Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CİMER'e yazdığım dilekçe sebebiyle hakkımda dava açılır mı?

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
s.a arkadaşlar ;
bundan 7 - 8 ay önce üniversite hastanesine gittim asistan doktor beni muayene etti. kendim epilepsi hastasıyım. doktor benden emar v.s bazı test ler istedi emar da 1 ay sonrasına gün verdi doktora gidip gayet kibar şekilde hocam bu günlerde işe girmem söz konusu acaba dedim bu emar kağıdının üzerine acil yazsanız işimizi bir an önce halletsek nasıl olur dedim doktor bana ne acelen var ölüyon mu dedi ? peki tamam deyip çıktım eve geldim.
doktoru cimere şikayet ettim bu ülkede sağlık sistemi bitmiş dedim bir doktor hastasıyla bu şekilde konuşamaz bu ülkede sağlık paran kadar var parası olan her türlü özel doktor ve hastaneden faydalanırken bizim gibi parası olmayanlar çaylak asistanların deneme tahtası oluyor dedim. en alta da bu doktorları dövüyorlar ya hak ediyorlar yazdım.
1 ay sonda cimerden cevap geldi. benim bu şekilde yazmam ihbar kabul edilip savcılık tan tarafından soruşturma sırasına eklenmiş. uyap protalından baktığım zaman birşey yoktur. arkadaşımın kız kardeşi avukat ona sorduk hiçbirşey olmaz birişey yazmamış sadece sağlık sistemini eleştirmiş bundan birşey çıkmaz demiş sizce bu işin akıbeti ne olur dosyanın kendiliğinden kapanma durumu varmıdır acaba ???

Benim bildiğim ve gördüğüm kadarı ile Cimer gibi müesseselere yazılan yazılar dikkate alınıyor. Tabii içlerinde dikkate alınmayacak mahiyette olanlar da var ve bunlar eleniyor zaten. Cimer’e yazmış olduğun yazının mahiyetini bizler bilmiyoruz, sadece senin bize yazdığın/bildirdiğin kadarı ile bilgi sahibiyiz. Cimer’e yapılan şikayette hakaret var ise ceremesine katlanır ihbarda bulunan. İftira söz konusu ise bunun da kanun önünde hesabını verir şikayette bulunan. Onun haricinde, yani hakaret ve iftira yok ise, çekinmeye de gerek yok. Aslında bu tür yerlere yapılan şikayetlerde mümkün mertebe şikayeti kuvvetlendirici delilleri de eklemek gerek ancak doktor ile olan konuşmanın delili olsa olsa gizli alınan ses kaydı olur ki bu da sanırım delil olarak kabul edilmiyor. Durum bundan ibarettir. Selametle.

Şikayetçi taraf, eğer ortada hakaret vs. yoksa cezalandırılamaz.

Ama suçu övmek diye bir tabir var gördüğüm kadarıyla

Doktoru şikayet anlamı taşır,
Doktor uyarı alır,başka bir şey olmaz,
İçiniz rahat olsun,
ozmuşlu

hiçbirşey olmaz ...bizzat gidip karakola şikayet ettiğinde bile olmuyor.bu ülkede bir gazeteciyi kıyma makinesinden geçirip klozete boşalttılar da katiller elini kolunu sallayarak ülkelerine döndü. canlı canlı kızı benzin döküp yaktılar varilde , ağır tahrik var diye ömür boyu cezayı 23 yıla çevirdiler.ama olur da bir twit atarsan 10 yıl ceza kesin.aman ha .... bir de ekmek 5 tl oldu diye sokağa çıkmayalım kesin hapis cezası olur.

alifatih1958
cimere yazdığım şikayet de ne iftira ne küfür ne hakaret hiçbirşey yok sadece sağlık sistemini eleştirdim birde bunları dövüyorlar ya hak ediyıorlar kelimesi var başka hiçbirşey yok...

OğuzHan112
peki sizce beni ifadeye felan çağırırlar mı ???
birde daha önceden eski bir meselem var bire olaydan dolayı hükümün açıklanması 5 yıl geriye bırakıldı yani aynı suçu 2.kez işlememem lazım tabi orda olay çok farklıydı ama bu meseleyi etkiler mi acaba ???

doktor dövmeye özenmeyeceksin ,dövmeyi de özendirmeyeceksin ...çok basit ....bak doktor kalmadı ülkede. ameliyat olmak için 1 sene beklersin sonra.

hanifeaydin

yav tamam haklısın da bende bir anlık sinirle yazdım cinnete geldim...
hem doktor da hastasına ne acelen var ölüyon mu diyemez kibar bir şekilde olmaz beyfendi dese zaten ben tamam deyip gidecem...
işi bu noktaya getiren doktor...
neyse inşallah birşey çıkmaz kapanır gider...

Bildiğim kadarıyla şikayet neticesinde savcılıkça başlatılan soruşturmalarda bile gizli tutuluyor şikayetçi kimliği, tabi ki bu gördüğüm bir örnekti. Maddi zarar vs olan şikayetlerde ne olur bilemem

Üst Alt