Arkadaslar ben ssk ya söle bi yazı yazdım.ben malulluk aylıgı alıyorum.2001 de basvurmustum.o zaman kısmi aylık üzerinden babamın maasını cıkardık.inanırmısınız aylık 30 ytl baglandı.vede bu parayı üce böldüler.bi engelli kardesim daha var.maasın dörte ikisi anneme.dörtte biride bize.ve biz arastırdık.bi miktar para ödeyerek babamın masını tam maasa cevirdik.2001 de ölmüstü babam.neyse gene maası üce böldüler.yarısı anneme.diger yarısı ise kardesimle bana.velhasıl maasım 133 ytl.2001 de rapor istenmişti bizden.o raporda %60dı.bu baglanan 133 ytl bu rapor üzerinden zannedersem.ama en son aldım raporda ki, 4 ay olmadı alalı.%81 agar özürlü yazıyo. peki benim maaasım bu rapora göre daha fazla olması gerekmiyo mu? suna istinaden.
- Sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya gelir alanlar
MADDE 8 – (1) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan malul olmaları nedeniyle yetim olarak aylık veya gelir alan çocuklardan, aylık ya da gelirleri özürlülük derecelerine göre bu Yönetmelik kapsamında ödenecek olan aylık tutarından düşük olanlara, bu Yönetmelikle belirlenen diğer şartlar aranmaksızın ilgili sosyal güvenlik kurumu tarafından aradaki fark ödenir. Birden fazla sosyal güvenlik kurumundan aynı şekilde aylık veya gelir alanlara ise yalnızca tercih edecekleri bir sosyal güvenlik kurumu tarafından fark ödenir.