Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cep telefonunun arızalanması ve tüketici mahkemesinin olumsuz kararı

ssuf12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2012 yılında Avea Bayiinden (Malkoçlar İletişim Sıhhiye-Ankara) telefon almıştım. Telefon bozuldu. Sıkıntımı Avea'ya ilettim, ancak herhangi bir cevap gelmedi. Bende TSHH Keçiören şubesine başvurdum, Temmuz 2015 tarihinde lehime karar çıktı. (Nihayet- 10 ay aradan sonra). Ancak Avea kararı uygulamadı, bende mahkemeye başvurdum (Ekim 2017). Geçen hafta Perşembe günü 2. Tüketici mahkemesi başvurumu reddetti. Sebebi Malkoçlar telefon bayii kapandığı için TSHH'ne tekrar başvuru yapmam gerekiyormuş, ne biçim iş bu, anlamadım? Yardımcı olur musunuz?

@ssuf12 Mağazalar veya bayiiler ürün satmaktadır . Arızalı ürün ilgili markanın yetkili servisine verilir . Yetkili serviste aldığınız ürünün garanti kapsam gününe veya yılına bakar . Garanti süresi geçmiş ise bedelini sizden isterler . 2012 yılında aldığınız ürünün büyük ihtimalle garanti süresi dolmuştur .

Garanti süresi 2 yıl ile sınırlandırılmıştır ve satış yapan mağazanın hiçbir yükümlülüğü yoktur . Perakente satıcı oldukları nedeniyle muhatabınız teknik servis olmalıydı .

Sayın -DORLİON-

Cihazın garanti süresi dolmadı, ayrıca muhatabım bayii idi, teknik servis doğrudan muhatabım değil, bayii kapandığı için ilk muhatabım Avea'dır ve THH Kararı vardır, Ayrıca mahkeme sonuçlanmadan önce teknik servis aradı (Destek bilişim): Cihazı (Telefon) gönderin ödemeyi yapalım dedi (daha önce neden aramadı? Tutuştular tabi..), mahkemeye vermeden önce cihazın faturasını istemişti, (İthalatçı şirket politikasıymış {yerim o politikayı ben}) bende mahkeme masraflarını da ödeyin göndereyim dedim, kabul edilmedi, anlayacağınız hala uğraşacağım. (Ve bu işin takipçisi olacağım).

Not:Telefon 1 yıl içinde 4 defa bozulmuştu. (Cihazdan faydalanamadım.)

1 yılda 4 defa bozulan sıfır telefonun markası nedir merak ettim ?

ZTE Blade V 880 (Avea in touch), Aveanın ilk in touch olarak çıkardığı ilk telefon. (Çin malıymış)

Üst Alt