı 2 ay kadar fizik tedavi görüyorsun iyileşirsen 2 ayda çıkarsın hastaneden yavaş iyileşirsen tedaviye cevapta veriyorsan uzatırlar süreyi ama anlattıklarına göre omuriliğin çok zedelendiğini zannetmiyorum senin durumunda olan birkaç arkadaş vardı 15-20 günlük tedaviyle azda olsa yürümeye başladılar tabi eskisi gibi olması vakit alır burda önemli olan kendi işlerini halledebilecek duruma gelmen ilk etapta zaten sonra zamanla vücudun güçlenecek dediğim gibi ilk 6 ay azimle sabırla tedaviye odaklanmak kolay olmayacak moral bozmak yok geçmiş olsun.

Üst Alt