Bunun mantıklı bir açıklaması varmı acaba? Her türlü otobüs tramvay metro Marmaray ücretsiz iken çift katlı neden ucretli?
Anlaşılanlı otobüslere binenlerin engeli yok oluyor, engelsiz hale geliyorlar. Bunu bimere yazmak gerekir
Bimere yazdım, ne kadar çok kişi yazıp gönderirse o kadar çok dikkate alınır. Bimere benim yazdığım metni kopyala yapıştır yaparak 2 dakikada başvuru yapabilirsiniz.
Marmaray da ilk başlarda ucretliydi, itiraz çok olunca dikkate alındı ve ücretsiz oldu. Lütfen herkes bimere yazsın arkadaşlar... Birlikten kuvvet doğar...
İlgili Kuruma;
İstanbul'da engelli vatandaşlar ücretsiz engelli Istanbul kartları ile hemen hemen tüm toplu taşıma araçlarından (otobüs, tramvay, metro, metrobüs,marmaray...vs.) ücretsiz yararlanmaktadır.
Ancak nedense, ücretsiz engelli İstanbul kartları çift katlı otobüslerde geçmemektedir. Üstelik çift katlı otobüslerde herhangi bir indirim dahi uygulanmamaktadır ve diğer toplu taşıma araçlarından daha pahalıdır.
Buna anlam veremedim. Diğer toplu taşıma araçlarına ücretsiz binen engelli vatandaşlar, çift katlı otobüslere binince engeli ortadan kalkıyor mu, engelli vatandaşlar çift katlı otobüslerde engelsiz hale mı geliyorlar?
Engelli vatandaş her zaman engellidir, çift katlı otobüslere bindiğinde yine engellidir. Çift katlı otobüslere engelli vatandaşlarında binmeye hakkı vardır.
Burada bir adaletsizlik ortaya çıkmaktadır.
Bu adaletsizliğin giderilmesini ve ücretsiz engelli İstanbul kartların çift katlı otobüslerde geçmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim