Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6 omurilik yaralanmasının tamamen iyileşmesi olasılığı var mı?

hsahsa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun... omurililk felçi olupta tamamen iyileşen biri varmı ? bunu çok merak ediyorum ben 1 harizan 2008de kaza geçirdim 3 haziranda ameliyat oldum omuzlardan aşagıda hiç hareket yok şimdi çok şükür iyi durumdayım sol tarafım %(90-95) arasında döndü sag tarafımda elimle yazı yazabiliyorum bardak tutup su içebiliyorum pençe durumunada geliyor fakat tam yumruk yapamıyor... diz kapagımıda 3-4 cm bir aralıkda kontorol edemiyorum
sizce tamamen iyileşme olasılıgım var mı?

çok kısa zamanda çok büyük gelişmeler kaydetmişsin. daha da gelişirsin.
ama %100 iyileşme zor gibi geliyor bana. dışardan belki belli olmaz ama sen hissedersin.
niye?
kırılan bi kol aradan 30 sene geçse dahi zaman oluyo su koyveriyo..özellikle yağmurlu havalarda.

dostum,
anlattığın bu halinle dağcılık bile yapabilirsin. bayke dostumun dediği gibi çok hızlı gelişme var. daha iyiye gideceğinden eminim.fizik tedavi egzersizleri çok önemli....

tşkler moral verdiniz bu fizik tedavi egzersizleri ne kadar sıklıkta yapmayılım ilk 4 ay çok sıkı calıştım ama sonra bıraktım

mrb.öncelikle geçmiş olsun.ilk 2 yıl fizik tedavinin önemi çok büyük.geri dönüşümlerin çoğu bu süreç içerisinde gerçekleşir.en azından günde yarım saatini egzersize ayır.bu kadar ilerleme kaydetmişken sakın mücadeleni yarım bırakma...

Geçmiş olsun arkadaşım;
İlk bir sene cok önemli, fizik tedavi önemli özellikle hareket etmeyen bölgelerin için elektroterapi şart, egzersiz hareketlerinlede düzenli programlı yaparak buna destek olabilirsiniz.Ben sırtımdan gecirdiğim omurilik ameliyatı sonrası ,belden aşasında he his ne hareket vardı, bir sene sonunda değneksiz yürümeye başladım ,bir bebegi duşun emeklemesini, oturmasını sürec aynen öle,inşanlah tamamen ileşirsiniz sizin durumuzdaki arkadaşlara moral kaynağı olursunuz.

çok geçmiş olsun bundan sonrası senın elinde
sanıyorum sende his geri gelmiş geriye sana kolları ve bacakları güçlendirmek kalmış
sıkı çalışırsan en fazla 100%99 iyleşir ve kazadan önceki duruma gelirsin :)
ee bunada üzülmezsin heralde
bırak ufak bir iz kalsın nazar boncugun olur :)

yalinayak, saçma sapan laflar etme bu sitede! İnsanlara yalandan yere umut satıp kandırma!

hsahsa, bol bol fizik tedavi ve kullanabildiğin tüm kaslarını kullanarak gelişme sağlayacaksın. Bunun kuralı bu. Bunun dışındaki tüm "mucizeler" safsatadır, kandırmacadır. Laf kalabalığına gelip saçma sapan şeylere kanma sakın.

Bunu, 10 yıldır felç olan ve bu ve benzeri bütün dangalaklıkları yapan veya çevresinde yapanların çektiği acıları/hayal kırıklıklarını gören biri olarak -milyonda birlik bir şüphem olmaksızın- söylüyorum!

fizik tedavii

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler beni çok mutlu etti hepinize çok teşekkür ederim. eşim şimdide sırtının bütün bölgesinin yandığını söylüyo beli biraz daha fazla yanıyomuş ama dokunduğumda yanan bölgeleri hissetmediğini söylüyo umarım bu yanmalarda bir gelişmedir, benim aslen sormak istediğim hepiniz fizik tedavi çok önemli diyosunuz ama benim eşimin boğazı delik bu şekilde fizik tedavi görebilirmi kaza olalı nerdeyse 3 ay olucak ve hiç fizik tedavi görmedi acaba geçmi kalıyoruz ne yapmalıyım sizce boğazı engel olurmu kapanmasınımı beklemeliyiz cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Üst Alt