Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CP hastalığının mekansal sorunları ve çözümler [Araştırma]

cline

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

İçmimarlik yüksek lisans öğrencisiyim. Tez konusu olarak CP hastalığının mekansal sorunları (dünyada, Türkiyede, kamu alanları ve sosyal alanlar, Konut alanı) ve bunların üzerine getirilmiş çözümler ve çözüm önerileri üzerine.
Sizlerin bu konuda söylemek istediği çok şey olacağını düşünüyorum. Benim bir yeğenim de var o da CP hastası onunla da konuşuyoruz. Önemli olan bu engeli en az yaşamanızı sağlamak bunun içinde yaşadığımız mekanlara getirelecek doğru çözümler olduğuna inanıyorum. Bazen küçük bir plastik alet bile hayatımızı kolaylatırabilir. Aynı mekanı kullanan engelli engelsiz insanın ortak alanı haline getirebilmek. Engellerin hissedilmesini en aza indirebilmek.

Kendinizi anlatabilirsiniz. Yaşadığınız iş, okul ev deki problemleri sizin de iznizle bu konuları tezime taşımak istiyorum. Araştırma tezi olarak bir kaynak oluşturmuş olacağım. Bu YOK te yayınlanacaktır. Yabancı forumlardan da görüştüğüm arkadaşlar var. Onlar ile türkiye de farklılıklar neler bunları da görmüş olacağız. Ayrıca şöyle birşey olsaydı çok işe yarardı dediğiniz bir mobilya tasarım olabilir.

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

ANKET: https://docs.google.com/forms/d/1-acVHkVJhoqjKuGdXiqtLm5WWvVbz45KwIe0TYga9ic/viewform

evlıyım ve cp lıyım evde cayları taşıyamıyorum yemek servısı yapamıyorum.. bazı mtfak araclarını kullanamıyorum.. herseyın bı kolayını bulmaya çalışıyorum örnegin elde tasımam gereken bardagı caycıların kullandıgı bardak kapakları ıle örtuyorum onlar soğumaması ıçın koyuyor ben dökülmemesi için.. misafır geldıgınde servıos arabası kullanıyorum.. biçakları kavrama zorlugu oluytor ince saplı objelerı tutamıyoruz malum parmaklar kasılıo. en cok kalın saplı bıçak bulmakta zorlanıyorum meyve bıcagıda dahıl. :) mobulyada zorlanmıyorum. zorlananda varmıdır çok azdır bence ince becerıleır kolaylaştıracak seyler bulsan daha ıyı olur. PARMAKLARIMI KESMEKTEN BIKTIM ÇÜNKÜ :)) . iyi çalışmalar canım ALLAH zıhın açıklıgı versın ..

cirkinkedi;

Desteğiniz için teşekkür ederim. Yeğenim yürümede zorlanıyor. Birinin elinden tutması ile yürüyebiliyor. Yatağından oturup kalkmakta zor oluyor. Yatağın yüksekliği bile onun için önemli.

Bu konuda arkadaşımıza deneyimlerini aktaracak kimse yok mu?

Merhaba
CP liyim.
Bence çalışma ortamında çay su vb şeyler bize yakın olmalı. Gerçekten bir bardak çayı o kadar yoldan dökmeden getirmek zor oluyor : ) yakın yerlere su ve çay sistematiği yapılabilir diye düşünüyorum. Çirkinkedi nin sözlerine aynen katılıyorum.

aslında o kadar çok yaşadığımız sorunlar var ki... Yakının var sa tabiki bunları 3. gözle daha iyi algılayabiliyorsundur. Biz biraz daha duygusal yaklaşabiliyoruz konulara. İnsanın kendini anlatması biraz zor gibi.

Merhaba
Sorulara bakıp doldurmadan devam dedim. anketi direk sonlandırdı. Tekrar linke tıkladıığmda anketin sonu geliyor
Böyl bir durumda ne yapmamız gerek . Teşekkürler

jonquil;

Farklı bir browser kullanarak açarsanız doldurabiliyorsunuz. Birde kapatmadan geri tuşuna basarakta geri dönebiliyorsunuz?
Ayrıca cache bellek temizlenirse browser gene açacaktır. Birden fazla doldurma yapılmasın diye alınmış bir önlem
ilginiz için teşekür ederim.

Anket CP hastaları için yapılan bir araştırma olmasının yanında bütün engellilerin yaşadığı ortak sorunları kapsamaktadır.

Cerebral Palsy Engellileri konut mekan çözümleri

Daha önce paylaştığım yeterli katılım olmadığı ve daha önceki anket sorunlarını giderdiğim Marmara üniversitesi İçmimarlik Yüksek lisans tez anketimi paylaşıyorum.
Katılımlarınız benim için değerli. Mekanda yaşadığınız sorunlar ile çözüm önerileri getirilecek bir tez çalışması olacaktır.
Teşekkürler.
https://docs.google.com/forms/d/1-acVHkVJhoqjKuGdXiqtLm5WWvVbz45KwIe0TYga9ic/viewform?usp=send_form

Kendimce doldurdum cline . Umarım yardımcı olur.

Üst Alt