Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diş hekimine şizofren tedavi ilacı kullandığımı söylemek zorunda mıyım?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Tüm Şizofren arkadaşlara Merhabalar.

Arkadaşlar ben Şizofren hastasıyım ve Şizofren tedavi ilacı kullanıyorum. Ben yarın Ankara da bulunan Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Diş tedavisi olmak için ilk muayeneye gideceğim. İlk muayene olurken doktor bana herhangi bir hastalığın var mı, her hangi bir ilaç kullanıyor musun diye bana soracak. Ben Diş Hekimine Şizofren olduğumu ve Şizofren tedavi ilacı kullandığımı söylemek istemiyorum. Çünkü ülkemizde Şizofren deyince insanların çoğunun Şizofren kelimesini duyunca yüz ifadesi değişiyor.

Siz Şizofren arkadaşlarıma sorularım şunlar: Diş Hekimine Şizofren tedavi ilacı kullandığımı söylemek zorunda mıyım ? Diş Hekimine Şizofren olduğumu ve Şizofren tedavi ilacı kullandığımı söylemesem olmaz mı ? Diş Hekimine Şizofren tedavi ilacı kullandığımı söylemesem Diş Hekimi, diş tedavime başladığında diş tedavim herhangi bir zarar görmez değil mi ?

Arkadaşlar kullandığım Şizofren tedavi ilacım: Meresa Fort 200 mg Bu ilaçtan Sabah 1 tane Akşam 2 tane içiyorum.

erbin o tabiri kullanmak yerine farklı şekilde izah edebilirsin mesela psikiyatri ilacım var sabah akşam aldığım diyebilirsin.. doktoru her konuda bilgilendirmek gerektiğini düşünüyorum çünkü ilaç tedavisi uygulayacaksa eğer yazacağı ilacı ona göre seçer ve sana karşı yaklaşımı da farklı olur ve bu durumu kötü algılama maalesef ki toplumumuz böyle.. beni de sandalyeyle görenler yaratık görmüş gibi bakıyor mesela.. kendinle durumunla barış daha mutlu olduğunu göreceksin..

Benzer bir sorun bende yaşadım Lokal anestezi yapılacaktı alerjim ve kulladıgım ilaclar soruldu ilk bende söglemek istemedim Doktor verecegim ilaçları kullandıklarınla ilgili güclü yan etkisi olabilir diyince sögledim hem fark etmezki sonuçda o da doktor doktor hasta gizliyi diye bir kanun var sögle bence

erbin Diş tedavisinde kullanılan antibiyotikler çok ağır ilaçlar, arkadaşlarında dediği gibi siz muhakkak söyleyin. Allah korusun, herhangi bir durumda doktoru da zorda bırakmayın. Siz belirtin, o sizi yönlendirsin.

Kesinlikle söyleyin hastalıktan utanılırmı diş tedavisinde psikolojik sorunları olan hastalar için çeşit çeşit tedavi var mesela zihinsel engelli olanları yada tedaviden çok korkanları uyutarak tedavi edebiliyorlar ayrıca verdiği uyuşturucu iğneleride ona göre yapıyorlar söylemezsen hem kendini hem doktoru riske atarsın.

erbin

Değerli arkadasim aks karışık tip rahatsizligim var var dis doktoruna soylemene gerek yok genelde kan rahatsizligi olan seker kalp ve efm ve pyoderma hastalarindan doktorun onayi istenir sizinkisi piskolijik sorun olmaz bizzat kendim dis kanal tedavisi gorurken 4 igne vurmasina ragmen uyusmadi ve 4 cuden sonra panik atak gecirdim ve doktor sorun etmedi sadece 5 dk uzanmami ve sakin olmami istedi diger rahatsizliklar icin doktor onay belgesi istiyor bilginize

İleride iş konusunda falan bana sıkıntı olur kayda kuyda girmesin diyorsan tamamda utanmak neymiş ya ! hemde diş hekiminden sanki bir daha mı göreceksin hem görsen ne olacak ?

Soru sordum. Her kafadan farklı ses çıkmış. Herkes farklı cevaplar vermiş. Buna hayret ettim. Benim mesajıma yazılan cevaplar arasında bana jonjon arkadaşımın yazdığı cevap mantıklı geldi. Mesajın için teşekkürler. jonjon.

jonjon arkadaşım senin engel durumun ne ? Profilinden baktığım kadarıyla sen Ankara Ümitköy de oturuyormuşsun. Ben de Etimesgut luyum. Ben uzun yıllar Etimesgut merkez de oturdum. Şu an Elvankentte oturuyorum. Etimesgut merkez Ümitköye çok yakın sayılır.

erbin ben omurilik felçlisiyim 22 yıldır.. doktor hatası sonrası felç oldum, tam bağımlı engelim mevcut.. evet yakın sayılır..

Her kafadan farklı ses çıkmış diye serzenişte bulunuyorsunuz da söylemeyip ağır bir yan etki dolayısı ile kötü bir durum yaşarsanız doktoru suçlayamazsınız o halde. Bir nevi "kendin ettin kendin buldun" durumu olur. :)

Üst Alt