Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift katlı otobüsler ücretsiz mi?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

İstanbul'da ücretsiz İstanbul kartlarimizla çift katlı otobüslere binebiliyor muyuz?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çift katlı otobüslerde engelli kartı geçmiyor....çift katlı otobüsler ücretlidir..
500t e11..e10..e9.... çift biletli otobüslerde ücretsiz...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bunun mantıklı bir açıklaması varmı acaba? Her türlü otobüs tramvay metro Marmaray ücretsiz iken çift katlı neden ucretli?

Anlaşılanlı otobüslere binenlerin engeli yok oluyor, engelsiz hale geliyorlar. Bunu bimere yazmak gerekir

Bimere yazdım, ne kadar çok kişi yazıp gönderirse o kadar çok dikkate alınır. Bimere benim yazdığım metni kopyala yapıştır yaparak 2 dakikada başvuru yapabilirsiniz.

Marmaray da ilk başlarda ucretliydi, itiraz çok olunca dikkate alındı ve ücretsiz oldu. Lütfen herkes bimere yazsın arkadaşlar... Birlikten kuvvet doğar...

İlgili Kuruma;

İstanbul'da engelli vatandaşlar ücretsiz engelli Istanbul kartları ile hemen hemen tüm toplu taşıma araçlarından (otobüs, tramvay, metro, metrobüs,marmaray...vs.) ücretsiz yararlanmaktadır.

Ancak nedense, ücretsiz engelli İstanbul kartları çift katlı otobüslerde geçmemektedir. Üstelik çift katlı otobüslerde herhangi bir indirim dahi uygulanmamaktadır ve diğer toplu taşıma araçlarından daha pahalıdır.

Buna anlam veremedim. Diğer toplu taşıma araçlarına ücretsiz binen engelli vatandaşlar, çift katlı otobüslere binince engeli ortadan kalkıyor mu, engelli vatandaşlar çift katlı otobüslerde engelsiz hale mı geliyorlar?

Engelli vatandaş her zaman engellidir, çift katlı otobüslere bindiğinde yine engellidir. Çift katlı otobüslere engelli vatandaşlarında binmeye hakkı vardır.

Burada bir adaletsizlik ortaya çıkmaktadır.
Bu adaletsizliğin giderilmesini ve ücretsiz engelli İstanbul kartların çift katlı otobüslerde geçmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim

Bu konuda mesaj yazan tüm arkadaşlara uyarım!!
Bilmediğiniz konuda mesaj yazmayın.
Çift katlı otobüslerin engellilere ücretsiz olmadığı gerçek dışıdır.

10 gün önce tekerlekli sandalye kullanıcısı bi engelli ola-rak Ben ücretsiz ulaşım kartımla çift katlı otobüsü kullandım .
Demekki geçerliymiş

şöförün iyi niyetinden dolayı bedava binmişsinizdir. akbili okutsaydınız ücretin kesildiğini göreceksiniz...

genellikle acil durumlar için engelli akbilime para yüklerim...çift katlılarıda sürekli kullanırım.. paralıdır ..ücretsiz değil....

çift katlılar engelliler için zaten uygun değil...(tekerlikli sandelye) v.s........

yaşlı insanlar ücretsiz kartları fazla kullanıyorlar neredeyse bakkala bile gitmek için bedava diye binecekler...buda olumsuz bir durum ..bunların yüzünden

elimizden ücretsiz ulaşım hakkımızı elimizden almasınlarda çift katlıyada binmeyelim...

@enes75

Bilgilerinizin tashihe ihtiyacı var. Zira İstanbulkart resmi sitesi sizi tekzip ediyor. Doğrusu şöyle:

Ücretsiz kartın geçmediği ulaşım operatörler;
139 HAREM-ŞİLE
139A HAREM-ŞİLE-AĞVA
145M YEŞİLKENT-BEYKENT-TAKSİM
145T BEYLİKDÜZÜ-TAKSİM
16D KADIKÖY-PENDİK
202 ÜSTBOSTANCI-TAKSİM
251 PENDİK-ŞİŞLİ
252 KARTAL-ŞİŞLİ
253 BATI ATAŞEHİR-TAKSİM
256 Y.TEPE ÜNV.- ATAŞEHİR- TAKSİM
36L MESCİDİ SELAM - BEŞİKTAŞ
76D HOSDERE KAVSAGI / ESENKENT - TAKSIM
76E BOGAZKOY-BAHÇEŞEHİR-TAKSİM
76T ISPARTAKULE BİZİMEVLER-TAKSİM
79T KAYABAŞI KİPTAŞ-TAKSİM
E-57 ESENKENT BAHÇEŞEHİR - BAKIRKÖY
E-58 ESENKENT BAHÇEŞEHİR - MECİDİYEKÖY

Kaynak

16D KADIKÖY-PENDİK
202 ÜSTBOSTANCI-TAKSİM
251 PENDİK-ŞİŞLİ
252 KARTAL-ŞİŞLİ
sürekli kullanıyorum ücretlidir..
enes75 siz bedava biniyorsanız bedava binmeye devam edin....

Ankaradada dolmuşlar ücretli

İstanbulda çift katlı halk otobüsleri neden ücretsiz değil?

İstanbul da belediye otobüsleri otobüs a.ş ye bağlı otobüsler özel halk otobüsleri bile engellilere ücretsiz. Hatta metro metrobüs tramvay bunlarda ücretsiz. Ama ben hergün işe 202 nolu otobüsle gidip geliyorum ve bu araçlar çift katlı olduğu için ücretsiz değil. Ve her binişte çift bilet uygulaması var. İşe gidip eve gelmem 4 bilet ücretine mal oluyor. Beyaz masaya şikayet ettim ilgili olmadılar. Cimere bile yazmayı planlıyorum...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özel mı nereye bağlı çift katlı otobüsler
Her gün kaç lira veriyor sun

Tam bilet 2.60 tl. Çift bilet tarifesi var 5.20 alıyorlar. Gidiş dönüş 10.40 tl. Haftada 6 gün kullanıyorum 62.40 tl ödüyorum. Bu da aylık 249.60 tl. Çift katlı otobüslerde de engelli kartları geçmeli ne özelliği var ki? Zaten hurda gibi 90'lı yıllardan kalma araçlar...

Son düzenleme:
Bir taksiyle anlaşsan fiyat konusunda taxsimetre açmayacak tabii
Kaça olur aylik

[FONT=sans-serif]Hastanenin servisi var güya ama avrupa yakasında oturduğum için beni almaya gelmiyor.

[/FONT]
@enes75 sana ihtimas sağlamış olabilir şöför demek ki. Yanlış bilgi diye ahkam kesmenin lüzumu yok bu kadar insan yanlış sen misin doğru?

Önceden mavi kartta geçersizdi ama son zamanlarda mavi kart geçerlidir tabelası koymuşlar. Ücretsiz kartta geçebilir sormak gerek. Eksiden mavi kart ve ücretsiz kart geçerli değildi. Şu an mavi kart geçerli ücretsiz kart hakkında bilgim yok.

enes75 ben akıllıyımda senin aklın var mı aşikar? hergün çift katlı otobüsle işe gidip geliyorum ve engelli kartım olmasına rağmen ücret ödüyorum.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sen çok doğru ve gerçekleri söylüyorsun Bitmeyenumut
İşli güçlü eğitimlisın

Değil.
Şu an 251'e bindim Pendik'ten, kart çalışmadı. 6TL verip bindim.

Bilmiyordum, öğrenmiş oldum.

Üst Alt