Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olması raporu ile ağır işlerde çalışmak!?

ertan3451

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhabalar %55 süresiz raporum var ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor süresiz , elektronik mezunuyum başvurucagım işlerde elektrik veya elektronik üzerine ( çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olması ) lazım diye şart var acaba bu işlere girebilirmiyim ona göre başvurular yapıcam , kalp ve damar ameliyatı oldugum için %55 raporum var . sizce başvursam çağırsalar bu raporum iş görürmü yada doktora yollarlarsa eğer olumlu olurmu çalışabilirmiyim konuyuda nereye açıcagımı bilemedim yardımcı olabilecek varmı uzun zamandır işsizim.

merhaba.ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu daha önce tam teşekkül hastanelerden talep ediliyordu yeni yönetmelik ile bu yetki iş yeri hekimlerine devredildi.iş yeri hekimi uygun görürse çalışırsın.lakin işyeri hekiminin böyle bir risk altına gireceğini düşünmüyorum açıkcası.Ama yinede belli olmaz tabi

Nurtan
Bence ayıp ediyor o zaman kendisine verilen görev ve sorumluluğu başka yere havale ederek...

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinin kaldırılmasıyla artık Ağır ve Tehlikeli İşler Raporu, İşe Giriş Sağlık Raporu adıyla değişmiş bulunmakla birlikte, sadece sanayiden sayılan ve belli bir sınır çerçevesinde yer alan iş kollarında değil, tüm işlerde çalışacak ve çalışanlar için mevzuatta belirlenen süreler ile işe giriş sağlık raporu ve periyodik sağlık raporu kapsamı genişletilmiştir.

Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler (kadınlar dahil) ile 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuvar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur. İşin devamı süresince de bu işlerde çalıştırılmalarında bir sakınca olmadığının 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler için en az 6 ayda bir, diğerleri için de en az yılda bir defa hekim raporu ile tespiti zorunludur.
Bu raporlar işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, Sağlık Ocağı, Hükümet veya belediye hekimleri tarafından verilir.

Cüneyt 74

Bu saydıklarınız, engel derecesi olmayan kişiler için daha uygun. İş yeri hekimlerinin çoğu uzman deği,l pratisyendir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, yani ameliyatım engel olur sürekli bir engel çıkıyor karşıma, tecrübe istiyolar almıyorlar tecrübe edinelim, tecrübesiz diyor busefer dil istiyor, ikisinide istemiyor busefer saglıktan takılıyoruö nasıl iş buluvam napıcam kaldım öyle hergüm kendimi yiyip bitiriyorum

ertan3451

Bunlar her iş yeri için aynı değil, belki engelinize göre iş bulabileceksiniz umudunuzu kaybetmeyin. siz kendinizi çalışacak durumda hissediyorsanız engel yok bunlara.

Üst Alt