Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabetliyim. Vergi indiriminden yararlanıp erken emekli olabilir miyim?

hazanyeli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
kronık 2. tıp aclık 140 tokluk 200 sınırlarını hap kullnarak aşmamak ıcın cabam var
calışıyorum. vergı ındırımınden yararlanıp erken emeklı olma ımkanım var mı?

bu gune kadar toplam sıgorta calışmışlıgım 4200 gun
yaş 37
ıse başama tarıhı ıse 14 subat 1992 dır

lutfen yardımcı olun

*G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları:
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus %40
_____Öncelik le geşmiş olsun bu tabloya bakarak hesap yapabilirsin. _____________

bana a ve b sıkları uyuyor ama ıkısının uyması oluyormu yoksa ılla bırısımı olacak lutfen yardımcı olun cevaplarınıza göre hastaneden rapor almak ıcın başvuru yapmayı duşunuyorum teşekkurler

peki bışey daha soracagım ben talesemı taşıyıcısıyım raporda bunun etkısı olurmu acaba

işgücü kaybı cetveli'ne göre gerek diabetin gerek talasemi taşıyıcılığının yarattığı işgücü kaybı oranı bulunur ve ikisi Balthazar formülü'ne göre toplanır. Böylece toplam işgücü kaybı oranı bulunur. Bu oran %40 ve üzerindeyse, sakat statüsünde vergi indirim hakkı ve erken emeklilik hakkı elde edilir.

Erken emeklilik için şahsen defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Ancak ondan sonra emeklilik için sgk sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

İŞ gücü kaybı cetveline göre degerlerım dıabet%20 talesemıminör%10 safra kesesı kaybı% kac bılemedım %10 olarak anladım toplam %40. bu bana kac olarak yansır ascaba ?doktorların etkısı oluyormu bu degere yoksa bı cetvele göremı yapılıyor

teşekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın .safra kesesı alınması kaybı %kac cetvelden net anlayamadım bana yazabılırmısınız acaba

Safra kesesi için bir oran verilmiyor sanırım.

oturanboğa kardeşim size bi sorum olacak obezite oranları nasıl hesaplanıyor araştırdım ama bulamadım. oranda kilo farkı kaç olmalıdır teşekkürler

Üst Alt