Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyalize giriyordum, nakil oldum. Malulen emeklilik şartlarım nedir?

gkhn41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

30 yaşındayım %70 böbrek nakilli raporum var.sigorta giriş tarihim.2010 Toplam pirim sayım 2900 10 yıl sigortam var.SGK gittim mahlulen emeklilik için,emekli olabilirsin raporun %60 üzeri günün 1800'den fazla dediler.Ama mahlulen emekli olduğumda alabileceğim ücreti bilmiyolar.Forumlarda mahlulen emeklilere cok az maaş veriliyo deniliyordu.Benım son 5 yılda primim 6,500 7000 bin tl yattı yani asgeriden fazla.Son çalıştığım yerde gece calışamadığım icin işten cıkardılar vs.Ben şuan calışmak istemiyorum sizce mahlulen emekli olursam,yüksek pirimden dolayı maaşım ne kadar olur.?İş bul calışIn diyceksiniz ama 3600 den bile olsam yine ortalama maaş alcam ki bulcağım işde bu kadar yüksek pirim vermezler.Şuan evraklarımı hazırladım sgkda ama hastahaneye sevk edicekler düşünmek icin bekledim.

Not:Ben 3600 15 yıl sigortalı olmam gerekmiyormu dedim sgk'ya raporun %70 dediler.Benım durumumda olan varsa okusun yazdıklarımı.İyi Günler.

gkhn41

2000-2500 tl aralığında bir malulen emeklilik maaşı bağlanacaktır diye düşünüyorum.

5510 sayılı yasaya göre emekli olanlarda malulen de olsa Yaşlılık da olsa çalışması halinde maaşları kesilir. O nedenle "bekleyin de Yaşlılık emekliliğinden yararlanın" demiyorum. Emekli olduğunuzda geçinebilirseniz emekli olun tabii.

Bülent abi selam yorumun için teşekkür ederim.Bunu hesaplıyabileceğim bir forum site varmı?Kac gündür uğraşıyorum bulamadım.sgk bilirsin yardımcı olmuyolar.Mail yoluyla pirimlerimi bir sgk uzmanına gönderdim bana 2600 tl alabileceğimi söyledi.Senin yorumun nedir.? Benim icin önemli.Ayrıca beni tanıdınımı bilmiyorum? 2010da görüşüyorduk facede =)

Diyalize giriyordum, nakil oldum. Malulen emekli olabilir miyim.

Tekrardan Merhaba Herkeze,

Benim böbrek hastalığım çalıştığım dönemde olmadı.Doğuştan böbrek hastalığı vardı.Çalışırken diyalize giriyordum sonra nakil oldum.Bir forumda çalışırken meslek hastalığı olanlar malulen emekli olabilir diyo.Sizce ne kadar doğru.?

30 yaşındayım %70 böbrek nakilli raporum var.sigorta giriş tarihim.2010 Toplam pirim sayım 2900 10 yıl sigortam var.SGK gittim mahlulen emeklilik için,emekli olabilirsin raporun %60 üzeri günün 1800'den fazla dediler.

@gkhn41 merhaba,

sorularının cevabı SGK kendi internet sitesinde mevcut aşağıya bilgileri iletiyorum.Maaş konusunda Bülent Bey'e katılıyorum.Bilgilerine...

SGK-Maluliyet Aylığı

....

"İşe Girildiği Tarihte de Malul Olduğu"Kararı Verildiği halde Malül Aylığının Bağlanamama Durumu:

- Sigortalı olarak ilk defa işe girdiğiniz tarihte de malul sayılmayı gerektirecek derecede (çalışma gücünüzün %60'ını) hastalık ve arazlar ile başladığınız anlamındadır, Kanun gereği, Maluliyet aylığından yararlanamazsınız, ancak yaşlılık aylığından erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

2900 gununuz var ve nakilli olmaniz calisabileceginiz anlamina gelir tavsiyem malulen emeklilik yerine 3960 gune tamamlayıp erken emekliligi secmeniz yönünde olur çünkü 1800 gün sartini fazlasıyla.karsiliyorsunuz ayrica malulen emekli olursaniz calisamazsiniz erken emeklilikte sosyal güvenlik destek primi yatırarak emekli.olabilirsiniz
Ben de 20 yillik nakilliyim cocukken nakil.oldum şu an çalışıyorum 2000 primim.var ama 7 yil oldu o yüzden calismaya devam. Yani emekli olabilirsiniz karar sizin

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Şuan pandemiden dolayı iş bulmak zor hele ki nakilli biriyseniz.Malulen olmayı düşünüyorum.10 yıldır nakil olduğumdan beri iş iş iş biraz kafa dinlerim evet alabileceğim ücret maksimum 2500 tl ama yeter bana.Çalıştığım dönemlerde ev araba vs aldım hepsini.Allah yardımcımız olsun.

gkhn41

İlk sigortalılık öncesi diyalize giriliyorsa nakil ile malulen emeklilik mümkün değil maalesef. Çünkü diyalize girmek de nakil de maluliyeti gerektiriyor. Sigortalılık öncesi makul durumda olmak malulen emekliliğe mani bir durumdur. Erken Yaşlılık ekliliğinden yararlanabilirsiniz. Onun şartları da şudur:

bagkur.PNG

2013 yılı SGK girişi
1960 gün SGK var ,
2011 yılı hastaneye ilk gidiş kronik böbrek yetmezliği başlangıç teşhis konuldu,
2014 yılında diyalize girmeden böbrek nakli oldu ,

1960 günle malulen emekli olabilir mi? SGK malullüğü reddetti 2011 hastaneye gidip kronik böbrek yetmezliği başlangıç teşhis i konulduğu gerekçesiyle

ne yapmamız gerekiyor? kesin bilgisi olan yazabilir mi lütfen?

ilginize teşekkür ederim .

@bay.menderes,

2011 yılında teşhis koyulduğunda bir engelli rapor oranı verildi mi? Ya da o zaman verilen tanı Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre hangi oranda rapor almayı gerektiriyordu?

Bugün malulen emekliliği gerektiren hastalıkla sigortalılık başlamış olsa da hastalığın başlangıçta maluliyeti gerektirecek düzeyde değilken zaman içerisinde ilerleyerek maluliyeti gerekirecek düzeye çıktığı ispat edilirse, o zaman kişi malulen emekli olabilir. Çünkü düzenleme ilk sigortalı olunan tarihte hasta olmayacaksın demiyor, malul düzeyde işgücü kaybın olmayacak diyor.

Üst Alt