Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmak ve okumak arasında aile baskısı..?

BuROCKY

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ekpssden 87puan aldım Önlisansdan sıralamam 320 ama ailem 3ay sonra atanacağımı bile bile sürekli çalış diyor bir baskı var üstümde. Belki atanamayacağım ama ihtimaller doğrultusunda atanacağımı düşünüyorum. Sürekli çalış diye ısrar ediyolar ve ben en azından atanana kadar da Dgs sınavına hazırlanmak istiyorum atansam bile işten geldikden sonra devam ederim diye düşünüyorum.Onlar ise atanınca dgsye kendin hazırlanırsın diyor. Sizinde böyle bir durumda kaldıgınız oldumu ve ne yapardınız?

Şizofren olduğum halde 21 yaşında öğretmenlik lisans diplomamı aldım. Doğuya gitmek istemediğim için atanamadım. Babam da cep harçlığını veremem gidip çalışacaksın dedi. 6 ay sonra atandım ama bana biraz istirahat hakkı tanısa daha güzel olurdu...

ben size daha büyük bir paradoks söyleyeyim, Devletin bana verdiği engelli maaşını çalışmadan önce aldığım rapor nedeniyle 1,5 yıl hesapta biriktirdim ve sırf çok istediğim için YAZILIM UZMANLIĞI eğitimi alacağım diye yaptığım başvuruyu Sana yazılım eğimi lazım değil denilerek engel oldular BANA. sonra devlet memuru oldum iş buldum belki ama istediğim hayatı yaşayamadıktan sonra sarayda olsam ne ey yarar

@perseküsyon

Sizin durumunuzda kötü[emoji26] Ben Dgs kitap parasını çıkarıyım diye özelde çalıştım en azından ama oda bi işe yaramadı atama olsada rahatlasak hepimiz

Sizinki bizkerinkinden daha kötü oluş ancak ben memurlukta olsam dahi atanınca inşallah yükseltmeyi kafama koydum bugün engeller olacak ama atanınca bundan daha zor engeller olmaz diye tahmin ediyorum çünkü herşey paraya bakıyor. Siz nezaman atandınız ? @DJ_BORAN

BuROCKY

2011 de atandım sevgili dostum roman gibi bi hikaye oldu anlatacak çok şeyi olan insanlardanım ben. Zaten yazıyroum şirlerim hikayelerim var. biri dizi biri sinema filmi oluyor. Tanışmak isteyen dostlar özelden yazabilir neden biz engelliler birbirmizle dost olmayız ki?

2011 de atandım film gibi bir hikayeydi iserseniz anlatabilrim

Teşekkürler hepinize. Tabiki bizlere faydası olacaksa herkesi dinleriz.

2005 yılında askerden sakat raporu aldım ondan sınra iş kur a kayıt oldum. Çalıştığım ilk yer bir hazır beton firmasıydı merkez ofiste takıldım. Sonra kumpas sonucu işten çıktım. 2011 yılında özel bir şirkette çalışırken Sağlık bakanlığının ilanını gördüm. 2000 personel alınacaktı. Ben sınava girdim, Bir bakarım; 94 puan! istanbul geneli 7 sıradan atandığımı öğrendiğimde yaşadığım sevinci görmeliydiniz! 8 sene oldu şimdi de medya dünyasına merak saldım. Senarist ve yazarım.. Türkiye de ve dünyada ses getirecek projeler yazıyorum... Yazılım merakıyla başlayan yolculuk beni medya ve edebiyat dünyasına attı. Sonumuz ne olacak Rabbim bilir ama mutluyum heyecanlıyım..

2011 yılında memur oldum 10 yıla yakın oldu şu an önlisans mezunuyum ve memuriyetten hariç yaptığım işler bulunmakta Şair yazar ve Senaristim. İki adet uluslar arası nitelikte projem 200 den fazla bestelenmiş eserim var. Şimdi de Türkiye nin ilk fantastik digital platfom dizi sini yazıyorum. Beynim biraz farklı çalışıyor benim.. Bir zamanlar yazılımcı olmayı hayal ediyordum şimdi ise Senaristlik yapıyorum. Yakın bir zamanda 657 sayılı kanundaki yasal hastalık iznimi kullanıp bu işe yöneleceğim. Bu sektörde istediğim başarıyı yakalarsam emekli olur kendi işimi yaparım. Üniversiteyi de 4 yıllığa tamamlayacağım. Kaybedilmiş bir şey yok hayatta. Kazanılmayı bekleyen her zafer e talibim ben bu savaşta..

DJ_BORAN
Yasal iznimi kullanacağım dediğiniz izin nedir? 657de hastalik izni doktordan aldığımız rapordan ibaret değil mi? Baska bir hak da mi var? Duymadığımdan soruyorum ben de memurum da. Bildigim 5 yıldan fazla memur olanlar 1 yila kadar aylıksiz izin kullanabiliyor ama baska izin hakki var mıdır? Ben de 7 senelik memurum 11 senede prim dolacak ve ileride kendi isimi yapmayı planlıyorum o sebeple merak ettim.

Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır inşallah
Gecer hersey baskıda herseyde

Şöyle şimdi 657 sayılı kanun da 105 ve devamında hastalık izni olarak geçer. Bazi Kronik hastalıklar ki bunlar, Kanser, Verem, Psikiyatrik hastalıklar, "Kronik olmak şartıyla" olanlara 18 ay a kadar aylık ve özlük hakları korunmak kaydıyla hastalık izni verilebiliyor. Ancak bunun için sağlık kurulu raporu gerekiyor. Verilen bu 18 aylık süre sonunda iyileştiği ne dair tıbbi kanaat yok ise bir 18 ay daha verilebiliyor aynı şekilde. Bu süre de dolunca kişi cslusabilecek durumda ise görevine devam edebilir ama iyileşme durumu yok ise malulen emeklilige sevk edilir. 657 sayılı kanun da 105 ve devamında hastalık izni olarak geçer linkini bulabilirim. Kanuni dayanağı olan bir işlemdir bu yaani

657 sayılı kanun madde 105 te kronik hastalığı bulunan memurlara ki bunlar "Kanser verem ve Psikiyatrik hastalıklar olarak sınıflandırılmistir" Aylık ve özlük hakları korunarak 18 ay izin verilir. Buna hastalık izni denmektedir. Memur 18 aylık sürede iyilesmezse bir 18 ay daha alabilir. Bu ikinci süre nin sonunda iki seçenek var isterse iyileştiğine dair rapor alıp göreve döner, Ya da malulen emekli olabilir. 657 sayılı kanun madde 105 ve devamında geçen bir konudur bu

DJ_BORAN
Mevzuattan baktim yönlendirmeniz için teşekkür ederim.
Bunu biliyordum da hep aklimda kanser diye kalmış. Bunda tedavinin devam etme şartı var herkesi kapsamaz sanırım. Benim de hastalığım kronik ama doktorlar vermez :) calisabilirsin derler. Ben de primi doldurunca ayliksiz izin düşünüyorum ya da ileride dogum yaparsam ayliksiz izin haklarimi sonuna kadar kullanmayi düşünüyorum zaten 24 aya kadar alinabiliyor + dogum izni, ayrica 5 senelik memurun alabildiği 1 seneye kadar olan ayliksiz izin derken aradaki zaman dolar diye düşünüyorum.

Sağlık personeli olduğum için konuyu iyi biliyorum. Yaa şöyle söyleyeyim yanılıyorsunuz. Tedavinin devam etme şartı yok burada. Ben bu hafta raporumu alacağım mesela. Ben hastanede yatmayı gerektiren bir durumum yok. Ama hastalığım kron,k olduğü için idarenin teklifiyle üstelik veeekler baan raporu. Yaklaşık 10 yıllık memurum ve buradaki hakkımı sonuna kadar kulanabiliyorum. Bana 6 şar aylı fasılalar ile verileği söylendi. Tedavi olma şartı yok yani

DJ_BORAN

Anladim hakkınızda hayirlisi olsun şayet ihtiyacim olursa bilgilerinize ve tecrubenize istinaden danisirim size :)

bende engelliyim özel sektör de brçok yerde çalıştım nacizane tecrübem şuki engelli adamın yeri devlet işidir özel sektör de engelli adamı ciddi anlamda eziyorlar ...nşallah en kısa zamanda bir atama alım olur benim de dayanacak gücüm kalmadı....

Üst Alt