Yaa tam tecrübelerimi yazdımı yollarken forum hata verdi
((
Merhabalar bende diz altı protez kullanıyorum yaklaşık 10 yıldır silikon liner kullanıyorum..
Forsa'nın bahsettiği arabada cami ve hatta evde ayakkabısız aynı sıkıntıları bende yaşıyorum.. Camide yorgun olduğum zaman sandalyede kılıyorum kim ne der vs ona bakmıyorum hamd olsun sonuç da Rabbim ne dilemişse o nun istediği dilediği olur...
-Uzun yürüme veya üzerinde durduğun zaman her 2 ayakda da ağrı alıyor bende 1 protez sağ eğer fazla yük verisin muhakkak ödem veya küçük çıban tarzı sivil veya arker celer çıkıyor
))
-Her aksam yatmadan hem ayağımı hem de silikonu ılık suyla yıkıyorum baya faydası oluyor..
-Protezi çıkardığım zaman ya yerde oturuyorum ayağımı tam uzatmam lazım yukarda oturuyorsam da aşağı salmamam lazım yoksa kan dolaşımı az olduğu için şişlik yapıyor...
-Sabahları da protezi giyerken şişlik oluyor.
-Çorap sayısına dikkat etmen lazım yoksa işe giderken ayağın uyuşur.
-Protezcin iyi olması lazım sende hem iyi bir kullanıcı iyi bir araştırmacı olman lazım sonuç da protez bizim için çok önemli o olmadımı veya bişe oldumu yedeğin vs olmadımı evde zıp zıp
)
-Kısa her zaman ayağınla ilgili kullandığın protez özelliğine göre dikkat etmen lazım ben ayak kısmındaki kalıp mafsallı kalıp ilk önce tabanı yer basıyorsun sonra mafsal seni öne atıyor. kullandığım ayakkabı klasik orta ökçeli protezimin ayak kısmını bu ayakkabıya göre ayarlattım..
Ha bu arada kullandığım kalıp için ottobok sitesinde yaşlı insanların kullanımına daha uygun günlük sosyal hayat da kullanıma uygun değil ne yapalım şuan SGK nın karşıladığı bu şuan lık ihtiyacımı gideriyor.
Şimdi en son teknolojiye gelelim
Protezcim son zamanlarda yaşadığım sıkıntılardan dolayı sana harmony aktif vakumlu sistem protez çok güzel olur rahat edersin kullananların tecrübesi yazı video koşar oynarsın çok rahat vs araştmalarım sonucu öyle gözüküyor. tabi bilemezsin içine girmen lazım onu yaşaman için rahatlığın için reklam gibi oldu anlatılmaz yaşanır.
harmony aktif vakumlu protez daha çok güdüğü kısa ve sorunlu olan şeker hastalığı olanlar için çok ideal ve bil hassa onlar için üretilmiş. baya özelliği var hava ile vakum yapması ayağını sarması vurma kızarma yara vs hiç biri ondan yok çünki bi yerden baskı almıyor her yerden baskı alıyor yükü eşit şekilde dağıtıyor ve diğer rahat edeceğimizi düşündüğümüz özelklikleri mesela yerdeki taşı dahi hissediyorsun yani ayağına his geliyor.
Gelelim ödeme noktasına evet geçen seneler de bir arada sgk bu protezi Harmony aktif vakumluyu karşıyordu ama nasıl bu
SUT kararlarına koymasıyla çıkarması bir oldu... bu sene yani 21.01.2012 de de yeni
SUT kararları yayınlandı orda sgk karşılıyor diye yazıyor ve fiyatını da yarıya düşürmüşler... çok güzel 20.25. binden 10 bin tl düşmesi ama ne yazık ki ben ayağımdaki silikon lineri 5 ay önce yaptırdım işin garibi bu uygulama onaylansa bile hakkım 5 yıl sonra oluyor. Tabi saçmalığın daniskası ne yazayım bilmiyorum :S
Aldığım duyumlar ve bilgilere göre üreticiler ve gaziler ayaklanmış neden bu kadar devlet düşürdü vs gazilerde yaptırmada sınır yoktu şimdi
SUT kararı sınır getirdiği için etkili tepki gösteriyorlar diye bir protez yapan arkadaş söyledi kapsama almışlar ama uygulamada yapılan harmony lerin fatura ödemesi henüz yapılmadığı için net bir şey yok.
Bu geç kalınmış bir karardır devletim gaziyi engelli sayıyor da beni neden saymıyor bu ayrımcılık neden bunun içinde site olarak bir kampanya yapmamız lazım. Bülent bey tabi bu yeni anayasaya yetişebilir.
Yazcağım bir çok şeyi de yazmıyorum.. ben maaşla çalışan biri olarak nerden bulup 20.25 bin tl de ayağımı acıtmayan protez yaptırayım.. İnşll bu sonki uygulama sabit kalıp netleşir de rahat bir proteze kavuşur
Neden benim harmonyde hakkım yok anne neden benim koşabildiğim protezim elimde çikolatam biskevitim yook...
baya uzun oldu hakkınızı helal edin ama bir çok şeyi yazdım...