Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cpap Cihazı kullanıyorum ama verim alamıyorum. Sorun ne olabilir?

berk3435

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir aranızdayım. En son uyku apnesi tespit ve edildi ve cihaz verildi. Yurt dışından Philips Dreamstation Auto Cpap aldım. Doktor ayarları 8.5 - 11 arası verdi. Bende ayarlarını kendim yaptım ve doğru olup olmadığını kontrol ettirmek için cihazları satan bir yere gidip gösterdim. Ayarların doğru olduğunu söylediler. 3-4 çeşit maske denedim. En uygun ve rahat ettiğim philips'in DreamWear Full Face maskesini aldım ve kullanıyorum. Burada ve başka yerde yazılanları okuduğum zaman cihaz kullananların bebek gibi uyuduğunu ve dinç kalktığını okudum. Ama bende maalesef olmadı. Cihazı kullanmama rağmen bir fark göremedim. Geceleri uyanmalarım devam ediyor. Gündüz çok yorgun ve halsiz oluyorum. Bu durumla ilgili doktora tekrar gittim. Bilinçlisiniz ayarları değiştirip deneyin dedi. Ayarları değiştirdim. Sadece Cpap yaptım. 12'ye çıkardım. Ama bir sorun var. Halen uyanıyorum. Normalde nefessiz kaldığımızda cihazın basınçlı hava vermesi gerekmiyor mu? Denemek için nefesimi tutuyorum ama o arada çok az bir basınçlı hava veriyor. Sorun nerede? Lütfen yardımcı olun ve tavsiye verin. Kurtulmak istiyorum şu uykusuzluktan ve yorgunluktan! Her gün benim hayatımı bitiriyor.

berk3435

Siz ağız-burun maskesi kullanıyorsunuz,Birde mutlaka sadece burun maskesi kullanmayı deneyin.,Ben resmed n20 burun maskesi kullanıyorum çok memnunum.Yine resmed p30i,n30i modelleri var bunları da inceleyin..Belki bu tip modeller Philipsde de vardır.Ayarlarda bir sıkıntı yok ise size uygun bir burun maskesiyle çok daha rahat uyuyacaksınız diye düşünüyorum.

yusi

Ağzım açık uyuduğum için doktor bu maskeyi önerdi. Sadece burun maskesi kullanmayı denedim. Ağzım açıldığı zaman boğulacak gibi oldum. 4 tane maske çeşidi denedim. Acaba ayarlarda mı bir sorun var? Siz cihaz kullanırken şunu dener misiniz? Bir süre hiç nefes almayın. O zaman cihazı basınçlı hava veriyor mu? Yoksa sizin nefes almanızla birlikte senkronize mi hareket ediyor? Sanırım benim cihaz nefes almayınca duruyor benim nefes almamı bekliyor. Aslında tersi olması gerekmiyor mu?

Aslında ilk kullandığım ve denediğim maske sizin bahsettiğiniz maskenin aynısıydı. :(

berk3435 merhaba, bende de uyku apnesi var, cihaz var ama kullanamıyorum. Bendeki sıkıntı söyle; burun tıkalı alt çenemde geride, burun tıkalı olduğu için tam maske kullanmam lazım ama alt çene geride olduğu için maske işe yaramıyor. Özellikle sırt üstü yatınca çok sıkıntı oluyor.

Bildiğim kadarıyla 2 çeşit makina var, cpap ve bpap. Birisi sizin nefes alışverişinize göre hava verip çekiyor, diğer sabit hava verip çekiyor. Sizdeki sorunu bilmiyorum, bu sebeple çok yorum yapamıyorum. Belki cihazınız yanlış olabilir, doktorunuz ne diyor, kullandığınız cihaz kayıt yapmıyor mu, bu kayıtları doktorunuz inceleyip yorum yapmıyor mu?

yesilsy

Merhaba, Benimde alt çenem geride. Maske olarak çok maske denedim. En rahat ettiğim philips dreamwear oldu. Bahsettiğiniz gibi cihaz yanlış olabilir. Aslında cihazı 3-4 ay kullandım ve verileri doktora götürdüm. Görünürde apnede düşme var. Ama ben halen yorgun ve uykusuzum dedim. Siz bilinçli bir kullanıcısınız ayarları küçük küçük artırıp deneyin dedi. Onu da yaptım. Hatta 14'e kadar çıkardım. Yok yine aynı. Cihazım auto cpap. ama cpap özelliği de var. Cpap olarak da denedim. Yok yine aynı. Yol gösterin lütfen.

berk3435 ben kendim için çözüm bulamadım ki size bulayım. 😄 Yaşınız kilonuz kaç, eğer kilo varsa zayıflamaya çalışın. Benim eski patronum hatrı sayılır bir kilo verip bu hastalıktan kurtuldu. Bende kendim burun bandı takıyorum, bir nebze işe yarıyor. Çene içinde zamanında araştırdım hatta oturduğum mahalleden ameliyat olan birini buldum, ameliyatla çenesini ileri aldırmış, masraflı ve uzun bir süreç, bunuda araştırabilirsiniz
berk3435 birde sigara içiyorsanız bırakmaya çalışın

Üst Alt