Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Depresyon hastalarının tersane gibi yerlerde çalışabilmesi mümkün mü?
İşkurun yayınlamış olduğu gölcük tersane komutanlığı nihai listeye girdim tersane işyeri hekiminde muayeneye çağrıldım ancak ben depresyon hastası yım bir sorun çıkarmı acaba
Arkadaşlar ben gölcük tersane komutanlığı nın yayınlanan sıhhi tesisat kadrosuna nihayi listede yer aldım ancak işyeri hekimliği depresyon teşhisinden dolayı omaylamadı bu durum engelliler arasımda ayrımcılık sayılmıyormu dava açsam bir sonuç alırmıyım
Ayrımcılık isnadı ile ceza davası açamaz, soruşturma başlatamazsınız zira TCK'daki düzenleme ile (nefret saikiyle ayrımcılık olmak zorunda) dava açmak çok zor. Ancak 4857'ye (İş Kanunu) göre dava açabilirsiniz -ki ispatı zorlayacak. Orada da eşit davranma ilkesinin (Madde 5 ) ihlalinden yola çıkabilirsiniz. Bu tür davaları kazanmanın kolay olamayacağını söylemek isterim. İsterseniz deneyimli bir avukat ile müzakere edin.
Depresyon tanısıyla ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu alabilir miyim veya depresyon ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz diye bir yazı lı kaynak varmı yoksa tamamen doktor ların insiyatifinde mi
İşe alımlarda engelliler gurupları arasında ayrımcılık!
Arkadaşlar bazı iş kurumu alimlarinda kriterlerde ruhsal, duyma ,görme,ortobedi vesayire engelliler baş vuramaz deniliyor dayandıkları bir kanun varmı bilen varsa yazsın lütfen çünkü ben depresif rahatsizligimdan dolayi başvuramıyorum
Bu gayet normal bir olay bence bunu ayrımcılık olarak nitelemeyin. Yapılan işe uygunluk aranıyor. Atıyorum ofis içinde getir götür işi için sakat birinin başvurması çok da sağlıklı olmaz