Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma hayatı içinde iken özürlü olan kişiler erken emekli olabilir mi?

• Konbuyu başlatan bduzu
  • Başlangıç tarihi
B

bduzu

arkadaslar calisma hayatı icinde iken ozurlu durumuna dusen kisi erken yaslılık emekliliginden faydalanabilir mi?
yoksa sadece malulen emekli olma hakkı mı vardır? %60 raporum var..

tesekkurler..

60 ve üzeri olunca oluyor diye biliyorum

Evet, sonradan da sakatlansanız erken emeklilik hakkınız var, malulen emeklilik hakkınızın olduğu gibi...

%40 ila %59 arası rapor alırsanız ve vergi ind hakkı kazanaır iseniz engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabilirsiniz.

tesekkurler arkadaslar..ikiside hak edilmisse malulen emeklilik mi yoksa erken yaslılık emeklilligi mi daha dogru olur?

Erken emeklilik daha dogru olur neden dersen
Malulen emekli olan birisi çalışma hayatına tekrar başlar ise maaşını kestirmek zorunda...
Erken emekli olan birisi ise SGDP ödeyerek çalışabilir..

ya arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için minnettarım saolun benim vergi indirim %40 raporum var ama işkur için aldığım %60 rapor saglık kurulu raporu olarak geçiyor değilmi ayrıca bazılarının raporu var gereklimi?

ilker
yukarıda belirttigin oranlardan bir puan fazla ya.. o acıdan... erken emeklilik dısında kalır mıyım?

Emeklilik şartlarınızı tam olarak öğrenebilmek için şu bilgilerinizi yazar mısınız:
Doğum tarihiniz
İlk sigortalı olduğunuz tarih
Sakatlık oranınız ve sakatlanma tarihiniziz mi?
Defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi hak ettin
Prim gün sayınız
Bağlı olduğunuz kurum

[OturanBoğa;

15.05.1964
1996(askerik yedeksubay1987)
%60 subat 2009 iskazası degil omurilik ameliyat
3850 tesekkurler..

kurum ssk

96 sigorta başlangıcınız var. Askerlik borçlanmasını yaparsanız, sigorta başlangıcınız o kadar süre geriye çekilir.
06.08.2003 tarihi itibariyle sigortalılık sürenize ve defterdarlıktan alacağınız sakatlık indiriminin derecesine göre emeklilik şartlarınız değişecek (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html):
9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, ikinci derecede sakatlığı olanlar 15 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3680 gün,
9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, üçüncü derecede sakatlığı olanlar 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün,
6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, ikinci derecede sakatlığı olanlar 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün,
6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, üçüncü derecede sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün,

Not: %40 - %60 (hariç) ise 3. derece, %60 (dahil) - %80 (hariç) ise 2. derece sayılır.
Bir de malulen emeklilik şansınız var. Ama onun için maluliyet cetveli'ne göre malul olmanız gerek. Maluliyet varsa, hemen emekli olabilirsiniz. Bunun için en son sigortalı olduğunuz yerin bağlı lduğu sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvurmnız yeterli. Sizi hastaneye sevk ederler ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayıldığınız tespit edilirse emekli eidlirsiniz.

OturanBoğa;
ben de bu şekil bilirdim sgk bana bunu kanunuygulaması için bu kanunu kapsadığ yıllar sgk girişim1992 olmasına rağmen daha önceki sgklıları kapsıyor bana vergi indirim cetvelinde 1992 yılı için 16 yıl 3600 primle olabilrsini uyguladılar bunu için sgk giriş çok önemli rapor çok önemli bu konuları iyi araştırmalı ve hangi kanun kapsamıyla emekli olabiliriz bunusgk il müdürlüğüne baş vurup hayel kırıklığına uğramamakiçin bilgi almalıyız

Üst Alt