Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk felci sonucu oluşan rahatsızlıklar için ameliyat olan var mı? [Soru]

nusret9

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Dokuz aylıkken çocuk felci geçirmişim. Şimdi sol bacağımda sekiz santimetre kısalık bulunuyor. Hiç ameleyat olmadım. Ortez kullanıyorum. Önce uzatma yada dondurma öneren doktorlar oldu. Ancak yararlı olmayacağını düşündüğümden kabul etmedim. Son olarak Çapa da bir hoca gördü beni ve ameleyat önerdi. Kalçadaki eğrilik düzelmezse belimdeki ağrılar da artacakmış. Kalçanın kırılıp yeniden kaynatılması gerekiyormuş.Şu anda yürürken de çok rahat değilim. Aynı problemi yaşayan bu kadar çokça arakadaşın bulunduğu bir yerde bir takım genel fikirler edinebiliriz diye düşünüyorum. Ameleyat olan arkadaşlar ameleyatlarını ayrıntılı bir şekilde anlatabilirler mi?

Benim merak ettiğim şu an aklıma gelen sorular şöyle:

Kaç yaşında ameleyat oldunuz?
Ameleyatın amacı ne idi, sonuçtan memnun kaldınız mı?
Hangi hastane hangi doktor yaptı, sizin önerdikleriniz ?
Ameleyattan ne kadar süre sonra tekrar yürümeye başladınız, ne kadar süre sonra tam olarak iyileştiniz?
Ameleyat için ne kadar para gerekti?

Teşekkürler.

Bende 9 aylıkken sol bacağımdan çocuk felci geçirmişim 1986 yılında sağlam olan bacağımın büyümesi bir süre dondurularak 11 cm olan kısalık ortadan kaldırıldı kalçamdaki eğrilikte ameliyat esnasında düzeltildi sol bacağımın diz kısmında alt kaslarada müdahale edilerek güçlendirildi.Ameliyattan sonra yaklaşık 3 ay içinde ortezlerle yürümeye başladım 6 ay sonrada ortezleri çıkartarak herhangi bir yardımcı aparat olmadan yürümeye başladım.Ameliyattan önce elimle dizimi destekleyerek yürürken ameliyattan sonra tamamen bu durum ortadan kalktı çok daha rahat yürüyebiliyorum.Ameliyat olalı yaklaşık 21 yıl hiçbir problemim yok çok rahatım.Herhangi bir ortez kullanmıyorum.Bursa Vatan Hastanesinde ameliyat oldum Prf Dr.Ali Söznmezler'di doktorum ama ameliyatın üstünden çok sene geçti bence iyice araştır doktorlarla görüş fikir al .

mesajını alaksız bir şey araraken gördüm üzerinden zaman geçtiğini farketsem de belki yine de işine yarar. Ben geçen ayki implant çıkarma ameliyatımı da sayarsan 16 kez ameliyat oldum 39 yaşındayım ve ilk ameliyatımı 1 yaşında olmuşum polio 3-4 aylıkken geçirmişim. Bazı ameliyatlarım faydalı olurken bazılrından emin değilim Polionun geleceğini vs de düşününcve postür (duruş) düzelten veya vücudun diğer bölümlerine verilecek zararı azaltan ameliytların hala faydasını gördüğümü düşünüyorum. Ancak polio lu uzuvda zaten olmayan kas gücünü kullanmaya yönelik zaten zamanla incelecek ve zayıflayacak kemikleri kullanmaya yönelik ameliytaların uzun vadede işe yaramadığını düşünüyorum. Bunlar kişisel tecrübe ve yorumlarım Polio konseptini bilen ve seni sadece poliodan etkilenmiş uzuvların olarak değil de bütün olarak görüp değerlendirebileek doktorların görüşünü almanı tavsiye derim

Herkesin durumu farklı tabii. Ancak soruya verilen cevaplar önemli.
Ben bu amelayatı hayati bir mesele olarak görüyorum. Aklıma bundan daha kötü olunabilir mi, hiç yürünemez olunur mu gibi sorular geliyor. Ben 30 yaşındayım ve bu ameleyatı biraz daha erteleyip emekli olunca yaptırmak istiyorum. Yaş ilerledikçe de doktor daha zorlaşacak diyor.

Yakın zamanda benim kalçama da bir ortopedist şimdi veya bir kaç yıl sonra ortez takıcaz dediler ben başka doktorlarla görüşüp olmamaya karar verdim bendeki sıkıntı uzun yürüme cihazı nedeni ile orjinal poilolu bacağımın kalçasına düşen yük ile şimdi post poliolu olan "sağlam bildiğim" dizime düşen yük ve bu ikisinden birinin öncelikli olarak korunması idi. Senin amliyatını da anlatmıştı ortopedist o zaman bana ve bu küçükken olsaydı olurdu şimdi bunu destekleyecek yeterince kemik dokun yok dedi. Sana kemik taraması yapıldı mı kemiklerin ne kadar sağlammış eğer ostreopoz vs. varsa ameliyatı olman çok anlamlı değil herhalde ama kemik durumun iyise farklı tabii Ama eğer ameliyatı olucaksan erken olman daha mantıklı gibi kusura bakma ancak kendi yaşadıklarımı paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyorum

bu konularla ılgılı sıtede doktor varmı sorularımız ıcın ben yenıyım. belkı vardır goremedım.

forumu acan arkadasa ıyıce arastırmanı tavsıye edıyorum. her doktora aldanmmamk lazım bazı doktorlar herseyı cok pembe gosterıyor. bızlerde cok hayal kuruyoruz.
umarım en ıyı cevabı alırsın ve senın ıcın hayırlı olur.

Üst Alt