Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmak için özel sektör mü, devlet mi daha iyi şartlarda?

Affedilmeyen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Şu an özelde mağaza müdürüyüm.
Vergi indirimi hariç (43,50 TL’den fazla olduğunu öğrendim) primsiz ve mesaisiz 3.500 TL almaktayım.
Bir memur maaşı ne kadardır?

Ben 7,5 yıllık diyabetim, Kasım 2018’de %40 engelli raporu verildi. Daha önce almak gibi bir niyetim yoktu, çünkü; halen hazmedebilmiş değildim. Yaşam şartlarımın zorlanması, eskisi gibi aktif olamamak gibi faktörler ile amcamın yönlendirmesi sonucunda raporu çıkarttım.
Ayrıca dün engelli ulaşım kartı çıkardım, çok kullanışlı oldu. Extra olarak başka bir şey yapılabilir mi? Ankara’da ikamet ediyorum.

engelli kimlik kartı ile indirim imkanı,çalıştığınız yerde vergi indirimi ve o vergi indirimi ile tabi isterseniz ve onaylanırsa erken emeklilik..raporunuz bunlara imkan sağlar geçmiş olsun.

Şu an 7 yıldan fazla oldu memuriyetteyim iki durumu da yaşadığım için sana detaylı anlatabilirim. Ancak massenger gibi bi platformdan konuşmaız lazım ben biraz detaylı anlatırım da

Devletin tek güzel yanı iş garantisi..özel sektörün iş yükü belki fazladır ama imkanları da.çok

Merhabalar,
farklı zamanlarda her iki sektörde bulunmuş biri olarak; kamu çalışanları arasında, sahip olduğu değerlerin farkında olmayan veya bunları kullanarak daha ileriye gitme cesareti gösteremeyenler olduğunu düşünüyorum. Garantici (bir meziyeti olmayan) ve rahat bir çalışma ortamı arayan kimseler için tartışmasız kamu, özelin önüne geçiyor. Bu noktada Kazanç faktörüne bakılması doğru değil. Özel sektörde patron, tabiri yerindeyse etinden, sütünden ve derinden faydalanmak ister. Sonuç olarak özel sektörün maaşı, kamudan daha iyidir ama patron aradaki farkı fazlasıyla çıkarır. Her yönden gelişmeye açık, katkı sağlamaktan haz duyan bir kişiliğe sahipseniz ve biraz da sebat gösterirseniz; özel sektörün avantajı da yadsınmaz. Kamu öldürmez, özel sektör ondurmaz:)

Vergi indirimi hariç (43,50 TL’den fazla olduğunu öğrendim)
Affedilmeyen
3.derece vergi indiriminin maaşa yansıyan miktarını dün sormuştunuz ve ''%15 lik ilk vergi diliminden 43,50 tl cevabını ben vermiştim. Fazla olduğunu öğrendim demekle ne kastettiniz anlamadım.
Bunu oradan buradan öğrenmeye gerek yok, 3.derece vergi indirimi tutarı olan 290 tl nin %15 inin 43,50 yaptığı matematik gerçeği hiç bir zaman değişmez. Ancak kümülatif vergi matrahınız 2. dilime geçer, o tarihten itibaren %20 ile 58 tl olur.
Müdürüm diyorsunuz ve bu oldukça basit bir hesap.

Merhaba,
Dün vergi indiriminden yararlanan bir arkadaşıma sordum. Normalde aynı statüde çalıştığı arkadaşları 2.000 TL alırken kendisi 100/120 TL gibi artı bir ödeme aldığını söyledi. Sonuç olarak o aldığı maaşı söylediği için öyle bir yorum yapmıştım.

Affedilmeyen
Vergi indirimi tek tip değil, dereceleri var.
Her derecenin de farklı indirim tutarları var.
Ayrıca vergi indirimi de, agi de o ayki tahakkuk eden gelir vergisinden mahsup edilir.
Vergi indirimi olduğu halde 43 değil 1 lira bile alamayanlar var.
Nasıl mı?
adam asgari ücretlidir, evli, eşi çalışmayan 3 çocuklu olarak agi tutarı 326 tl olmakta.
Asgari ücrete ilk vergi diliminden tahakkuk eden gelir vergisi de tam 326 tl.
Yani bu adam o ay tahakkuk eden gelir vergisi olan 326 tl nin tamamını zaten agi olarak alıyor, vergi indirimi için mahsup edilecek bir tutar kalmıyor geriye.
Anladığım kadarıyla bu tür hesaplardan anlamıyorsunuz, bu öyle ''falan arkadaşıma sordum şu kadar fazla alıyormuş'' ile hesaplanacak bir şey değil.
Talebiniz üzerine verilen bilgiyi kendinizden çok emin bir şekilde yalanlamışsınız, o yüzden yazma gereği duydum.

Ufukalp
Konu ile ilgili bilgim ya da fikrim olsa zaten sorgulamazdım. Hiçbir bilgi sahibi değilim.
Sizin dediğiniz gibi 43 TL gibi bir tutar olma durumunda şirketi bilgilendirmeme taraftarıydım. Çalışan bir arkadaşa sormak istedim bu yüzden. Onun söylediği tutar daha farklı. Bu konudaki sorum bu değil zaten. Özel sektör istediği gibi maaş ödemesi yapabiliyor. Sonuç olarak sabit olan tek şey asgari ücret 2.020 TL. Maaşa göre vergi indirim tutarı değişkenlik gösteriyordur diye düşünmem gayet normal. Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Şimdi özel sektörde çalıştığım dönemi baz alırsak özelde çok zor günler yaşadım. İş hayatının en berbat noktalaırnda bulundum. İlk işm teknikerlikti. Yaptığım iş teknik ti belki ama bana istediğim düzeyde yetki ve sorumluluk vermiyorlardı. Ücrette yetersizdi belki ondan dolayı almak istediğim bir sertifikasyon programına dahil etmemeleri üzerine işten çıkış yaptım.. İkinci çalıştığım şirket te lojistik ti. Sektör olarak berbat bir çalışma düzeni, Mesai mefhumunun olmaması. Maaşların düzenli yatırılamması ve kariyer perspektifi sunulmaması nedeniye mahkemelik olarak ayrıldım. Memuriyette ise benzer sorunları yaşadım ama ücretim iyi diyebilirim.. Tek isteğim Teknik ve iDARİ açıdan üst düzey bir pozisyonda yer almak... Bundan dolayı devam edersem ederim.. Özel de çalışmayı bir tek şartla düşünürüm.. İyi bir ücret olacak, Çalışma şartları güzel olacak, İstikrarlı olacak, Mesleğimi icra edebileceğim bir alan olacak, Ve Kariyer perspektifi sunacak..Bu şartlara haiz olursa özelde çalışılır. Gerisi ZAMAN KAYBI...

Devlet memurluğu tembel adamın işi, salla başı al maaşı.
Tabiki her kadro için geçerli değil bu bazı kadrolarda iş yoğunluğu çok fazla insanı bunaltıyor en çok bunaltan da işten ziyade hergün aynı tiplerle çalışmak ve muhatap olmak zorunda kalmak, eğer işyerindekilerle insani ilişkilerin bozulursa memurluk katlanılmaz bir işe dönüşebiliyor, özel sektör olsa beğenmezsen istifayı basar gidersin devlette böyle bir şansın da yok ha deyince bırakamıyorsun örneğin ben yaklaşık 5 yıl önce istifa edip yeniden memur olmayı bir an düşündüm ama 5 sene geçti halen aynı yer, aynı kişiler ve aynı sorunlar devam ediyor o sebeple erken emeklilik çok önemli ne zaman çalışmaya katlanamayacağın belli olmaz.

Daha iyi şartlarda çalışmak için tabiki de devlet....Çünkü devlette çalışma koşulları,mesai saatleri,maaşlar,tatiller sabittir...Maaşlar her ayın 15'inde alınır.Devlet özele göre daha iyidir.Maddi ve manevi açıdan rahatlarsınız..Hele herhangi bir engelli için çok daha iyidir.Engellilere 3 Aralık ve 10 Mayıs'ta, olumsuz hava koşullarında ve sıcak havalarda idari izin verilmektedir..Hastalanıp rapor aldığınızda maaşınız kesilmez... Özel sektörde ise kural,disiplin,tolerans,anlayış gibi v.b şeyler yoktur.Daha serbesttir...Maaşlar azdır ama sizi çok çalıştırırlar.. Arkanızdan konuşurlar, sizi sevmezler, saymazlar. Hal ve hareketlerinizi, konuşma tarzınızı beğenmezler... Bir şey olduğunda hemen suçlu olursunuz.. Modunuzu,enerjinizi düşürmek için uğraşırlar... Emin olun...

Üst Alt