Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denizli'deki otobüs şoförleri ve otobüs şirketinin görevlilerinin kaba davranışları!

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
merhaba arkadaşlar
ben yaşadığım bi kaç sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim ve aynı sorunları yaşayanlar varsa bi ortak çözüm bulalım istiyorum. geçenlerde otobüsde engelli koltukları engelsizler tarafından dolu olduğu için 2 arkasında ki koltuğa oturdum. durağa geldiğimde arka kapıya yönelmeye zamanım olmadığı için ön kapıya yöneldim. şoför kapıyı açmadı ve rica ettim açması konusunda bana otobüs boş görmüyomusun arka kapıdan in dedi. bi kaç kez aynı diyalog geçti ve ben sert çıkıştım kapıyı açtırdım. fakat çok laf söyledi arkamdan. ben de şikayette bulundum şirkete.

bugünde farklı bi olay yaşadım otobüs kartlarımıza vize yapılıyormuş. ve bugün sondu. cuma günü gittim vizeyi yapan yetkili ile görüştüm raporumun sürekli olduğu için vizeye gerek olmadığını söyledi ve yapmadı fakat bu sabah otobüse bindiğimde kartınızın süresi domuştur uyarısı çıktı. hergün aynı otobüse bindiğim için şoför beni tanıdığı için problem etmedi git bugün vize yaptır dedi. bugün gittim vizeyi yapacak yetkiliye cuma günü geldiğimi fakat onun bana gerek olmadığını söylerek geri gönderdiğini söyledim ve onun yüzünden mağdur olduğumu söyledim.
yanlış anlamışsınızdır dedi kartınızı getirseydiniz dedi bende kartımın olduğunu fakat gerek yok diye yapmadığını söyledim. ve iş yerinden oraya kadar yürümek zorunda kaldığımı belirttim yürüyün nolacak dedi ben de beyfendi ben engelliyim dedim olabilir dedi. ve bana 1 yıl boyunca bedava biniyorsunuz 1 gün yürümüşsünüz onu mu sorun ediyorsunuz dedi. yürümeseydiniz bizim şoförlerimiz anlayışlıdır bindirirlerdi dedi
arkamda bekleyen beyfendide benden ücret aldılar ücretsiz bindirmediler dedi. bende lütfen şoförlerinizi bize anlatmayan onlarla sürekli muhattap olan ve bunları yaşayanlar biziz dedim.s abah sabah benim ağzımın tadını kaçırmayın kapatın konuyu gidin dedi.

ben bugün bunu yaşadım sizinde DENİZLi'de ki otobüs şirketi görevlileri ve şoförleri ile yaşadığınız sorunlar varsa paylaşın ve bilinçli bi şekilde hareket edip bu saygısızlıklara izin vermeyelim şikayette bulunalım

Kıymet valilige hemen şikayet dilekçeni ver bak nasıl mum gibi oluyolar ondan sonra

biraz önce şirketi aradım şikayette bulundum :) DENİZLİ BELEDİYESİ ENGELLİ koordinasyonda çalıştığımıda ekledim daha iyi ilgileniler artık :) ilgilenmezlerse valiliğe giderim :)

beleşci gözüyle bakıolar engelliye hiç uğraşmadım şimdiye kadar herşeyde rapor istiyolar veriom parasını susuo ters cevap verirse de.......... neyse gül veririm dermişim olablio ya normal insanlarda da engelli engelsiz ayrım yapmıorum bu konuda da....

ben uğraşıyorum :D biraz inatçıyımdır hakkımı yedirmem kimseye :D bu benim hakkımsa söke söke alırım ALLAH hariç kimsede buna mani olamaz :)

yahu kıymet kardeş herkesn başına gleblicek sorunlar şoförün kabalığı bunun için kitap yazarım sana ben be :potobüs diologlarıyla ilgili ülkemizin traji komik güzellikleri aklıma gelen birkaç örneği veriyim iki sendr kullanmıorum da aklımda kalanları...müsait yer dersin şöföre şöför burasıı uygun mu neresi die sorar tekrar müsaiit yerden ne anlıosa.:).

sonracızıma bizim mahellede normalde mahlle arasına girio şöfrler ama bazı şöferler fazla yolcu yoksa direkt gidiolar yürüyüver ne olcak hatta bebekli bi abla vardı yalvardı bebeğim var yağmur var yok şöfer benzin yakcakya girmio ana yolda indirio şerfsiz müşteri çok olunca tamam iyi müşteri az olunca zarar edio sözde ya işte bunun gibi aman bee koskoca adamı dövüm mü sonra mahkeme suç ve ceza dostayevski falan da filan :Dyani uğraşmaya değmez böyleleryle allaha havale et yarabbi şükür de içinden şarkını söle devam et oluna ferahlıosun:)

Mademki engelliler koordinasyonunda çalışıyorsunuz. Bu saygısıszların haddini
bildirmesniz gerekir.
Siz kendi hakkınızı savunamazsanız engelliler koordinasyonunda dier engellileri nasıl
savunacaksınız.
Derhal her yönden müracatınızı yapın ve gerekli uyarının bu tür yanlış davranışları
olanlara yapılmasını sağlayınız.

abi beni neden azarlıyorsun şimdi sanki şoför benmişi gibi hissettim :D şaka şaka :D gerekli şikayetlerde bulundum.numaram alındı ve geri dönüş yapılmazsa bi kaç gün sonra yeniden arayacağım ve bi değişiklik olmadıysa tıpış tıpış valiliğin yolunu tutacağım :D

sonuç alıncada sizinle paylaşırım bunu :D

Kıymet bu olayla ilgili bir gelişme var mı?

merhaba

kıymetciğim yaşadığın sorunlar hepimizin başına geliyor
ben genclere bakıyorum
hiç kendileri rahatsız olmuyolar beni bırak
yaşlılara bile yer vermiyolar
cok fazla konuşulacak konu var aslın da da
gecmiş olsun tatlım
sevgiler saygılar:))))

Ülkemizin Anca 3000 Yılında Düzelecek Biraz Sabır :) İnsanlarımız Daha Anlayışlı Daha Kibar Daha Duyarlı Olacak O Yıllarda Öyle Umuyorum :)

onlara öğrtmeliyiz bize nasıl davranmaları gerektiklerini.öğretmezsek bilemezler ve bize aynı şekilde davranmaya devam ederler.en iyisi önce güzel dille uyarmk anlamıyorsada şikayette bulunmaktır

hemşom Denizli'ye geldiğimde böyle bir sorunla karşılaşırsam sizi Kıymet'e söyleyecem diyecem heralde korkar şoförler :D şaka bi yana da bu mücadeleni yürekten kutluyorum, bana dokunsun dokunmasın yılanlı vakaaları ortadan kaldırmaya çalışmak lazım dimi ama ;)

bu arada hala ordaysa belediyede Esma abla vardı, bence o sana destek olur, tanıyor musun kendisini

evet tatlım esma hanım bizim ofiste çalışıyor. ben sorunu hallettim bi kaç kez şikayette bulundum olmayınca başkan yardımcısı bi telefon etti azarladı :) iş halloldu :)

Üst Alt