Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diffüz Büyük B Hücreli Lenfoma atlattım. Erken emekli olabilir miyim?

olci41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 21 yaşındayım ve geçen yıl Diffüz Büyük B Hücreli Lenfoma tanısı konuldu. 4. evreydim ve 6 kür R-Chop kemoterapi aldım. Şu an takip altındayım. %40 engelli raporum var ve geçen gün vergi indirimim onaylandı fakat sanırım erken emeklilik için esas alının şey SGK Hastalık Listesi'ymiş. Listeden tam olarak anlamadım, erken emekli olabilecek miyim?

Öncelikle geçmiş olsun
1-4a-4b-4c hangisine tabisiniz?
2- ilk işe giriş tarihiniz nedir?
3-prim gün sayınız kac gun?
21 yaşında olduğunuz için 2008 sonrasi girişli olduğunuzu, prim gun sayısinin duusk olduğunu varsayarak, muhtemelen malulen emeklilik için basvurursunuz vergi indirimi herhangi bir işinize yaramaz emeklilikte. Hastalik listesinde karşılığı olup olmadığından tam emin değilim. Siz hastalık listesine tabi olacaksınız.

olci41

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı?
Toplam prim gün sayınız nedir?

21 yaşında olduğun için muhtemelen malulen emeklilik için başvurman gerek. Ama onun için de 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim gerekli. Bu olduğunda kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmen gerek ki malulen emeklilik mümkün olsun.

Üst Alt