Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz üstü protez kısa Güdük için çözüm önerileri..?

Beard

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar Başlıkta da söylediğim gibi 9 Yıldır kaza sonucu engelleyim, bugüne kadar 2 protez değiştirdim ikisinden de çok memnuniyetsiz kaldım.. Sorun şu ki güdüğüm çok kısa, kemik hemen hemen eklemden 15 cm. Sonuç olarak yaptıkları soketler kalça kemiğime oturuyor ve belden kemerli.. Kemer yüzünden bel kısmımda ciddi deformasyonlar oluşmakta, sıcak havalarda isilik olmakta, hava sübapı yok çünkü tutmadığını öne sürdüler.. Ben bu durumdan çok ama çok rahatsızım ve yeni bir mikroişlemcili protez yaptırmak istiyorum. Yurtdışında nasıl yapıldığını izliyorum hep dışarıda yaptırmak istiyorum lakin dışarıda sigorta olmadığı için 100,150 bin tl vermek durumunda kalacağım. Size sorum
1 benim gibi güdüğü çok kısa olan kişiler için kemer harici ne yapılabilir
2 Türkiye'de Yurtdışındaki gibi bir yer bulabilir miyim? Teknolojik ve işini severek yapan?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, kullandığım protez yüzünden bütün özgüvenim yerlerde.. 9 Yıldır baston kullanıyorum .

şu anda kullandığın protezde pimli silikon liner değilmi.?

Değil, kalça protezi gibi. İçine bacağımı sokup kemeri bağlıyorum o kadar

Kimse yardımcı olmayacak sanırım ?

15 santim güdük çok kısa değil aslında.tam olarak nerden ölçtüğünü bilemediğimden.ayrıca slikonliner neden kullanmıyorsun hiç anlamadım.pimli silikon liner kullanırsan kemere falan ihtiyacın kalmaz ayağından asla çıkmaz.bence birkaç protezciden daha fikir al bizimle paylaş.

Kemik ölçüsü o, eklemden ucuna kadar. Ottobock yetkilisiyle görüşmüştüm c-leg ve yeni bir soket için adam suratsız bi şekilde hiçbirşey olmaz sana sen kemer tak diyip gitti... Bu da beni ikinci soruma yöneltiyor Türkiye'de teknoloji olarak yeterli ve gerçekten Yurtdışındaki gibi hizmet verebilecek protezci önerebilir misiniz ?

Merhabalar öncelikle geçmis olsun eğer sizinde dediğiniz gibiyse güdüğünüz cok kısa ise kalca protezine benzerlikte belden kavramalı bir protez kullanmanız yeterlidir.Tabi burda önemli olan ise güdüğünüz ile soketiniz arasındaki uyumudur eger sokette bir hata varsa protezi rahat kullanmaniz da imkansızlaşır eger istanbulda iseniz bu konuda size yardımcı olabiliriz.34 senelik ortopedi sektöründeki tecrübemizi sizinle paylaşmak isteriz . Saygılarımla...

ortopedi;

Işte sorun da o zaten ya, kemer kullanmak istemiyorum hiçbir şekilde, adam akıllı vakumlu sistem ya da arkadaşın dediği gibi pimli silikon liner.. Bir de açıkçası kendi deneyimlerime göre tecrübeye bakmamaya karar verdim; günümüz teknolojisine ayak uydurmuş ve teknoloji açısından günümüze en azından denk sayılabilecek bir yer arıyorum

güdüğüne cetvel koyarak bir fotoğraf çekmen mümkünmüdür.kendi güdüğüm diz kapağının altından sonra 13-14 santim uzunlukta.protezim hiçte öyle kemerli falan değil.

Diz üstü protez bu diz altı değil.kasığımdan güdüğün ucuna kadar 15 cm

Mrb benimde güdük 15-16 cm 16 Yıldır protez kullanıyorum hiç kemer takmadılar şuanda silikon liner kullanıyorum.

ben dizaltı sandım şaşırdım.hakikatende 15 santim çok kısaymış.ama araştırmak lazım.youtubede falan

Üst Alt