Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çok bilinmeyenli SGK emeklilik denklemini çözemedim anlamaya çalışıyorum..?
Merhaba arkadaşlar genel olarak işleyişi anlamaya çalışıyorum ama bi sürü kaynak okumama rağmen çok zorlanıyorum.
Şimdi ben %54 engel oranıyla ekpss ile atanmış yenice bir devlet memuruyum.
İlk sigortalılık tarihim 27.04.2008, ama o zaman daha 18 yaşını doldurmamıştım. (4adan 10 gün sigortalılığım kaydolmuş)
2008 senesi ağustos ayında 18i doldurdum. 2008'den sonra ilk sigortalılığım ise 2015 ağustos ayında.
Şimdi ben bu tabloya göre hangisine tabiyim. 20 yıl mı, 16 yıl mı?
Emeklilik hesaplama robotlarına giriyorum bir tanesi 2008de başladığı için 10 yılınız kaldı diyor, kanuna ve uzmanlara bakıyorum 18i doldurmadan önce yapılan sgk kaydı sayılmaz o yüzden 16 yıla tabisin diyen var. 18den küçük de olsan sayılır diyen de var. Hangisi doğru bunların?
Ayrıca neden eski girişliler böyle 4 sene artabiliyor ki adil bişey değil bence bu?
gün/ay/yıl olarak doğum tarihinin üzerine 18 yıl koyacaksın, o tarih emekliliğine temel sigorta başlangıcı olacak. 02.08.1990 + 18 = 02.08.2008 sigorta başlangıcın olacak yani.
Eğer memurluğa 1 ocak 2015'den sonra başladıysan, emeklilik için tabi olacağın şartlar şunlar:
Merhaba arkadaşlar.
Benim 2014 tarihli süresiz %54 oranlı bir engelli raporum var. Hali hazırda engelli kamu personeli olarak çalışıyorum. Ayrıca maliyeden 3. derecede vergi indirimi aldım.
Yaklaşık 5-6 sene sonra engelli emekliliğine hak kazanıyorum ama duyduğuma göre eski raporlar artık geçerli değilmiş 2019 sonrası yeni rapor isteniyormuş.
Birinci sorum: Bu bilgi doğru mu? Emekli olurken yeni rapor mu alacağım?
İkinci sorum: Bende
nöroloji bölümünde- "sol brakiyal pleksusun tümünü etkileyen ancak üst ve orta trunkusun daha ağır etkilendiği ileri parsiyel aksonal dejenerasyon" yazıyor
ortopedi bölümünde - "Sol ek bilekliğinde ekstansiyon ve palmar fleksiyon deformitesi
Sol el dorsalinde hipoestezi
Dirsek ekstansiyonu 60 derece kısıtlı
ön kol pronasyon yok
dirsek fleksiyonu 130 derece
sol omuz abdüksiyon 45 derece"
yazıyor.
ayrıca el bilek seviyesinde osteoporoz, ulna distal usta kısa. Ulna proksimal diafizde operasyon materyalleri ve kortikal düzensizlikler izlenmiştir"
yazıyor.
hem nöroloji hem fizik tedavi hem ortopedi de - "sol brakiyal pleksusun tümünü etkileyen ancak üst ve orta trunkusun daha ağır etkilendiği ileri parsiyel aksonal dejenerasyon" yazıyor
Ben bu bilgiler ışığında yeni yönetmelikte tahmini % kaç oran alırım? Engel oranım düşer mi? Ben bu konuda çok kaygılandım o yüzden sormak istiyorum.
Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?