Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlette işitme engelli olarak çalışmak..?

ayşenur24

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Ben geçen sene mezun oldum ve şu an bir dershanede fen bilgisi öğretmeniyim. Devlette nasıl öğretmenlik yapabilirim? iki kulağım orta derecede işitiyorum yani cihaz takıyorum. Sağlık kurulu raporu alıp ekpss'ye girmeli miyim? Sanırım ekpss'ye girebilmek için %40 şartı var ben o şartı sağlayabilir miyim yoksa normal kpss sınavına mı girmeliyim? Bu süreci hiç bilmiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir de özelden mesaj atamıyorum siteye yeni üye olduğum için tam öğrenemedim. Lütfen buraya yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hoş geldin, tam emin değilim ama sanırım tek işitmedeki kaybınız ile %40'ı geçmeniz pek mümkün görünmüyor ama isterseniz yine de bir şansınızı deneyin.

ayşenur24 %40 ve üzeri rapor alabilseniz EKPSS ile öğretmen olabilirsiniz, almazsanız KPSS ile öğretmen olabilirsiniz. Yani raporunuz %40ı bulamazsa, altında kalırsa engelli sayılmazsınız ve normal koşullar geçerli olur sizin için.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşünüyordum işitme problemi ile ancak raporum %20'ye denk gelir. O zaman normal kpss sınavına gireyim. Tekrardan teşekkürler :)

Üst Alt